Van egy 4.5 éves kisfiam f83 bno kóddal. Tele van autis tünettel mégse kapja meg a megfelelő kódot!?
Repdes a kezeivel, rugalmatlan a mániája a cápa és tenger állatai.nap mint nap ugyan az a koreográfia. Viselkedése katasztrófa üt ver, az ajtót csapkodja. Szenzorosan érzékeny. Nem bírja a hangos zajt már néhány szag is zavarja néha előfordul düh kitörés. Körbe forog labujjhegyez.lehetne sorolni.csak a bilibe nagy wc-zik.....lehet én erzem rosszul de szerintem a fiamat enyhén érinti
Akik megkapták az autizmus kódot nekik milyen tünetei vannak??
Ami még kérdés hogy tudtok jó magán gyermek pszichiátert???

Szerintem meg ne küzdj érte annyira. Milyen fejlesztésre gondolsz? Hova jár oviba? Kijár hozzá valaki?
Nem akarlak elkeseríteni, de hacsak nem valami felkapott pesti kerületben laktok, az állami fejlesztés a nullával egyenlő.
Az én fiam autista, szerintem.
Több pszichiáter is nézegette, Vadaskert is. Végül nekem azt mondta a doktornő, hogy vannak tünetei, de nagyon átmenet, lehet, hogy még kinövi. (Ez volt 6 évesen, kinőtt dolgokat, valóban, de jöttek újabb tünetek.)
Ő azt mondta, ha megadja neki a kódot, akkor nagyon sok ajtó becsukódik előtte, és mindenképpen integrálni kell. Szóval mi abban maradtunk, hogy nekem nem kell a kód.
Így is heti 4 óra fejlesztést írtak ki neki, valami komplex tanulási zavar kódot kapott. Heti 20 perces csoportos fejlesztést kap. Hagyjuk már ezt a fejlesztés dolgot!
Keress neki magánúton valakit, ha teheted, én is azt tettem, bár szerintem 7-8 éves korig van értelme, utána már nem nagyon tudnak mit tenni.
Nincs csodagyógymód! Nem tud olyat a gyógypedagógus, amit te ne tudnál. Ha otthon napi 16 órában neveled, és lepereg, akkor a heti 4 órában sem tudnak vele csodát művelni!

5. vagyok, nagyjából azok amiket te is írtál. Nálunk még volt nagy beszédlemaradás is. 3 évesen kapott pervazív zavar diagnózist, rá egy évre kapta az autit. Ha nem kapja meg, akkor nem jár a sok fejlesztés, külön gyógyped asszisztens az oviban, a felemelt családi is jól jött, volt olyan időszak, hogy havi 70ezer ment el a fejlesztésekre...
Viszont van hátránya is, nem lehet ezt a kódot levenni róla, hiába enyhék a tünetek ( már felsős) és nagyon nagyon nagyon kevés iskola fogadja így, nem is tudom mi lesz a középiskolával. Ha értelmileg is érintett, akkor "könnyebb" a sulikeresés, mert biztosan szegregáltba kell mennie.
Ez az ovis időszak a legnehezebb, most alakítható a legjobban, leginkább fogékony a fejlesztésre, aminek a bázisa te kell hogy legyél. Napirend, folyamatábrák stb., ha ezeket bevezeted minimalizálhatod a dühöngést. Mi a béka segge alól kezdtük és most kitűnő tanuló egy normál iskolában. Keress meg nyugodtan privátban, szívesen segítek.

5. vagyok még mindig, a 7. válaszra reagálnék.
Tényleg változó a fejlesztés mennyisége, mi egy budai kerületben lakunk, szerintem ilyen szempontból nagyon jó helyen. Amit az államtól, kerülettől kaptunk : nevtanban heti 1x45 perc, óvodában heti 2x 45 perc fejlesztés + heti 1 logopédia ( ezek mind egyéniek), szegregált suliban kezdtünk, ott heti 3x45 perc fejlesztés volt, integrált suliban is heti 3, itt már sajnos a logopédiát nem kapjuk. A kerületi privát fejlesztőhelyeken mint kerületi lakosok mindenhol kaptunk 10 százalék kedvezményt,ezen túlmenően a felemelt családi és 10 éves korig GYES, tehát 10 éves koráig kb havi 40 ezer plusz, ami a 10000/ alkalom terápiás lovaglás és társai mellett sokat segített.
Abban is igaza van a 7. válaszolónak, hogy a fejtesztés nagy része otthon zajlik, a te kezedben van. Hiába kap bármit bárhol akár ingyen akár pénzért, ha otthon nem veszed kezedbe a dolgokat, akkor nem lesz érdemben változás és a gypedagógusok is akkor tudnak haladni a dolgukkal, ha te otthon hozzáteszed a magad részét. Rohamosan közeleg a kamaszkor, a tesztoszteronlöket, addigra ki kell hoznod a helyzetből a legtöbbet, mert ott el tud szabadulni a pokol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!