Évről évre lejjebb süllyed agyilag?
30# Baromira elfogadom hogy milyen gyerekem sőt tegnapi nap 7 hónapos hassal ugortam be érte játszó térre mert bottalt piszkált egy kisfiút és az anyukája meg akarta emiatt verni fiam.
Csak egyszerűen tanácstalan vagyok és senki nem segít, leraznak válaszokat nem adva vagy 0 értékű válaszokat.
Az hogy keresőbe próbáltam tőbb szót beírni hogy minél tőbb helyen dobja ki nektek, hátha van vki aki felismeri ezt a nem problémát és segít nekem nem csak szapul.
Tudod az a baj, és nem veszed észre. Olyan leminősítéssel írsz a gyerekedről, hogy rossz olvasni..
Nem a problémát kell szépíteni.. De ilyet írni, hogy butul, buta, lesülyed agyilag és hasonlók.. Ne csodálkozz, hogy a gyerek is érzi, ha így gondolkodsz róla.
Amúgy meg határozottan, következetesség, állandóság, napirend, kevesebb inger, kevesebb édesség (ha ugyan kap) . Ezek amik tudnak némileg segíteni.
De elsősorban, nem a gyerek diktál.
Amúgy meg figyeld meg, ami őt érdekli arra nagyon is tud koncentrálni és figyelni. Keress olyat ami érdekli sport, hangszer, akármi.
Kaptál érdemi válaszokat is kérdező, csak nem veszed észre. A gyerekkel foglalkozni kell, minőségi időt eltölteni vele. Ez neked láthatóan nem megy. Ha írásban így beszélsz a gyerekről, sejtem hogy személyesen mit kaphat szegény. Ráadásul terhes vagy, villámgyorsan kezdj el a naggyal foglalkozni, szeretni, mert csak rosszabb lesz ha megszületik a pici.
Ezt a játszótéres sztorit nem is értem. Szóval te csak úgy voltál, nem játszottál a gyerekkel, mert eleve kint voltál ha be kellett ugranod. Ha láttad is hogy bottal piszkal másokat, csak akkor mentél oda mikor már majdnem verekedés lett a vége. Ez nagyon nem jó. Tudod hogy nem tud viselkedni, legyél a nyomában, játszatok együtt, vagy legalábbis mutasd meg neki mit lehet játszani.
Amit nem vesz észre a legtöbb válaszoló, és egyébként a való életben sem soha senki, az az, hogy ez az anyuka kimerült, elfáradt és neki magának is segítségre van szüksége.
Ezt különösképpen sérült gyerekek esetében el szokás intézni annyival, hogy "szedd össze magad" meg "csak foglalkozz a gyerekkel többet".
Érdekes, sokan még normális gyerek mellett is kiakadnak, hogy milyen nehéz az anyaság, egy sérült gyereknél meg mindenért az anya a hibás. Pedig bele lehet fáradni, ha sosincs fejlődés, ha hat évesen még mindig a szobatisztasággal kell szenvedni, ha normális, mindennapi dolgok végződnek kudarccal, mert ha nem vagy folytonos készenlétben, akkor jön a baj... És ezek mellett az elég lehúzó körülmények mellett, meg a környezet folyamatos hibáztatása, beszólogatása mellett kellene lelki erőt találni, hogy extra munkával, speciális módszerekkel foglalkozz a gyerekeddel, és közben programozd át az agyadat, hogy annak kell örülni, ha 6 évesen nem pisil be.
Sajnos sokan nem érünk fel hozzád. Ha már ennyire elfogadó vagy biztos megérted, hogy valaki más szavakat használ arra, hogy a gyermeke fejlődése eltér az átlagostól.
A kérdezőnél a rakás szar pedig ott van FIZIKAILAG.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!