Lehetséges, hogy problémás gyermek nem speciális iskolába járjon? Folyt..
Szégyeld te magad amiért ilyen oltári baromságokat terjesztessz, hogy azért került a gyerek normál iskolába mert a szülők szégyelték volna a speciális iskolába íratni..Tudatlan, buta és bunkó vagy. Ez itt a lényeg. Nem a kérdésed maga.
Remélem a gyerekedbe több empátia és ész szorul, ha már beléd nem jutott.
Attól, hogy valamiről még nem hallottál, az attól még létezhet és lehet tökéletesen természetes és normális. Próbáljátok ezt megemészteni.
Igen, így működik, ahogy írod. De más esetekben is, például egy rokonom akkor költözött külföldre, amikor a gyereke másodikos lett. Úgy ment iskolába, hogy volt külön tolmácsa, mert nem értette a nyelvet. Ez ugyanaz, az autistának is kell valaki, aki neki segít. És nem a szégyen miatt, hanem mert erre van szüksége. Elég rosszindulatú feltételezés részetekről, hogy a szégyen miatt. Az valószínű, hogy ezt a plusz szakembert ők fizetik és sokan ezt nem engedhetik meg maguknak.
Kérdező! A lányom még nem megy suliba,visszamarad. Autista. Normál iskolába megy majd 7 évesen.
És képzeld! Voltam már benn a suliban,hiszen így is be kellett íratni,csak beírták,hogy visszamarad az oviban 1 évet.
És megkérdezték,hogy igényel-e maga mellé pedasszisztenst!
Nem vagyunk milliomosok,és Nyíregyházán lakunk,nem Budapesten. És mégis. Csak így lazán.
Szóval van ilyen. Hidd el.
Tudod aki meg rákos az meg kemoterápiát kap, tudod, hogy egy kezelés közel 1 millió forint? És nem is biztos, hogy használ. Tőlük is sajnálod, mert te nem kapod meg? Undorító vagy.
Egyébként meg hidd el, hogy szívesen vinné speciális iskolába a gyerekét az a szülő, csak nincs olyan.
Én irigylem a kérdéses gyereket, mert nekünk is írtak ki ped. asszisztenst, de az iskola elhajtott, hogy nincs rá kapacitás.
Nem értem, te miért akarsz kitenni minden segítségre szoruló gyereket a Taigetoszra? Te írtad ki az autistás kérdést is múltkor, hogy neki miért jár többlet idő?
Nem tehet róla, hogy tudatlan! A rendszer hibája, hogy ennyire futja a kérdezőnek! Én is ilyen voltam, mint ő, amíg nem lett ilyen gyerekem, aki mellé segítség kell!
Akit nem érint a rendszernek ez a része, gőze sincs róla, hogy ez az egész létezik, hogy vannak ilyen olyan nehézségek, meg mittudomén! MINDEGYIK ilyen ember abban nő fel, hogy sumákolja, ha valami nehezebben megy a gyerekének, és leveri rajta, ha nem viselkedik jól, ha meg valaki azt mondja kicsit más az övé, akkor az első gondolata az értelmi fogyatékosság(erről mindenki hallott) és lehúzná a WCn a gyereket egy elfekvőben, meg a tagadás, hogy ő nem nevelte elég jól..
Ezek ugranak be az embereknek! NINCS BENNE A KÖZTUDATBAN, hogy sok különféle nehézséggel élő ember van, hogy ezekből a gyerekekből felnőttek lesznek! Hogy ezek a gyerekek nem buták vagy rosszak, hanem valamilyen területen nem tudják kontrollálni a viselkedésüket! Ilyenről szinte szó sem esik!
Én menőnek számító településen kapom a lesajnáló pillantást és szavakat, mikor a gyerekem kétszer olyan okos, mint az övék, de rossz a viselkedése iskolában, iskolán kívül meg népszerű és cuki, és nem hiszik el, tartanak tőle, és ostobának is nézik, lesik, hol a hiba, amiért nem tartozik közéjük.. amiért meg igen, ott szemet hunynak, mintha nem lenne fontos. A legjobban azok kirekesztőek, akiknek a gyerekének szintén nehézsége van, csak nem viselkedésbeli, hanem mondjuk kevésbé okos, vagy diszes, rosszul rajzol, vagy beszédhibás.. Persze tökre megértem, az ő gyerekük problémája nem olyan, hogy szavakkal vagy tettekkel bánt mást(Az ő gyerekük magától bánt mást, a személyisége miatt:)
Na mindegy. Kérdező, a speciális iskolák a legnehezebb gyerekeknek vannak, ott is leginkább az értelmi sérült gyerekeknek. Néha benyomnak közéjük "ép értelmű" osztályba(20 speciális suliból egynél van ilyen) olyan gyereket, mint aki hozzátok jár, aki értelmes, csak kicsit nehezebb vele, na őket húzzák le a wcn így..
A csak kicsit nehezebb gyerekek a legjobban akkor fejlődnek, ha átlagos gyerekek közt lehetnek, úgy tanulnak viselkedésmintát. A speciális suliban "gerjesztik" egymást, rengeteg a bunyó, a sok rossz viselkedés miatt nem is tudnak rendesen tanulni, hiába azt írják papíron..
A nyugati világban(meg itt is) tudják, hogy az a legjobb, ha együtt vannak a többiekkel, és kapnak segítséget, de mindenki sajnálja a pénzt az ilyesmire, mert a "semmi baja" gyerekeknek is szr az iskolában a hiányosságok miatt, inkább nekik segítenének az emberek, mint pl te is.
És igen, szerintem is durva, hogy krétára nem futja, de ped. asszisztens ül a gyerek mellett.. Az egész rendszer kaki úgy, ahogy van. Egyébként ne gondold, hogy az az egy gyerek problémás csak. 30fős osztályban 10 problémás, de mindenki úgy kerülné el a "papírt", ahogy tudja, és magánba hordja a gyereket. Csak a viselkedésgondos gyerekek(egy része) kap papírt. A rosszul olvasók, rajzolók, írók, számolók, mozgók, tikkelők, szorongók, evészavarosok, pszichés problémások(válás, más trauma) mind kapnának, de ők próbálják megúszni, és sikerül is nekik, mert a tanítást nem zavarják.
Ha mindenki kapna papírt, akinek gondja van(bármilyen), az osztályokban csak kb 5 gyerek lenne probléma mentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!