A nyilvános "nevelésről" mi a véleményed?
A ráverést nem pártolom, de én is ugyanolyan hajthatatlan vagyok hiszti esetén nyilvános helyen, mint itthon. Úgy gondolom, a következetességbe ez beletartozik.
Amúgy csak a középső fiam volt ilyen hisztis, a másik kettővel működött az, hogy megbeszéltük előre, hogy a boltban 1 db valamit választhat, de CSAK 1-et. Na nála nem, ő képes volt akárhol hasravágni magát és a fejét ütni ököllel, ha nem úgy alakult mint eltervezte - nehéz eset a mai napig, pedig már 15 éves...
A hisztivel, ha a gyerek elérne mindent akkor te már az adósok börtönébben lenneél, persze ez csak vicc!
Szerintem nem kell meg venni mindent amiért hisztizik, nem is kell el verni ezért a sejhaját, ha már olyan okos hogy tudja mi kell neki azt is meg érti, ha szépen elmondod neki hogy nem fér bele! Szerintem én igy fogom nevelni a fiamat! Látam 1001 példát rosszat is meg jót is! Én nem akkarom verni a gyereket, mert ezzel az erővel vehetem volna egy boxzsákot is és az hoszú távon sokkal olcsóbb :D
Én boltban még egy anyát sem láttam,hogy megverte volna a gyerekét,általában úgy csinálják,hogy a korsárba rakják a cuccot és a pénztárnál mondják,h ne blokkolják.Aztán kint van csak hiszti...
Engem nemtudom,hogy nevelt anyum,de én világ életemben felfogtam,hogy ha valamit nem kapok meg,azért nem hisztizek.Sosem égettem anyum ezzel,emlékszem rá,ha azt mondta nem,akkor kicsit szomi voltam de semmi,hogy én üvöltve a földre vessem magam.Lehet volt eszem és tudtam,hogy ez irtó ciki,kitudja,pedig nem volt olyan sokmindenem mint másoknak,volt 1 baba, 1 barbi és az cserélgettük ha már nem volt jó,mert totál szétjátszottam.Én szerencsére voltam olyan jól nevelve,hogy szerettem azzal játszani amit otthon készítettünk,csináltunk macit fakanálból babát deszkából táskát és olyan jók voltak,nem ment a hiszti semmiért,mert meg volt mindenem,pedig csak 20 éves vagyok és nem vagyunk és nem is voltunk sosem szegények:)
A nyilvános nevelésről pedig annyit,hogy azt a gyereket otthon kell megnevelni,az erőszak pedig sosem vezet jóhoz,az anya a saját fejét verhetné a falba amiért a gyereke ilyen hisztigép lett.Szerintetek mivel lehet elrontani úgy egy gyereket,hogy szó szerint visítson mint egy malac ha nem kap meg vmit?
Az én sógornőm nevetve mesélte anno,hogy előre engedték a boltban,mert a gyerek minden lesöpört a polcról dühében,mert valamit nem akart megvenni neki.
Nem szégyellte magát,amiért ilyen a gyereke,ők ilyen szabadelvűen nevelik.Verésnek sose volt híve,semmiért nem csapott a kezére.Pl.:szabad volt neki tekergetni a tűzhely gombjait,elfújni a lángot,és Engem szólt meg,mikor fegyelmeztem a sajátomat ilyenekért.
Érdekes módon az én gyerekem nem agresszív pedig néha elvertem a kezét,ha hozzányúlt nem neki való dolgokhoz.Ő sosem verte,de nem is nevelte,mégis hisztizett,tombolt a gyereke.
Tudom, hogy régi a kérdés, de azért válaszolok, ha nem baj.
Nem értek egyet, a "nyilvános neveléssel", mert az megalázó a gyereknek.
Szomszédban is 2 gyerek van, nagy udvar, mindent lehet látni, az anyuka meg megy oda megverni a gyerekeket.
Kb 1-2 hete, NADRÁGSZÍJJAL ment meverni a kb 7-8 éves fiát!! Hát eltudom képzelni a gyereknek milyen rossz érzés lehetett ez, az egész utca előtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!