Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha zsaroló emailt...

Mit tegyek ha zsaroló emailt kapram?

Figyelt kérdés

Dióhélban. Kaptam egy emailt, hogy az összes adatomat megszerezték, meg hogy felnőtt oldalakon böngésztem és az összes ismerősömnek elküld a fenyegető egy rólam összrállított kompromitáló videót ha nem fizetek.

Mit tegyek? Nyilván nem fizetek. De vajon ez üzes fenyegetés? Más is kapott már ilyen emailt?

2022. jan. 9. 23:39
 1/8 anonim ***** válasza:
jajmá mucika...
2022. jan. 9. 23:51
 2/8 anonim válasza:
Irj vissza hogy megszereted az ip cimet es ment a feljelentes. Tiltani fognak teged
2022. jan. 10. 00:16
 3/8 anonim ***** válasza:
38%
Elmennék és beoltatnám magam..
2022. jan. 10. 01:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Kamu e-mail, töröld és felejtsd el. Ha pedig bármi igaz lehet abból amit állítanak, akkor gondold át a maszturbálási szokásaidat, hogy ne kamera előtt csináld, hanem takard le, fordítsd el, stb.

Ne válaszolj spammerek üzenetére, mert azzal jelzed hogy él a címed és aktív, még több ilyen szemetet fogsz kapni.

2022. jan. 10. 07:32
 5/8 anonim ***** válasza:

rányomsz a törlés gombra.

régebben én is kaptam napi szinten párat.

be állítottam a szerveremen, hogy ilyen tartalmú leveleknél is vissza pattanjon, mint ha nem létezne az email cím.

Már fél éve egy próbálkozás se érkezett. :-)

2022. jan. 10. 08:31
 6/8 A kérdező kommentje:

5-ös azt le tudnád nekem írni, hogy hogyan tudom én is beállítani, hogy ilyen leveleket ne is tudjak fogadni?

Előre is köszönöm a választ.

( nem tudom ebbe mi a vicces amúgy)

2022. jan. 10. 08:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Saját levelező szerverem van, így annak szoftverének SPAM szűrőjét egészítettem ki vele.

Te a kiszolgálód lehetőségeit felhasználva maximum egyenest a kukába tudod irányíttatni.

2022. jan. 10. 09:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Üres fenyegetés, már legalább 4 éve mennek ezek. Valahonnan kiszivárgott az email címed és jelszavad, azért küldik az emailt, hogy megijesszenek. Ha 1000 emberből egy fizet, nekik már megérte.

Teendő: MINDENHOL megváltoztatod azt a jelszót, ami az emailben van, aztán törlöd az emailt.

Ja, és nem használod ugyanazt a jelszót két helyen. Ja, és megfelelően hosszú jelszót használsz, esetlegesen jelszókezelővel.

2022. jan. 10. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!