Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A nyilvános "nevelésről" mi a...

A nyilvános "nevelésről" mi a véleményed?

Figyelt kérdés
Pl.anyuka boltba kisgyerekkel, aki hisztizik a csokiért,anyuka hajthatatlan és nem adja ill.veszi meg sőt ott a boltba ráver a gyerkőc fenekére párat.....
2009. jún. 4. 15:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A ráverést nem pártolom, de én is ugyanolyan hajthatatlan vagyok hiszti esetén nyilvános helyen, mint itthon. Úgy gondolom, a következetességbe ez beletartozik.

Amúgy csak a középső fiam volt ilyen hisztis, a másik kettővel működött az, hogy megbeszéltük előre, hogy a boltban 1 db valamit választhat, de CSAK 1-et. Na nála nem, ő képes volt akárhol hasravágni magát és a fejét ütni ököllel, ha nem úgy alakult mint eltervezte - nehéz eset a mai napig, pedig már 15 éves...

2009. jún. 4. 15:36
 2/10 anonim ***** válasza:
95%
Vannak helyzetek amikor egyetértek,(pl.:ha hisztizik,vagy épp nincs nála úgy pénz akkor muszáj nevelni),de a verést és a lelki terrort kimondottan ELLENZEM!!!!!
2009. jún. 4. 15:36
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

A hisztivel, ha a gyerek elérne mindent akkor te már az adósok börtönébben lenneél, persze ez csak vicc!

Szerintem nem kell meg venni mindent amiért hisztizik, nem is kell el verni ezért a sejhaját, ha már olyan okos hogy tudja mi kell neki azt is meg érti, ha szépen elmondod neki hogy nem fér bele! Szerintem én igy fogom nevelni a fiamat! Látam 1001 példát rosszat is meg jót is! Én nem akkarom verni a gyereket, mert ezzel az erővel vehetem volna egy boxzsákot is és az hoszú távon sokkal olcsóbb :D

2009. jún. 4. 15:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én boltban még egy anyát sem láttam,hogy megverte volna a gyerekét,általában úgy csinálják,hogy a korsárba rakják a cuccot és a pénztárnál mondják,h ne blokkolják.Aztán kint van csak hiszti...

Engem nemtudom,hogy nevelt anyum,de én világ életemben felfogtam,hogy ha valamit nem kapok meg,azért nem hisztizek.Sosem égettem anyum ezzel,emlékszem rá,ha azt mondta nem,akkor kicsit szomi voltam de semmi,hogy én üvöltve a földre vessem magam.Lehet volt eszem és tudtam,hogy ez irtó ciki,kitudja,pedig nem volt olyan sokmindenem mint másoknak,volt 1 baba, 1 barbi és az cserélgettük ha már nem volt jó,mert totál szétjátszottam.Én szerencsére voltam olyan jól nevelve,hogy szerettem azzal játszani amit otthon készítettünk,csináltunk macit fakanálból babát deszkából táskát és olyan jók voltak,nem ment a hiszti semmiért,mert meg volt mindenem,pedig csak 20 éves vagyok és nem vagyunk és nem is voltunk sosem szegények:)

A nyilvános nevelésről pedig annyit,hogy azt a gyereket otthon kell megnevelni,az erőszak pedig sosem vezet jóhoz,az anya a saját fejét verhetné a falba amiért a gyereke ilyen hisztigép lett.Szerintetek mivel lehet elrontani úgy egy gyereket,hogy szó szerint visítson mint egy malac ha nem kap meg vmit?

2009. jún. 4. 15:41
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én sógornőm nevetve mesélte anno,hogy előre engedték a boltban,mert a gyerek minden lesöpört a polcról dühében,mert valamit nem akart megvenni neki.

Nem szégyellte magát,amiért ilyen a gyereke,ők ilyen szabadelvűen nevelik.Verésnek sose volt híve,semmiért nem csapott a kezére.Pl.:szabad volt neki tekergetni a tűzhely gombjait,elfújni a lángot,és Engem szólt meg,mikor fegyelmeztem a sajátomat ilyenekért.

Érdekes módon az én gyerekem nem agresszív pedig néha elvertem a kezét,ha hozzányúlt nem neki való dolgokhoz.Ő sosem verte,de nem is nevelte,mégis hisztizett,tombolt a gyereke.

2009. jún. 4. 15:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok a híve(2 gyerekem van).De az is igaz,h a nagy fiam soha nem hisztizett a közértben(és máshol sem),tehát nem kerültem még ilyen kényes szituba.Ma már kamasz,de mindig mindent meg lehetett/lehet vele beszélni.Ő olyan gyerek,akire ész érvekkel lehet hatni.A pici még csak 1 éves,nem tudom,ő milyen lesz.Abban viszont biztos vagyok,h nyilvánosan nem fogom nevelni.Sztem az számára megalázó(amikor mások előtt leszólják,rákiabálnak,megütik)
2009. jún. 5. 12:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek hogy a következetesség elvében bárhol bármikor áll a "nem",ettől vagy következetes.Az erőszak erőszakot szül-szokták mondani,nem pártolom a nyilvános testi fenyítést,az sztem megalázó a gyereknek.Jó ötlet hogy mielőtt a boltba mentek,felállítod a szabályt:mint amit fent említettek h csak 1dolgot,vagy hogy egy héten csak egyszer kap vmi apróságot.Ha ez se működik,vhogy próbáld kiikatatni a problémásabb helyeket a boltban,csokis pult,játékok.Ha nem muszály arra menni,inkább kerüld el.
2009. jún. 11. 22:24
 8/10 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem ha vékkép nem tudod elkerülni a nyilvános hisztit és ennél fogva rácsapsz egy picit a kezére vagy a popsijára még nem vagy rossz szülő. Nem azt mondtam h. verd agyon de ha elszalad vele a ló, és ha a szép szó már nem használ akkor még mindig jobb egy pici popóra ütés minthogy végigordítsa az egész áruházat.
2009. jún. 21. 18:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én jártam úgy a kétéves keresztlányommal,hogy hisztizett az üzletben.Az anyukám is velem volt akkor.Kértem a kislányt,hogy hagyja abba,mert kiviszem az autóhoz.Persze nem fogadott szót.Erre felemeltem,kivittem,ahogy ígértem.Kint vártuk meg az anyukámat.Többet nem csinált ilyet.Nem tudom jól tettem-e,de utána nem volt ilyen probléma vele.Ma már 13éves,és nagyon jó a viszonyunk.
2009. jún. 25. 16:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy régi a kérdés, de azért válaszolok, ha nem baj.

Nem értek egyet, a "nyilvános neveléssel", mert az megalázó a gyereknek.

Szomszédban is 2 gyerek van, nagy udvar, mindent lehet látni, az anyuka meg megy oda megverni a gyerekeket.

Kb 1-2 hete, NADRÁGSZÍJJAL ment meverni a kb 7-8 éves fiát!! Hát eltudom képzelni a gyereknek milyen rossz érzés lehetett ez, az egész utca előtt...

2010. máj. 15. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!