Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Évről évre lejjebb süllyed...

Évről évre lejjebb süllyed agyilag?

Figyelt kérdés
Nem is tudom hol kezdjem,próbálom leírni főbb dolgokat, januárban lesz 7 éves kisfiam, mostanában egyre többször bekakil - más más dolgokra fogva eljàtsza időt van fényes nappal sötét van bent házba nem mer bemenni villanyt kapcsolni, játszótéren folyamatos problémát okoz más gyereket piszkál, ennyi idősen nem tudja meg jegyezni reggel felkelűnk elmegyünk pisilni- nem szólok neki tartogassa délig. Bölcsiben olyan sok mindent megtanult amit mára elfejtett, még mindig 10 tud számolni. Még kap mindent ami szükséges velünk ocsmanyul beszél ordít kővetelőzik fenyeget, más gyerekek meg folyton megverik bancsak nekik haggya magát. Annyira elkeseredett vagyok H miért ilyen fejletlen, annyi táborba jàr(T) és sosem fejlődik évről évre butul ugyveszem észre, és össze harapja tabjat távirányítót nem számít 1 hónapja vettük, nem becsüli semmit csak ker kér.

2022. aug. 16. 11:17
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%

Tény, hogy egy SNI-s gyerekkel sokszor igen nehéz. A fiam novemberben lesz 4 éves, most van folyamatban az autizmus kivizsgálása. Az biztos, hogy az, de nem tudni milyen mértékben.

Ők teljesen máshogy működnek. Vannak területek amik fejlettebbe, mint a normál gyerekeknél, más területeken pedig igen nagy lemaradásaik vannak. És igen, nem kapnak megfelelő segítséget, és a szülők sem megfelelő képzést hozzájuk. Én is itt tartok, hogy van egy nagy problémám vele, mert hiába tiltok egy bizonyos dolgot, akkor is megteszi, és sehol nem találok rá megoldást, akárhogy bújom a netet.

Mindenképpen kérj segítséget (pedagógiai szakszolgálat, fejlesztők), magadnak meg keress egy pszichológust.

2022. aug. 19. 07:26
 42/48 A kérdező kommentje:

Aki csak azt tudja kiragadni hogy milyen # szavakat írtam be hogy kérdésemre választ kapjak, ne saját magából induljon ki hanem érte meg hogy kérdeztem.

El butulhat? Le süllyedhet az agyi kapacitása? Próbáljanak ezek szülők ebbe bele látni hogy gyakori kérdések oldalon így próbáltam érteni a # szavakat!? És ha nem is így lenne hogy meg tudjàk érteni mire szeretnék kijukadni az már ne fájjon senkinek sem H néha hogy beszélek és mit gondolok fiamról. Biztos ti vagytok tökéletes anyukàk akik soha nem mondták gyereknek H te buta vagy vagy hülye vagy ! Igen leviszem sokszor játszótérre januàrba lesz 7 éves biztos őrulne ha koslatnek utána ott sem víznek még benne nem adnék neki szabad teret nem hagynám játszani kibontakozni egy minimálisan se.... Bocsánat de ekkora hülyeséget, próbálok szabad teret adni neki és elmondani H szépen viselkedjen hát nehogy már kísérni keljen. Egy 7 gyereket játszótéren semmi őnnalosag... Igen kint űltem 10 méterre egy hús padon.

Óvoda, az idei évben óvónő hiány miatt ki küldtek levelet hogy csak az viheti nyàron akinek mind 2 szülő dolgozik, szerencsémre juniust kitudtam boltolni meg amúgy nem mehetnek jun14-aug29 oviba hiába verném földhöz magam.

És még egyszer megemlítem bocsánat azoknak az ágyon iskolàzott anyukáknak akik semmivel sem külömebbek mint én, ha valaki nem tud kérdésre válaszolni szapulhat nyugodtan, jóisten remélem még vér benneteket is, mert ha jót nem tudok rosszat nem mondok és sokan itt felnőtt szülő részükre nem azt lássa H annak a gyereknek szüksége van segítségre írok tanàcsot az anyának, nem ti felsőbbrendűnek hiszitek magatokat és kérdésre nem választ adjatok. De sebaj 1 dolgot meg tanultam már ,mindenki ahogy én sem vagyok kivétel az életben vissza kap mindent. És nagyon remélem h lesz elkeseredett napotok nem is egy és se tanàcsra se vigaszra nem leltek. Mert ezt érdemlitek!

2022. aug. 19. 13:40
 43/48 A kérdező kommentje:

41 # ha olvastad volna írtam 4-5 alkalommal voltunk bent nevtanban nem kaptunk segítséget, anno beűltem 2 alkalommal is fizet pszichológushoz aki majdnem 20.000 Ft azt tanácsolta anno H keressék ujj párt fogják apukàt.

Nem hiába írtam ide mert sehol eddig nem kaptunk érdemleges segítséget.

Köszönöm azoknak kommenteket, akik tanácsal és segítséggel látták el!

2022. aug. 19. 13:44
 44/48 anonim ***** válasza:
78%

Csak egy pszichológus van az egész világon? Egy nem jön be, menni kell másikhoz. Ha az sem jó, harmadikat kell keresni.

Vagy tönkre akarod tenni a gyereked?

2022. aug. 19. 17:21
 45/48 anonim ***** válasza:
76%

Ezzel az utolsó két megnyilvánulásoddal aztán nem javítottál a rólad alkotott képen.

Tudod, mi a legnagyobb probléma veled? Hogy még egy szikrányi felelősséget sem vállalsz a tetteidért. Mindenért más a hibás. Az orvosok, a nevelési tanácsadó, a kommentelők, a gyereked, de te, te aztán véletlenül sem.

Egy kicsit magadba kéne nézni.

2022. aug. 19. 18:00
 46/48 anonim ***** válasza:
37%
45 talán épp senki nem hibás. Nehéz helyzetek, nehéz sorsok. Van, akit felőröl. A kérdezőt legalább gondolati szinten érdekli. Mondjuk ha a való életben is korbeveszi ennyi jószándékú tanácsadó akkor jogosan érzi egyedül magát
2022. aug. 19. 18:32
 47/48 anonim ***** válasza:
89%

Csak tudod, a fene nagy "hagyjuk a gyereket kibontakozni, adjunk neki teret" dolognál ha tudom, hogy a gyerekem problémás, akkor nem hagyom egyedül grasszolni, hanem igen is ott vagyok mellette 3 méteren belül és akkor nem történhet olyan, hogy más gyerekét bántja, nem akarja más anyuka megruházni a gyerekem.

Gyanítom sok esetben azért is ilyen a gyermeked mert nem vagy elég következetes. Otthon nincs meg a stabilitás, a kistesó érkezése pedig a gyereked igencsak megviselheti, ne adj isten a jelenlegi pároddal is lehet nem olyan a kapcsolata mint kellene.

A kis és nagy dolgok bugyiba eresztése pedig lelki okok miatt van.

Azon meg ne csodálkozz, ha egy darab szarként tekintessz a gyerekedre, akkor úgy is fog viselkedni.

Keress másik pszichológust mindkettőtőknek.

A gyerek akkor fog igazán kifordulni magából, miután megszületik majd a kistesó.

2022. aug. 19. 20:01
 48/48 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, komolyan nem bántásból, de a gyerek hozott anyagból épül fel... Nem azt mondom,hogy buta vagy, de egy mondatot sem sikerült normálisan leírnod, az anyanyelveden. Akkor a gyerektől mit vársz ? Szerény szellemi képességekkel az utódok is olyanok lesznek.
2022. aug. 26. 19:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!