Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » SNI fennállását kell jelezni...

SNI fennállását kell jelezni a bölcsőde felé?

Figyelt kérdés

Elvileg idén szeptemberben fogja kezdeni a bölcsit a kisfiam. Pár napja voltunk szakértői vizsgálaton a ped.szakszolg.-nál és ráírták, hogy SNI-s. Rákérdeztem, hogy mi lesz így a bölcsődével, erre a szakértő azt mondta, nem is kell feltétlenül a bölcsődében jeleznem, hogy sni-s a gyerek, ne aggódjam túl a dolgot, nagyon enyhe eltérések vannak és nem biztos, hogy világéletében sni-s lesz. Könnyű azt mondani..

Most komolyan nem kell ezt jelezni egy bölcsődében, csak majd az óvodában, iskolában okozhat gondot?

Ha nem tud beilleszkedni a gyerek és a bölcsiben javasolják a vizsgálatot, akkor majd megemlítem, hogy már meg is történt és sni-s egyébként, aztán majd jól kirakják vagy megbüntetnek vagy nem tudom... Hogy működik ez?

2022. febr. 18. 00:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg kérdezik a beiratkozásnál, nem? Szerintem ezt már nem tudod letagadni.
2022. febr. 18. 17:46
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ha tényleg kérdezik a beiratkozásnál, természetesen nem tagadom le. Ennek tükrében viszont az, hogy a "szakértő" ilyet mondott nekem, felháborító.

Úgy tudom, csak az óvodában kell helyben fejlesztést kapniuk az sni-s gyerekeknek. A bölcsiseknek még korai fejlesztő központba kell/lehet járniuk, tehát nem a bölcsinek kell ezt megoldania, nem?

2022. febr. 18. 23:04
 13/18 anonim ***** válasza:
Szerintem a bölcsibe is kijárnak fejleszteni. Amúgy nem tudom mi haszna lenne letagadni, hogy sni-s. Neked is jobb, ha nem kell külön fejlesztésre vinni bölcsi után, vagy közben.
2022. febr. 19. 07:54
 14/18 anonim ***** válasza:
67%
Hiába lettem lepontozva, az ovi nem fejlesztette a gyerekemet. Amíg otthon voltam vele, én hordtam, illetve mikor láttam, hogy semmit nem csinál az ovi, magán gyógytornászt fogadtunk, aki kijárt a lakásra. Írt a gyerekorvos is az ovinak, én is zaklattam a vezetőt, de lepattant róla minden, az idő meg ment.
2022. febr. 19. 08:34
 15/18 A kérdező kommentje:
Járunk már fejlesztésre korai fejlesztő központb, tehát nem a bölcsink kellene megoldania. Letagadni...mivel alig akad néha 1 hely a bölcsikben, örülök, ha egyáltalán felveszik majd. Ha kiderül, hogy sni-s és "több helyet foglalna", szerintem nem lesz ebből bölcsi.
2022. febr. 19. 12:10
 16/18 anonim ***** válasza:
Rengeteg sni-s gyerek van, nem fog rajta senki meglepődni. A bölcsinek az inkább jó ha két helyet foglal, kevesebb gyerekkel feltölthetik a csoportot. Persze nem mindegy milyen sni, egy súlyos autistát nem tudnak felvenni, de az enyém pl. beszédfogyatékos, annyi tünete volt, hogy későn kezdett beszélni, viszont jó gyerek, így nem zavar senkit, hogy sni-s.
2022. febr. 19. 12:42
 17/18 anonim ***** válasza:
67%

Hogy 2 helyet foglal, ez egy érdekes helyzet, mert ha pl. nincs meg a létszám, akkor is elindulhat egy csoport, meg több pénzt kap értük a tankerület/fenntartó. Egyébként meg nem foglalnak több helyet, tehát emiatt nem utasíthatják el.

Az lehet probléma, hogy nem akar utánajárni a vezető, mert elég nehéz gyógypedagógust találni, vagy félnek, hogy gond lesz a gyerekkel.

2022. febr. 19. 18:34
 18/18 anonim ***** válasza:
5%
Van óvodapedagógus rokonunk. Egyszer ő maga mondta, hogy ki nem állhatják az SNI-s gyerekeket, mert csak a baj van velük és minden évkezdéskor imádkoznak, ne kerüljön oda még egy "ilyen"... Ebből kiindulva én nem biztos, hogy mondanám, ha nem súlyos.
2022. febr. 21. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!