Miért nem beszél?
A TSMT-t nem ajánlották még? Beszédindítást? 2 éves kora óta járhatna!
Hol laktok?
Mi a gyerek 2 éves korától "100" helyre jártunk..
Ha nem segít a Pedagógiai Szakszolgálat, akkor a fejlődésneurológus kiír tsmt tornát és beszédindítást is!
Csak el kell menni.
Első vagyok.
Mielőtt pszichológushoz viszed, legalább egy fejlődésneurológus vagy egy gyógypedagógus lássa!
De amúgy TUD beszélni?
Eddig beszélt? Vagy a beszéd el sem kezdődött?
Ha eddig beszélt, akkor elektív mutizmus merülhet fel.
Ha el sem indult a beszédfejlődése, akkor az értelmi fogyatékosságtól az autizmuson át a süketségig sokminden szóba jöhet.
Lássa szakember. Minél hamarabb!
5!
De azt se kezdheti el, amíg nem viszi el szakemberhez!
Engem még nem hívtál :) sosem adok ilyen késői időpontot senkinek sem, pláne ahol már ennyi idős gyerekről van szó.
A távolság sem minden esetben gond. Online is nagyon sokat tudunk segíteni. ( tsmt terapeuta)
Ped szolgálat, nevtan pipa. Ovi által megyünk. Hallása tuti 100 hogy jó, 2,5evesen már szavakat mondott, begyulladt a füle, felrekezeles es pandemia után, vagyis 13hónap után kivettek az orrmandulájàt. Persze értem a tsmt - t, de az amúgy elméletileg egyénre szabott nem? De persze a nagylabdan gurulás, gördeszka stb ezek, otthon is csináljuk. Amúgy sokat mozog. Motor, futó bicaj is kivégezve. Most a bicaj érdekli. Igaz potkerekkel. Az oviban meg folyton azt hallgatom, hogy vegyek bugocsigat, mert az milyen jó 🥴
Kedves utolsó! Esetleg irhatnek privátban? Bocsánatot kérek az ékezet nélküli írásért. Mindenkinek ment a zöld pacsi. Köszönöm
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!