Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tennél egy, a gyerekedet...

Mit tennél egy, a gyerekedet zsaroló neki rossz példát mutató gyerekkel akit nem tudsz elkerülni?

Figyelt kérdés

Egy ikerházban lakunk, közösen megépített kis jatszótérrel, előttük jövünk megyünk haza, tehát nem tudom hosszú távon kiiktatni a gyerekem életéből.

3gyerekünk van. 13,7,2,5 évesek. 3fiú. Szófogadóak, kedvesek, néha vannak nyilván kis harcok de alapjaiban barmikor bárhol megjelenhetünk velük, rendezvény keresztelő étterem…nem vagyok tökéletes és ősanya, nem vagyok elfogult, nyilván egészséges szinten igen. A problémás gyerek közvetlen ház szomszéd. Problémás család, állandó vitákkal. A gyerek csak ordítva tud beszélni hisz próbálja felhívni magára a figyelmet. Sajnalom valahol, de nem olyan jellegű a cirkusz náluk, hogy bántalmaznak így ezt az esetleges felmerülő kérdést, is megvalaszolom ezzel. Nem, nem bántalmazzák. De lelki terror megy náluk keményen. A legnagyobb gond, hogy abszolút nincs nevelve. 5 éves, vegkimerultsegben alszik el a tv mellett. Parancsol. Ordít ha nem úgy van valami amit ő akar. Úgy jellemezném a családot, hogy majomszeretet ezerrel, nyali fali, posztok mindenhonnan, puszi puszi, de a gyerek csak nő mint a gaz. Anyukának már említettem finoman, hogy a gyereket Iskola előtt egy fejlesztő felmérésre érdemes lenne elvinni. Az óvodában volt felmérés, tökéletes lett anyuka elmondása szerint. Ami fura volt, hogy meg kellett másik két tesztet is csinálni vele mert valami hablaty szöveget mondott anyuka. 3gyerekkel az oldalamon sem értettem, ha iskola érett nyilván teszteket csinálnak vele. Szerintem ott sem volt minden ok, csak nem akarta elmondani.Egyszerű dolgokat nem ért meg. Pl. Ne szaladj fel a lépcsőn mert a kicsi megy utánad. 5x elmondom és meg se hallja. Ha igen néz ram és mint aki más bolygón van. Vagy meghallja és visszafelesel. Nekem is ellenkeznek a gyerekek nem azt mondom. Akinek van gyereke az érzi talán mit akarok mondani.

Jaj már hosszú lesz, de tegnap kibuktam. Elegem van hogy a kicsivel hetek óta egy harc az életünk. Reggel már elpukkant az agyam, férjem átvette az oltoztetest. Du utca bandázás, több házból kint voltunk és minden szülő elkezdte a sutyorgast, hogy náluk is probléma van. Ez nem a dackorszak! A gyerekeink kifordultak magukból. Estére a férjem is tiszta ideg volt. Azt mondta elege van a kolyokbol! Elkoltozunk mert most már látja hogy mitől vagyok kiborulva. Nyilván nem költözünk el,3 éve költöztünk be.A kicsi nálunk már elkezdett verekedni. Nem mentesitem, mert hat fiú persze bölcsi, nagytesok, de eddig ez nem volt. A kishaver ha nem azt csinálja amit ő diktál neki ordít rögtön lehordja mindennek ez a kis maki meg megvédi magát és vissza sikít odacsap. Szégyellem saját magam előtt is, de valamelyik nap végig néztem hogy vagy 5x odacsap neki🥴 Nem állítottam meg. Már azt éreztem, hogy a pics.ba végre ő is kap valamit nem mindig csak ő terrorizalja az összes gyereket. Egyébként verekedni nem verekszik csak lelkileg zsarol és ordít. De ez a többi (es nekem a saját gyerekem az első) gyerekből egy önvédelmi reakciokent vált ki.

Tudom, hogy hosszú lett, de már muszáj volt kiírni magamból 😪

Mit tennének? Tényleg egy 5eves idegen gyerek felnőtt embereket falhoz állít?🤐

2022. máj. 28. 10:15
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Azt is leírtam fentebb hogy vizes homokos lábbal rohangaltak és előtte megvolt a baleset legurult és vérzett az orra. Ez után szóltunk csak h veszélyes fejezzék be…
2022. máj. 28. 14:55
 22/30 anonim ***** válasza:
37%

Ne vigyázz rá többet, ha az anyjának sem fogad szót, egyszerűen te így nem tudod/akarod vállalni.

Most komolyan, mit vársz ezzel? Nem veretheted meg a tiéddel akkor sem, ha tiszteletlen a gyerek veled vagy az anyjával szemben. Nem káromkodik, nem bánt mást, csak nem kedveled és nem hallgat rád, mert ő irányít. Nem zsarol senkit, csak irányít és néha dühös, de ha neked ez sok, akkor minek vállalod ÖNKÉNT, hogy figyelsz rá!? Nem kell. Nem kötelező!

Egyébként ahogy nézem a tiéd verekszik, a másiké nem és úgy gondolod miatta? Vidd máshova. Oké, hogy az a játszó közel van, de biztos van másik is kicsit távolabb.

Bármiben el lehet esni, írtam, hogy a lány itt nálunk nem is futott, úgy esett el és dagadt meg a csuklója. Ezek szerint állni is veszélyes? Aki szalad, néha el fog esni, de ettől még nem futni veszélyes..

Szerintem túlérzékeny vagy(de még határon belül), a srác meg túl parancsolgatós(de még határon belül). Semmi extra nincs egyikőtökkel sem, csak ne legyetek egy helyen. De minek hagyod, hogy a gyereked verje az övét, mikor neked már az is túlmegy a határon, ha erősebben szól a gyerekedhez?

Mindegy. Majd valaki más kifejti, látom neked felesleges beszélni. A tiéd verekszik, az övé nem, ez frusztrál téged(meg az is, hogy lekezelő veled a másik gyerek), ezért bántanád, vereted a tiéddel és szidod. Jól feltüzelted a férjed is, remek.. Ne menjetek a társaságukba, ha se a szülei, se a gyerek nem szimpatikusak! Tele a világ játszóterekkel!

2022. máj. 28. 15:40
 23/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy a hét végédből ennyi időt szántál a válaszokra, tök feleslegesen!

Ha már válaszolni van kényszered, megtisztelhetnél azzal is de magadat mindenképp, hogy értelme legyen annak amit írsz!

Új lakó rész, nincs játszótér csak közös!!!

Nem verekszik a gyerekem, csak tűri hogy minden undorítónak lehordja a másik! Egyszer csapott oda! Az előtt és azóta se soha másnak!

Ha unatkozol olvass vissza pár kommentemet!

Köszönöm, szép hétvégét😊

2022. máj. 28. 15:45
 24/30 anonim ***** válasza:
70%
Kedves kérdező, tanuld meg, hogy ezen az oldalon csak rossz lehetsz, mindenki más meg szuperanya. Sajnos.
2022. máj. 28. 20:16
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
2,5 évesen nem ő tűri, hanem te. Szólj rá a másik gyerekre. Pl. aki mondja másra, az mondja magára... és ha így viselkedik, nem barátkoztok vele. Ha nem hat, vidd oda az anyjához. Egyébként az sajnos természetes, hogy egy nagyobb gyereket a kicsik utánoznak bármiben. Ezért a kicsinek neked kell megmagyaráznod, attól még hogy xy így csinálja, az rossz. Figyeld meg, ő fog rászólni, ha ebben következetes vagy és nem tűröd, hogy tiszteletlen legyen veled.
2022. máj. 28. 20:42
 26/30 A kérdező kommentje:

24# tudom. Nem is várom el, hogy jó legyek, csak legyen már értelmezve amit írok. Ne legyen már nehéz megérteni, hogy nem rendszabályozni akarom más gyerekét, hanem más gyereke undorítónak nevezi az enyémet ha nem hajtja végre az Ő parancsát…az undok vagy nem leszek a barátod, hát jaj istenem gyerekek közt kb.alap. Ezen csak mosolyognék.Itt ettől durvább a helyzet. De nem megy át, még én vagyok az akinek felesleges bármit is mondani. 🙈

25#ebből áll az életem már. Itthon átbeszéljük, megérti a kicsi. Megígéri, hogy nem csinálja azt amire azt mondom, hogy nem illik vagy nem szabad. Megbeszéljük, bocsánatot kér, hogy ma is össze vesztek. Egyébként ami még probléma, hogy mikor kitör a balhé, nem lehet közben magyarázni, érvelni, kovetkezetesnek lenni. Nem lehet abban a pillanatban kiszedni a gyereket és odavinni anyához, mert ez ugy néz ki, hogy a gyerek őrűlt hangon elkezdi nyomni tör zúz, beront a házba vagy az anyja elkapja elagyabugyálja(ami megint csak nem szimpi, mert mi nem verjük a gyerekeket, azt sem akarom hogy az enyém azt lássa hogy mas az utcán felképeli a sajátját)vagy utána rohan és megy bent a cirkusz. Anya kijön idegbetegen, elege van, mi meg nem öntünk olajat a tűzre és kínos csend jön negyed óráig. Mit is mondhatnánk akkor?

2022. máj. 28. 22:01
 27/30 anonim ***** válasza:
38%

Ne várj sok értelmes választ olyan anyukákról, akik szerint az állva hintazas, a csuszdan felfelé mászás normális dolog.

Nem az. Rendeltetésszerű használat mond nektek valamit?

Attól, hogy a ti gyereketek hülye, még tekintettel kéne lenni más kisebb, fogékony gyerekére, hogy ne a veszélyes és helytelen magatartást tanulja el.

Én szégyellném magam ha az 5 éves gyerekem olyan fogyatékos lenne, hogy feláll egy hintan, vagy egy lejtős, csúszós dolgon akarna felmaszni. Idióták.

2022. máj. 29. 00:13
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

27 es te hulye vagy

Kérdező, én értem a problémádat. Sajnos ilyen jellegű gyerekbe bárhol belefuthat a te gyereked v innan barki gyereke, suliba, külön órán, v. ha nagyobb lesz és "bandázik". Most tök jó h látod nap mint nap h milyen gaz a viselkedése, legalább tudsz róla.

Szerintem ebben az esetben a sajátodnak kell a helyes helytelen viselkedést megmutatni, a szülővel elbeszelgetni, hogy ezek a bántó viselkedések fordultak elő, lenne szíves ő is elbeszélgetni a sajátjával, ill. Ritkítani a találkozást amennyire lehet

Az h puffogsz ezeken nem segit még akkor se ha kb én is ezt tenném.

Ezt most kívülről próbáld szemlélni és tárgyilagosan kezelni

2022. máj. 29. 00:36
 29/30 anonim ***** válasza:
62%

Nem a részletek a lényeg, hogy a csúszdán felfele megy meg hasonló. Hanem a jelenség, hogy a gyerek neveletlen. Egyre több ilyen van.

Es a legtöbb válaszoló gyereke is ilyen, ez egyértelmű.

Kedves kérdező, nem a te fiadban van a hiba, de okosat mondani nem tudok sajnos.

2022. máj. 29. 07:19
 30/30 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Eltelt pár hónap…

Nem hiszem, hogy sokan vissza fognak ide jönni, de mégis leírom.

A kisfiúval ritkább a találkozás az évszaknak és időjárásnak “köszönhetően”.

3-4napja egy bevásárló központban összefutottam nagymamával pár szót váltottunk. Tündéri asszonyka, kérdeztük egymást, hogy vannak a gyerekek stb. Elmondta, hogy aggódnak már teljesen kikészültek a papával egy szem unoka lévén a kisfiú a mindenük és probléma van. Sok a tanári beírás, szaktanár figyelmeztetés, nevelési tanácsadóba irányította az iskola, beilleszkedési, nevelési problémákkal. Tiszteletlen, többszöri figyelmeztetésre sem fogad szót, nem tanul, nem figyel az órákon, iskolai tárgyakat rongál rendszeresen, indulatos a nevelokkel, társaival. Pszichológus bevonásával fejlesztésre,kezelésre szorul.

Ezzel nem dicsekedni jöttem. Nem örülök neki! Most is sajnalom a kisgyereket, mert nem így született. Ennek oka van. Amit el akarok ezzel mondani, az az, hogy mennyire felelősek vagyunk a gyermekünk jelenét és jövőjét illetően. Mennyire fontos, hogy milyen közegben, családban neveljük őket….

Jelentem, 3 éves lett a kicsi és megy a dackorszak. Igen, három fiú mellett nem újdonság, valós állapot. Itt is van hiszti, talán Ő a legerősebb a 3fiunk közül. Vele a legnehezebb, Ő aztán tudja, hogy ha csinál valamit azt teljes gőzzel, ez a dacra is igaz. Minden nap új feladatot ad. Meg mindig nem lettem ősanya, meg mindig nem akarom más gyerekét nevelni, meg mindig nem akarok beleszólni más életébe, de az élet és a tény mégiscsak arra ad igazolást, hogy az említett szomszéd gyerekkel baj van. Nem életkori sajátosság és nem az én hisztim volt amikor a kérdést kiírtam.

Ha valaki idetéved és elolvassa, köszönöm.

2022. dec. 9. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!