Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehetséges, hogy problémás...

Lehetséges, hogy problémás gyermek nem speciális iskolába járjon? Folyt..

Figyelt kérdés
Problémás kisgyermek is járhat úgy iskolába, hogy vele l padban van és egész nap ügyeli egy szakember a gyermek viselkedését, azért, hogy a szülők ne vigyék speciális iskolába, mert az kellemetlen számukra./magas beosztásban dolgozó szülő gyermeke/, ha igen ez hogyan és meddig oldható meg?

#autista2
2022. jún. 7. 20:18
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
De most komolyan egy autistára irigykedtek, hogy van, aki segít neki...?
2022. jún. 8. 18:24
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! A 26os válaszoló vagyok.

Elkeserítő a hozzáállásod...

Mondom ezt volt tanárként, autista gyereket nevelő szülőként.

Jelenleg amúgy készáru raktáros vagyok (jobb beosztás és jobb bér miatt).Ebben a városban 0 protekcióm,ismeretségem van,szóval nem azért fog pedasszisztenst kapni a gyermekem. Nyugi.

2022. jún. 8. 19:58
 33/41 anonim ***** válasza:
100%
Nincs speciális iskola. Amit te annak hiszel, az egy gyerekmegőrző fogyatékos gyerekeknek.
2022. jún. 9. 16:22
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen helyesírással és fogalmazó kézséggel én a helyedben inkább befognám. Amúgy sem értem mit szólsz bele más életébe. Magdi anyus a példaképed ?

Üdvözlettel,

Egy autista (a sok közül), aki jó eredménnyel végezte el a NEM szegregált iskoláit

2022. jún. 10. 23:18
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
Egy barátunknak most elsős az autista gyereke. Egész évben pedagógiai asszisztens volt a gyerekkel az iskolában. De csak délelőtt. Tanítás után el is hozták és jártak fejlesztésre.
2022. jún. 12. 20:03
 36/41 anonim ***** válasza:
15%
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de iskolába nem tudom hogy van csak azt hogy bölcsibe integrálnak, oviba már nem hiába integrálható, akinek meg sni kódja van és nem integrálható sokkal jobban jár egy speciális iskolával ahol az értelmi szintjén tud fejlődni nem pedig ráerőltetve van. Tanács, fogadják el a szülők a gyereküket ha ez sikerült akkor válasszanak egy számára megfelelő iskolát. Itt nem a szülő érdekeit kell nézni hanem a gyerekét.
2022. jún. 13. 23:20
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként Neked, kérdező miben sérülnek a jogaid azzal, hogy egy MÁSIK gyerek mellett egy segítő áll? A Te gyerekednek attól még a tanító ugyanúgy megtanítja azt, hogy 2+2 az 4. Milyen hátrány ér Téged, amiért úgy érezted, hogy ezt feltétlenül meg kell kérdezned?

Egyébként igen, ez teljesen természetes, a Fiam osztályában is volt egy ilyen kisfiú, aki mellett egy tanévben végig egy pedasszisztens ült és segített neki. Semmilyen hátrányát nem éreztük mi, szülők. Sőt, plusz egy felnőtt az osztályban sosem baj.

2022. jún. 25. 20:40
 38/41 anonim ***** válasza:
83%

36-os: ha nem értesz a témához, nem kell nyilatkozni. Nem azért integrálják az ilyen gyerekeket, mert a szülő szégyennek érzi a szegregált iskolát, hanem azért, mert a szegregált iskola csak nevében iskola, egyébként meg gyermekmegőrző, jobb esetben. Rosszabb esetben a gyereket komoly inzultusok érik a többi gyerek és a tanárok részéről.

Elég sok ilyen sztorit hallottam. Sok a hátrányos helyzetű gyermek az ilyen iskolákban, akik azért kerültek oda, mert nem tudnak viselkedni a családi hátterük miatt. Most gondolj bele, hogy mi történik, ha bekerül közéjük egy furán viselkedő autista? Elmondom, minden nap jól agyonverik. Sajnos sok ilyen sztorit hallottam. A gyerek egész nap rajzolgat az iskolában, tanulni nem fognak, ellenben kékre-zöldre verve jár haza. Ez ám a neki való iskola!

2022. jún. 25. 21:56
 39/41 anonim ***** válasza:
59%
38as, nem biztos, hogy a szüleik miatt ilyenek, az autisták simán verik egymást, mert könnyen kiakadnak, és vagy magukat bántják/szidják, vagy a másikat. Most ha többen vannak, több ingertől tudnak kiakadni, kikészítik egymást, mert nem képesek egymás másságát tolerálni, hisz még az átlagos ingereket sem megy, nem hogy azt, ha valamelyik stimmel mondjuk, vagy sikongat örömében..
2022. jún. 25. 22:03
 40/41 anonim ***** válasza:
59%

Miért olyan nehéz elhinni, hogy a kérdező még nem ismerte ezt a helyzetet és tényleg mondta neki valaki, hogy a szülei miatt van ott a gyerek?

Ki az a hülye, aki sajnálná a fejlesztést egy autista vagy más problémás gyerektől?

2022. jún. 25. 22:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!