Évről évre lejjebb süllyed agyilag?
Voltunk nevtanba 4-5 alkalommal kertem segítséget fellebbeztem , más városból hívnak ilyenkor vkit, mind mind más hölgyet fogtunk ki , megállapítása figyelemzavar volt és azt tanácsolták fogjak apukát magamnak meg neki és itthon adjak neki több házi munkàt, ja igen még szemkontaktust teremcsek. Igyekezek próbálok de nem kapok segítséget nevtanba.
Óvodába heti 1-2 nap van neki emiatt külön órája, hittanra táncra is beirattam.
4#. Szeretném sokszor megölelni eltolja magát vagy mondom neki öleljen adjon puszit de nem nagyon szeretne, sokat vagyok vele 0-24 be,társaságunk 6-8 percig nem tartja be szabàlyokat és ha szólok neki elmegy vége játéknak.
Sejtettem, hogy figyelemzavar áll a háttérben.
Szerintem adhd-s.
Hiába pontoztatok le, a gyermek pszichiátriát sem viccből javasoltam, mondjuk nem értem téged miért nem irányítottak oda.
Az én lányom is durva figyelemhiányos. Nem, a gyerek nem ül a tv előtt, nincs is előfizetve. 😂
Nincs tablet se telefon a gyerekeimnek. Családiban lakunk nagy udvarral, rengeteget bicikliznek, rollereznek, stb stb.
Amúgy a legújabb tanulmány szerint nem a tv-től telefontól/tablettől lesz a gyerek figyelemhiányos, hanem ezek a gyerekek használják többet a mobilt/tablettet.
Nálunk a férjem részéről egyszer ott van a hajlam, másfelől a komplikált terhességeim /császáraim.
Igazából ahogy itt meg kapom rossz indultunk kommenteket, ugyan így leszarjàk fiamat ha segítséget kérek, ugyan így mint itt mindenhol bantast kapjuk mindenért, de sebaj biztos ezzel jobb nektek napotok és örömét leli az az anyuka aki így beszél velem .
Borzasztóan sajnálom h idáig süllyedt világ hibás az az ember is aki próbál segítséget kérni, nem magamnak fiamnak szeretnék jót. És vannak anyukák akik még ilyenkor is megvetnek, mert merek írni fiamrol vagy mert nem helyesen írok. Biztos jobb lett volna ha ágyon verem meg nem próbálok tovább tovább menni H segítsek rajta.
Rossz kommentelőknek csak annyit H remélem sosem lesz ilyen gondjuk és minden tökéletes lesz életükben hogy soha ne keljen segítséget kérniük!
Sajnos vannak ilyen gyerekek, valami nem oké náluk, nem tudnak vele mit kezdeni, legfeljebb valami fejlesztésen rajzolgatnak, játszanak vele, amit egy szülő úgy is csinál vele otthon. Egy sérült gyereknél sajnos előfordulhat, hogy önállóan nem tudja elfoglalni magát, érdemes kialakítani benne rutint pár egyszerű játékhoz, mert ezt meg kell nekik tanítani. A tablettől hülyébb már nem lesz, néha a szülőnek is kell egy kis nyugi-idő, de túlzásba sem érdemes esni, mert van, aki nagyon felpörög a sok ingertől.
Ha ennyire nem megy neki a napi rutin, akkor szerintem rajzolj neki egy otthoni "órarendet", amiben leírod a napi feladatait.
Mindenképp javaslom, ha tényleg ilyen szintű funkcióvesztése van, vidd el neurológushoz, mert lehet valami betegsége van, ami akár még gyógyítható is lehet!
15# Ja igen, annyi hülyeséget javasoltak már nekem is a nagy szakemberek, mindig körbelengte az én hibaztatásom. Ha a tv ilyen problémákat okozna, már csupa zombiból állna a társadalom. (Persze kivéve itt, a gyakorin, ahol soha senki nem néz tv-t SE, és az anyukák se egész nap a telót nyomják)
amúgy nekem is a legjobb tanács az volt hogy "szeressem nagyon". Pedig mikor ezt mondták úgy fel voltam háborodva! Aztán rájöttem, hogy ez épp elég nehéz feladat :D megváltoztatni meg úgyse igazán tudom szegény gyereket, sajnos ő ilyen.
17 na és mi volt annak a regénynek a tanulsága?
Hogy az intelligenciával nem járnak automatikusan együtt az igazán fontos emberi kvalitások ;)
"azt tanácsolták fogjak apukát magamnak meg neki"
Ez komoly? És mégis mire gondoltak, ez mennyiben oldja meg a problémát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!