Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van egy 4.5 éves kisfiam f83...

Van egy 4.5 éves kisfiam f83 bno kóddal. Tele van autis tünettel mégse kapja meg a megfelelő kódot!?

Figyelt kérdés

Repdes a kezeivel, rugalmatlan a mániája a cápa és tenger állatai.nap mint nap ugyan az a koreográfia. Viselkedése katasztrófa üt ver, az ajtót csapkodja. Szenzorosan érzékeny. Nem bírja a hangos zajt már néhány szag is zavarja néha előfordul düh kitörés. Körbe forog labujjhegyez.lehetne sorolni.csak a bilibe nagy wc-zik.....lehet én erzem rosszul de szerintem a fiamat enyhén érinti

Akik megkapták az autizmus kódot nekik milyen tünetei vannak??

Ami még kérdés hogy tudtok jó magán gyermek pszichiátert???

2022. júl. 18. 22:12
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Kedves 5.nagyon szépen köszönöm a válaszod. A fiam beszéd téren is érintett. 18.kerületben lakunk szóval magán úton fogjuk folytatni mert az óvoda csak a tanulási képességet fogja fejleszteni de többi területet nem. heti 2 fejlesztést fog kapni. Sajnos hiány van a gyógypedagógusokból.

U.I köszönöm hogy írtatok

2022. júl. 19. 15:33
 12/17 anonim ***** válasza:
64%
A legtöbb szülőnek nincs türelme az otthoni fejlesztésre, ezt részben megértem, mégis valahol szomorú, mert ezen múlik a legtöbb, szegény gyerekek meg..., na mindegy.
2022. júl. 19. 16:56
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi a baj azzal, hogy az asztmára azt mertem mondani, hogy igenis igényt tartanék a dupla családi pótlékra és a plusz 2 nap szabadságra. Nincs ingyen gyógyszer, ingyen utazás sem. A szabadság sem magától terem. Ha ez a cigány fidesz rendszer ki tudja termelni Orbán Viktor 5 milliós fizetését és a miniszterek 650 ezer plusszát, akkor az én gyerekemnek is beleférne az a +12000Ft.
2022. júl. 20. 08:58
 14/17 anonim ***** válasza:
60%

12-es, van ilyen gyereked, érintett vagy?

Ha igen, akkor kérlek írj tanácsokat. Ha nem, akkor meg ne ócsárolj látatlanban másokat.

Én tanár vagyok, és azt mondják a tanítványaim, hogy nagyon türelmes vagyok.

De a fiammal egyszerűen nem bírok. Mindennek ellenáll, de ordít, visít, vonyít, amit el tudsz képzelni. Hát, akkor én feladom, végülis az ő élete, nem nekem kell ebbe belebolondulni. De nagykorában nekem ne mondja, hogy anyu miért nem foglalkoztál velem!

2022. júl. 20. 21:11
 15/17 anonim ***** válasza:

7-es vagyok, nekem is ajánlgatta a pszichiáter az auti kódot, mert hogy arra jár az emelt családi. Én meg mondtam, hogy home office-ban dolgozom, meg tudjuk oldani, szóval nem adom el 12.000 ft-ért a gyerekem jövőjét.

Nálunk heti 4 óra volt kiírva, ebből 2 logopédia, 2 általános gyógypedagógia. Az oviban heti 2 órában járt hozzá egy autista tagozatos gyógypedagógus. Vele rövid időn belül megszakítottuk a kapcsolatot, mert annyira flegma volt, hogy kiverte nálam a biztosítékot. A gyerek szerette, elég sokat fejlődött. Mondtam neki, hogy még a szociális képességeit kéne fejleszteni, erre annyit mondott, hogy azt ő kétszemélyes szituációban nem tudja, azt csoportban lehet, és az óvónők dolga. Hát akkor ehhez miért kell gyógypedagógus? A gyerekemnek a szociális képességeivel vannak gondok.

Iskolát elég körültekintően választottunk, legalábbis akkor azt hittem. Olyan sulit kerestünk, ahol kis létszámú osztályok vannak, saját gyógypedagógus, saját iskolapszichológus. A heti 4 órából heti 2 lett. A pszichológus meg annyira tele volt, hogy havi egyszer vitte ki, de azt is hamar abbahagyta, mert megtudta, hogy járunk pszichiáterhez. Azt mondta ne keverjük a terápiákat. De jó kifogás!

Logopédus járt ki a suliba, felmérte a gyerekem, és azt mondta nem kell neki. Mondtam, hogy ki van neki írva, de nem érdekelte. Mondjuk a hagyományos pöszeterápiát nem is kellett volna vele csinálni, nála más gondok voltak. A helyi meg bejelentette, hogy neki heti 4 órára nincs kapacitása. Aztán az lett a fantasztikus csodaiskolából, hogy a 2. félévet már magántanulóként kellett végigcsinálnunk, mert a tanítónő bejelentette, hogy nem engedi be az osztályba a gyerekemet.

Áthoztam a helyi, falusi iskolába. Persze az igazgatónő nem nagyon akarta felvenni, mondogatta, hogy nem lesz ez itt jó neki, nem tudják a fejlesztéseket biztosítani, keressek másik iskolát. Másik iskolát? SNI-kóddal? Hát még a körzetes is vonakodik felvenni. De végül felvette, muszáj neki. Szóval itt heti 20 perc csoportban a fejlesztés. A heti 4 óra helyett. Viszont a két tanítónéni nagyon aranyos volt, elég szépen kezelték a gyerekemet. Ez sokkal fontosabb, mint a fejlesztések. Amit egyébként itt a környéken biztos, hogy nem kapna meg sehol, mert vannak ismerőseim, tudom mik mennek a helyi sulikban.

Én le is vetettem az sni-kódot az idén, mert tényleg csak a bélyeg.

2022. júl. 20. 21:24
 16/17 anonim ***** válasza:
14-es, igen
2022. júl. 20. 22:49
 17/17 anonim ***** válasza:
21%
Ez kb fél tucat másik rendellenesség tünete is lehet. Nem kell játszani a doktor haúzt
2022. júl. 23. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!