Gyermekemet a beszéde miatt küldik az oviból szakértői bizottsághoz.hogy zajlik ez? Mire lehet számítani?
Logopediai fejleszteshez kell.
Szerintem beszeltetik, esetleg célzott szavakat mondstnak vele.
Az oviból rögtön a Szakértőibe küldik? Van már btm-e? Mert ha nincs először a Pedagógia Szakszolgálathoz szokták küldeni, és ők küldik tovább.
Logopédus és pszichológus szokta vizsgálni a gyereket. A pszichológus általában gyerek IQ-tesztet csináltat vele. Ami nem az az IQ-teszt, amit a köznép ismer, hanem egy komplex képességfelmérő teszt. A fiamnak 88 lett, amire ott ájuldoztak, hogy az milyen jó. Aztán leírták, hogy 88-as az IQ-ja, alig akarták normál általános iskolába felvenni, mert hogy szellemi fogyatékos. Én azóta többször voltam, és kértem, hogy ezt ne írják le! Erre persze én voltam a hülye meg az összes pedagógus. De kérdezzünk már meg bárkit, mire gondol, ha azt hallja, hogy 88-as IQ. Szóval ha ilyesmi jön ki, ne ijedj meg, és ne engedd nekik leírni. Ismerősöm lányának 60-as lett, aztán 8. osztályos normál, integrált iskolában. Igaz, hogy a matekkal vannak gondjai, de egy 60-as IQ-jú ember gyakorlatilag önellátásra képtelen.
Nincs btm-e.
Nincs neki semmilyen beilleszkedési magatartási gondja, imádja az ovit az első naptól kezdve. Valószínűleg félre értettem akkor, és ped szolgálathoz küldik és onnan küldik tovább ha szükséges a szakértői b.-hoz.
A BTM a beilleszkedési, TANULÁSI és magatartászavart jelent. Nem csak a magatartászavarosoknak adják. Az enyhébb esetekre szokták kiadni.
Én nem javaslom, hogy bekódolják a gyereket, a fejlesztések semmit nem érnek, viszont elég nehéz kóddal iskolát találni. Ha lehet kerüljétek. Nálunk a Ped. Intézet megkérdezte, hogy akarom-e továbbküldeni, mi nemet mondtunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!