Idegrendszeri éretlenség fejlesztése?
A fiam 4,5, még nincs diagnózis. Nem igazán beszél, talán 50 szót használ rendszeresen. Minden hangot ki tud ejteni, nem az a gond.
A hallása tökéletes.
Mindent később kezdett, de már nagyon lemaradt a korcsoportjához képest. Rengeteget olvasok a neten, és egyelőre az idegrendszeri éretlenségre a legtöbb tünet ráillik.
Elsősorban tapasztalatok érdekelnek. Van valaki, akinek a gyereke ezzel küzd? Milyen módon lehet fejleszteni, segíteni? Amíg nincs diagnózis, nincs szaksegítség. Addig én mivel tudom itthon támogatni?
Mozgás, mozgás, mozgás!
Akár nem irányítottan is.
De a legjobb természetesen az alapozó torna lenne, heti több alkalommal.
Én hordtam a gyereket. Hétköznapi eszközökkel, irányított mozgás volt, jutalmazással a végén.
Ilyen eszközöket otthonra is beszereztem, magától is használhatja: fitt ball, gurulós virágtartó, (Aldiban vettük, kicsit nagyobb, mint a gördeszka, 4 kereke van, ezt imádta, ráülve/hasalva gurult vele) hinta, függőágy. A teremben ezeken felül volt még félgömb alakú cucc, amibe belefeküdtek.
Mozgás
Tsmt nálunk teljesen rendbetette a gyereket.
Magánban vittem el.
Türelem. Nagyob sok mindent kinőnek, ha nincsenek mestersèges mèrföldkövekhez kötve.
A gyerekem 3 hetes 2 hetesen màszott, 5 hònaposan felàllt. Cserèbe 5 èves koràig nem rajzolt, kèsőn tanult meg felöltözni, ,,r" hangot kimondani. Zajok, nedves ruha, ha ènekelnem mellette, ha bàrki bejött a hàzunkba, ezek annyira zavartàk, hogy őrjöngve visìtott.
Kinőtte mind. Öltözködni mai napig van ami nem megy, meg csak bizonyos ruhàkat tűr meg magan (nem mindegy hol a varrasa)
Hazon kívül baràtsàgos, èrtemesen kommunikàl, nagy a szókincse.
Szerencsènk van, hogy nàlunm nem kötelező sem az ovoda sem az iskola, nagyon megszenvedte volna mindkettőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!