Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A gyerekem hiszti rohamot kap...

A gyerekem hiszti rohamot kap a dokinál? Van erre megfelelő megoldás?

Figyelt kérdés
Amint megpillantsa a dokit el kezd torka szakadtából sírni üvölteni, hisztizni oda csapja magát, teljesen magán kívül van. Mindegy milyen dokiról van szó, még mielőtt azt mondanátok váltsak. A fogorvosnál is ez volt, sőt az én házi orvosomnál is pedig engem vizsgált meg. Hamarosan ismét státuszra kell vinnem (2 éves) és sajnos tudom hogy emiatt újfent nem lesz normálisan megvizsgálva, csak kipipálja a doki hogy volt bemt. Volt valakinek hasonló problémája? Magyarázok neki a vizsgálatról, dokiról, mesét nézünk, könyvet olvasunk stb. Nem buta gyerek, csak kegyetlenül akaratos és ha valamit nem szeretne így reagálja le. Leg szivesebben el se vinném. A dokit kérdeztem, ő csak meghúzta a vállát annyit mondott van ilyen, majd kinövi. Igaza lehet?
2021. szept. 6. 15:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
53%
Folytasd tovább a mesét, játszatok doktorost. Legyél egyszer te a doktorneni egyszer o a doktorbacsi. Szépen magyarázd neki közben hogy a doktorbacsinal is így kell majd. Vidd az orvosi kistáskáját is, tehát utána ő is megvizsgálhat téged ha őt megvizsgálták. Utána megállhattok egy cukiban egy gombóc fagyira. És persze majd kinövi addig meg kitartás. A pofonnal szerinted mit érsz el? Hogy megszeretteti vele az orvost? Ne hallgass az ilyen beteg lelkű emberekre. 2021-ben érkezzünk már meg oda, hogy nem verjük a gyerekünket.
2021. szept. 6. 16:37
 12/19 A kérdező kommentje:

Senkit sem pontoztam le.

Próbáltam a plüss maci verziót,mesét, játékot, nasit, ráförmedést, könyörgést. Tudom hogy csak két éves, de ez brutális amit lenyüszít pár perc alatt arról nem is beszélve hogy nem is tudok rendesen beszélni a dokival

2021. szept. 6. 16:40
 13/19 anonim ***** válasza:
89%
2 évesen a kórlapjára azt írták, hogy kezelhetetlen a kórházban, szerinted?
2021. szept. 6. 17:51
 14/19 anonim ***** válasza:
87%
Jàtèk orvos szett, azzal eljàtszani otthon, mi fog törtènni.
2021. szept. 6. 20:00
 15/19 anonim ***** válasza:
89%

Mostanában kapott oltást, ugye? Nekünk semmi bajunk nem volt a dokinál, addig, amíg nem kapott 15 hónaposan oltást. Akkor adattam be neki a bárányhimlő ellenit is, amit meg is kellett ismételni pár hónap múlva. Szóval 3 egymást követő alkalommal is megbökte a doki. Ez annyira bevésődött neki, hogy utána vagy 1,5 évig, ha már az utcába befordultunk, rákezdte. Volt olyan, hogy a nagyobb tesót kellett vinni, de vittem őt is, mert nem maradhatott otthon egyedül, és hiába mondtam neki, hogy neked be sem kell jönnöd a rendelőbe, már azon is kiborult. Én igyekeztem az előnyös oldalát nézni a dolognak, mire odaértünk az asszisztens már kint állt az ajtóban, és soron kívül behívtak bennünket.

Amúgy én sem gondolnám, hogyha megpofozod, akkor abbahagyja az ordítást. Aki ilyet javasol, az látott már gyereket, vagy csak hallotta, hogy léteznek ilyen kis lények?

Egyébként el fog múlni. Előbb-utóbb elfelejti. Én is mindent kipróbáltam, vettem mesekönyvet, amiben le volt írva, hogy a kisgyerek orvoshoz megy, és ott mi történik vele. Vettem neki orvostáskát, hogy játsszanak a tesóval, állítólag az ilyen szerepjátékok oldják a szorongást. Aztán egyszer csak mintha elvágták volna. Hogy mi használt neki, nem tudom. Lehet, hogy magától is elmúlt volna.

2021. szept. 6. 23:28
 16/19 A kérdező kommentje:

Másfél évesen kapott utoljára oltást, valószínű hogy nálunk is e miatt lett ilyen a helyzet. De már most nem kellesz neki több🙏 folyton oda veri magát ha valamit nem szeretne, pl bölcsibe menni, vagy ha valakinél vendégségbe vagyunk, olyan szól hozzá aki neki nem szimpi, vagy nem az van amit ő szeretne 🤷‍♀️ Egyrészt szomorú másrészt megnyugtató, hogy nem csak mi küzdünk hasonló problémával.

Köszi a válaszokat.

Aki pedig le pontozott mindenkit, hát nagyon nem volt szép tőle!

2021. szept. 7. 07:18
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, aktuális-e még a kérdés. Eszembe jutott, hogy amikor kutyáknál van ilyen pánik a rendelőben, állatorvosoknál létezik ilyen tréning foglalkozás lehetőség. Azt nem tudom, hogy zajlik, mert még nem voltam, és talán nem is mindenhol, de van, ahol segítenek oldani ezt a feszültséget.

Nem tudom, hogy gyerekeknél is van ilyen, de lehet, hogy ilyesmi segítene. Mi kicsi koromban matricát kaptunk dokinál, emlékszem ilyenre még, jó régen volt.

2021. okt. 11. 13:47
 18/19 A kérdező kommentje:

Igen, tréningelünk majd mi is. Amúgy konzultáltam gyógypedagógussal, ott is verte magát oda a gyerek, és úgy néz ki hogy foglalkozásra fogunk járni 3 féle szakemberhez: gyógypedagógus, ergotherapeuta és logopédus. Szóval mégsem csak hiszti...

P.S A legjobban az a komment tetszett: "mégis mit akarsz egy 2 évestől"...

2021. okt. 11. 16:31
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert, ha még visszatérsz a kérdéshez később, érdekelne, hogy haladtok majd, milyenek ezek a tréningek. Talán másoknak is hasznos lehet a tapasztalatod. :-)
2021. okt. 11. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!