Ha szenzoros zavart diagnosztizálnak, muszáj "kezeltetni"?
A gyerekemre jelenleg ezt a címkét próbálja ráragasztani a gyerekorvosa. Én viszont nem látok rajta semmi extrát, sőt úgy látom, hogy exponenciálisan fog fejlődni, most éppen egy nagy nekirugaszkodási időszakban van. Az apja, meg én is ilyenek vagyunk. Addig nem nyilvánulunk meg, amíg úgyis csak bénáznánk. 1,5 éves, még nem nagyon beszél, viszont szinte mindent, ami hétköznapi téma itthon, megért. Vannak kényeskedései, dehát kislány...nehogy már tilos legyen. Úgy vagyok vele, hogy bizonyos határokon belül akkor kezd el beszélni, amikor neki tetszik. Azzal se értek egyet, hogy minden gyerek legyen egyforma, és ha kicsit is eltér, akkor passzírozgassuk vissza az "egyenes" útra. Nem igazán szeretnék benne betegségtudatot kialakítani sem, mindenféle terápiákra hordozgatni, egyáltalán ezzel foglalkozni. Én megértem, hogy van, amikor tényleg lépni kell. De jelenleg azt érzem, hogy nem hagynak minket élni, mert ennek az egész intézményi gépezetnek kell a saját maguk által kreált munka. Annyira jó, hogy én még abban a korban nőhettem fel, amikor nem volt divat minden mukkanásáért már betegnek kikiáltani egy gyereket...
A kérdésem az lenne, hogy ha tényleg megkapja ezt a diagnózist, én köteles vagyok kezelésekre hordani, ha az orvos javasolja?
Nem kötelező, de ha meg mégis kellett volna menni, te meg nem mentél, akkor a gyerekeddel egy életre kicseszel.
Keres egy jó szakembert, szánjál rá pár tízezer forintot és pontosan megfogja mondani hogy van-e gond vagy se.
Kedves kérdező, egy ember aki közel egy évtizeden keresztül tanulta azt amit csinál, azt mondja hogy valami nem oké a gyerekeddel.
Elhiszed, hogy az orvos nem azért talál ki ilyeneket, mert unatkozik, vagy mert a kollégáinak kevés a munkája?
Egyébként nem kötelező külön terápiára vinned.
Ha majd koznevelesbe kerül ott viszont eloirhatnak neki kötelező vizsgálatokat és kötelező fejlesztést de mivel úgy sincs rá ember kb fele elmarad majd meg amúgy is csak játszanak vele, mintha az ovoneni külön foglalkozna vele.
A mai magyar viszonyok között óvoda előtt nem érdemes vizsgáltatni. Persze elkolthetsz egy csomó pénzt magán hokuszpokusz tornákra...
14,
nem, nem hiszem el, ezért írtam ki ezt a kérdést. Nem feltétlen azért gondolom ezt, mert nincs elég munkája, az is lehet, hogy valamilyen téves megrögződését szeretné igazolva látni. Volt már ilyenre is sok példa.
13,
talán nem véletlen alakult ez így ki az emberi gondolkodásban, hogy ne kapjon fel rögtön mindent kritika nélkül, ami éri. Ha nem győződöm meg róla, hogy baj van a gyerekemmel, márpedig egyelőre úgy néz ki, akkor továbbra is tagadom, és igenis értékesebb az időm is annál mint hogy ilyen bohóckodásokra járjak.
Jajj hagyjuk már ezt az orvos egy szent szöveget. Az is szakma, ott is van mindenféle szakember és egyáltalán nem látják egyformán a dolgokat, pláne ilyen szubjektív dolognál, mint a pszichés problémák.
Semmi baja nem lesz a neurológustól, semmit sem fog felírni meg ilyesmi, max halolajat.
Én elvinném, úgysem fog semmit megállapítani, mert ez nem neurológus szint, hanem pszichiáteri, de mielőtt odaküldenek, elküldenek x különböző helyre.
Szerintem ez semmi extra egyébként. Irányítható?
“ és igenis értékesebb az időm is annál mint hogy ilyen bohóckodásokra járjak.”
Mi dolog lehet fontosabb a gyerek egészségénél?
De figyelj, ha tenyleg gond van, az később tanulási nehézségeket eredményez. Na, majd ha az esetleg bekövetkezik, ott lesz 12 év olyan pokoljárás, amit az ellenségednek se kivansz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!