Van itt olyan, akinek sikerült levenni a gyerekéről az autizmus diagnózist?
Az egyik gyógypedagógus, aki tanított a gyógypedasszisztens tanfolyamon, ő levetette a gyerekéről az autizmus diagnózist. Ő maga mondta el.
A menetét sajnos nem tudom.
Van, amikor leveszik a gyerek érdekében(ha beilleszkedett és jók a tanulmányi eredményei), hogy felvegye normális középsuli is.
Tiszta szívás ilyenkor, mert így ugye egyetemi felvételinél nem jár a pluszpont, mégis végig szenvedte a gyerek az oktatást, szerintem megérdemelnék. Igen, van ilyen, általában azoknak sikerül, akik "nem meghatározott pervazív fejlődési zavar" diagnózis kaptak, vagy olyan aspergeresnél lehet, akinél már tényleg nincs gond.
Az enyémről már vettek le kódot(kevert spect), a szakszolgálatos fejlesztő, a pedagógus és az én pozitív véleményem kellett hozzá, és megtámogatta egy pszichiáter is.
Köszönöm a válaszokat!
9 éve kapta, nem pár hónapja.
Én ismertem ilyet, igen. De tényleg kérdés, hogy most már érdemes-e.
Egyetemi felvételin 40 pont járt érte, ha már eddig végigszenvedtétek, akkor miért akarod levetetni?
@9: ne magadból indulj ki! Attól, hogy neked szar az életed, sok más autistáé nem az. Az én gyerekem nem maszkol, sőt, irigylem az önbizalma miatt.
A másik meg, mivel írtad, h rólad felnőttként derült ki, ne formálj légy szíves véleményt arról, amiről fogalmad sincs, pláne nem ilyen stílusban! Tudod te, milyen autista kóddal boldogulni a közoktatásban? Hogy az anyukák, akiket itt lehordtál mindennek, tövig rágják a körmüket, mire találnak egy legalább nagyjából megfelelő óvodát vagy iskolát? Azt sem tudod miről beszélsz, de azokat a szülőket sértegeted, akik szó szerint mindent megtesznek a gyerekeikért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!