Mit tegyek ha zsaroló emailt kapram?
Dióhélban. Kaptam egy emailt, hogy az összes adatomat megszerezték, meg hogy felnőtt oldalakon böngésztem és az összes ismerősömnek elküld a fenyegető egy rólam összrállított kompromitáló videót ha nem fizetek.
Mit tegyek? Nyilván nem fizetek. De vajon ez üzes fenyegetés? Más is kapott már ilyen emailt?
Kamu e-mail, töröld és felejtsd el. Ha pedig bármi igaz lehet abból amit állítanak, akkor gondold át a maszturbálási szokásaidat, hogy ne kamera előtt csináld, hanem takard le, fordítsd el, stb.
Ne válaszolj spammerek üzenetére, mert azzal jelzed hogy él a címed és aktív, még több ilyen szemetet fogsz kapni.
rányomsz a törlés gombra.
régebben én is kaptam napi szinten párat.
be állítottam a szerveremen, hogy ilyen tartalmú leveleknél is vissza pattanjon, mint ha nem létezne az email cím.
Már fél éve egy próbálkozás se érkezett. :-)
5-ös azt le tudnád nekem írni, hogy hogyan tudom én is beállítani, hogy ilyen leveleket ne is tudjak fogadni?
Előre is köszönöm a választ.
( nem tudom ebbe mi a vicces amúgy)
Saját levelező szerverem van, így annak szoftverének SPAM szűrőjét egészítettem ki vele.
Te a kiszolgálód lehetőségeit felhasználva maximum egyenest a kukába tudod irányíttatni.
Üres fenyegetés, már legalább 4 éve mennek ezek. Valahonnan kiszivárgott az email címed és jelszavad, azért küldik az emailt, hogy megijesszenek. Ha 1000 emberből egy fizet, nekik már megérte.
Teendő: MINDENHOL megváltoztatod azt a jelszót, ami az emailben van, aztán törlöd az emailt.
Ja, és nem használod ugyanazt a jelszót két helyen. Ja, és megfelelően hosszú jelszót használsz, esetlegesen jelszókezelővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!