Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha agyerek csúnyán beszél,"ros...

Ha agyerek csúnyán beszél,"rosszul viselkedik" nyilvános helyen,akkor rászólsz vagy csak akkor szólsz szépcsendben rá,ha ezt mások is észrevették vagy akkor szólsz ha majd későeste,másnap hazaértek vagy egyáltanem szólsz rá, szólsz neki,fegyelmezed?

Figyelt kérdés
2022. júl. 26. 03:54
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Én ezek után a férjemet is elküldtem volna a fenébe ott helyben, tudja már mit engedhet meg magának és mit nem.
2022. júl. 26. 11:30
 22/25 anonim ***** válasza:
92%
Dobd ki a férjed...
2022. júl. 26. 12:10
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a férjed a hibás a dologban, nem a gyerekek előtt kellene szidnia téged, pláne így, nagyon lekezelő, lenéz, ez egy rossz kapcsolat.

Amúgy igen, van, aki hangos, ha nem figyel oda(én is, mióta kiabálok a gyerekkel, azóta az alaphangerőm is hangosabb lett).

Amúgy szerintem fülkében csak ti vagytok, simán rájuk lehet szólni.

Meg úgy alapból, szerintem helyzet válogatja, mikor kettesben, és mikor mások előtt szólok rá. Általában akkor mások előtt, ha neveletlen, tiszteletlen a másik emberrel. Pl ha azt mondja "10 zsetont" és adja a pénzt a kasszásnak, simán mondom hangosan, hogy "kérek szépen!" vagy "mit kell mondani?". Persze ég a feje ilyenkor és érzi a szégyent, amibe hoztam, de szerintem erre szükség van, nem szokhat hozzá, és ezek utólag nem működnek, plusz a másik embert sem lehet ilyen megalázó helyzetbe hozni, hogy udvariatlan legyen vele a gyerek.. De ha azt mondom neki, hogy ne egye már meg a taknyát, azt titokban mondom, mert másra nincs rossz hatással.

Vagy ma volt, hogy zsémbelt kicsit, mert egy apuka a játszótéren eldobta a kívülről behozott gesztenyéjét, ami a gyerekhintán maradt vagy 10 percig. Ott is hangosan szóltam, hogy viselkedjen, az apuka már bocsánatot kért, ott közölte, hogy kopjak le, elkaptam és leültettem a padba.

2022. júl. 26. 14:40
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is a férjjel van it a legnagyobb gond. "szégyent hoztam rá idegenek előtt, hogy ilyen felesége van.". Mindjárt megsajnálom szegényt...

Ha annyira kellemetlen volt neki, akkor rászólhatott volna ő a gyerekekre, de gondolom nevelni nem tudja őket, csak téged szidni.

Azzal sincs amúgy gond, ha nem tetszik neki, ahogy nevelsz. Ezesetben este, kettesben jelezheti, hogy szívem, ezt máskor inkább ne így, hanem úgy. Nyugodt körülmények között meg lehet beszélni a félreértéseket.

Legközelebb, ha ilyet mond, mondd meg neki, hogy ő még rád hoz szegényt, hogy nem elég, hogy nem képes nevelni a gyerekeket, amikor te teszed, még ő csesz le téged, és magát állítja be áldozatnak, nyilvánosan és a gyerekek előtt megaláz. Ha van bárki, aki szégyen, akkor az ő.

En is azt mondom, válj el, ha tudsz, ez csak rosszabb lesz. Na hagyd, hogy így uralkodjanak fölötted!

Az eredeti kérdésre válaszolva, ott és akkor kell nevelni. Ha az egyik be akarja lökni a vonat alá a másikat, akkor sem állhatsz mosolyogva, hogy na, ezért majd otthon büntit kap, mert nem haza fogtok menni, hanem a hullaházba, és akkor már késő lesz. Utólag amúgy sem értik, hogy mi a baj, meg akkor már könnyű kifogásokat keresni, és rosszul emlékezni a történtekre.

2022. júl. 27. 12:30
 25/25 anonim ***** válasza:
76%
Már kb. mindenki leírta, de nem tudok elmenni e mellett szó nélkül én sem. Hogy a férjed így beszél veled/rólad, önmagában is gáz. Az első ilyennél vágtam volna ki úgy, hogy a lába nem éri a földet. Az meg egyenesen megengedhetetlen, hogy a gyerekeitek előtt beszéljen így veled, bármiről is legyen szó. A férjed mint férj és mint apa is megbukott, ő az utolsó, aki pálcát törhet feletted.
2022. júl. 28. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!