Lehetséges, hogy problémás gyermek nem speciális iskolába járjon? Folyt..
Kérdező! A 26os válaszoló vagyok.
Elkeserítő a hozzáállásod...
Mondom ezt volt tanárként, autista gyereket nevelő szülőként.
Jelenleg amúgy készáru raktáros vagyok (jobb beosztás és jobb bér miatt).Ebben a városban 0 protekcióm,ismeretségem van,szóval nem azért fog pedasszisztenst kapni a gyermekem. Nyugi.
Ilyen helyesírással és fogalmazó kézséggel én a helyedben inkább befognám. Amúgy sem értem mit szólsz bele más életébe. Magdi anyus a példaképed ?
Üdvözlettel,
Egy autista (a sok közül), aki jó eredménnyel végezte el a NEM szegregált iskoláit
Egyébként Neked, kérdező miben sérülnek a jogaid azzal, hogy egy MÁSIK gyerek mellett egy segítő áll? A Te gyerekednek attól még a tanító ugyanúgy megtanítja azt, hogy 2+2 az 4. Milyen hátrány ér Téged, amiért úgy érezted, hogy ezt feltétlenül meg kell kérdezned?
Egyébként igen, ez teljesen természetes, a Fiam osztályában is volt egy ilyen kisfiú, aki mellett egy tanévben végig egy pedasszisztens ült és segített neki. Semmilyen hátrányát nem éreztük mi, szülők. Sőt, plusz egy felnőtt az osztályban sosem baj.
36-os: ha nem értesz a témához, nem kell nyilatkozni. Nem azért integrálják az ilyen gyerekeket, mert a szülő szégyennek érzi a szegregált iskolát, hanem azért, mert a szegregált iskola csak nevében iskola, egyébként meg gyermekmegőrző, jobb esetben. Rosszabb esetben a gyereket komoly inzultusok érik a többi gyerek és a tanárok részéről.
Elég sok ilyen sztorit hallottam. Sok a hátrányos helyzetű gyermek az ilyen iskolákban, akik azért kerültek oda, mert nem tudnak viselkedni a családi hátterük miatt. Most gondolj bele, hogy mi történik, ha bekerül közéjük egy furán viselkedő autista? Elmondom, minden nap jól agyonverik. Sajnos sok ilyen sztorit hallottam. A gyerek egész nap rajzolgat az iskolában, tanulni nem fognak, ellenben kékre-zöldre verve jár haza. Ez ám a neki való iskola!
Miért olyan nehéz elhinni, hogy a kérdező még nem ismerte ezt a helyzetet és tényleg mondta neki valaki, hogy a szülei miatt van ott a gyerek?
Ki az a hülye, aki sajnálná a fejlesztést egy autista vagy más problémás gyerektől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!