Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Akik pc-vel kapcsolatosan...

Akik pc-vel kapcsolatosan ajánlanak másoknak, tanácsokat adnak, leírják a szerintük megfelelő konfigot a többség miért nem ajánl 500gb-nál nagyobb ssd-t, illetve csak ssd-s megoldásokat ha a gép 350 000+ forintba kerül?

Figyelt kérdés

Mostanában gyakrabban látogatom a gyk-t és az itteni "tanácsadók" az ilyen "milyen gépet tudnék összerakni 350 000-ből" kérdésekre válaszolva miért nem ajánlanak legalább 2ssd-t? Egyet oprendszernek a másikat meg játékoknak?

Külföldi fórumokon 98%-ban legalább 1x 240gb-os ssd-t és 500gb-sat raknak minden 1000 euro feletti gépbe.

2021. szept. 2. 20:17
A kérdező szavazást indított:
Ajánlok, de csak egyet(240gb 2,5") és hdd-t, mert releváns
Ajánlok kettőt amiből az egyik legalább 500gb 2,5"
Ajánlok kettőt amiből az egyik legalább 1tb 2,5"
Szintén 2 ssd, egyik minimum 500gb m.2
Megint 2 ssd, egyik legkevesebb 1tb m.2
Csak hdd-t ajánlok, mert spórolni lehet vele
7 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
Minek? Nem mindenki játszik, adatokra meg felesleges az SSD. De ha még játszik is az illető, mi a frásznak 2 SSD? Vesz egyet, olcsóbb és egyszerűbb.
2021. szept. 2. 20:21
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
2 éve használom a gépemet, amiben a boot drive 500GB M.2 SSD és 1TB SSD játékoknak, plusz van egy 1TB-os merevlemezem adatoknak. Mondjuk tény és való, hogy 2 éve, ugyanannyi pénzből többet tudtál kihozni, mint ma...
2021. szept. 2. 20:27
 3/12 Joell ***** válasza:
100%
Nekem a win 10 egy 120 gigás ssd-n van..van meg egy 240 gigas is játékra meg olyan dolgoknak amit gyorsan szeretnek elerni...tudom ssd-rol játszani???föleg ugy hogy van egy 1tb-os es egy 250 gigás 7200 fordulatos jo allapotu merevlamezem is a gépben.....En szeretem ha a gta 5 mondjuk nem 40 hanam 25 másodperc alatt elindul es jatszhato..Hangtalan es kevesbe is melegszik egy ssd-es kissebb az energia igenye....ha napi 1 orát(van hogy 3)at játszom es egy honapot nezek igen is számit..nyilvan nem a 10 forinton mulik de ha megtehetem nem fogok masképp eljarni...nekem kényelmes ha 2 ssd-m es 1-2 hddm is van
2021. szept. 2. 20:38
 4/12 A kérdező kommentje:
1-es Nem csak játékról van szó, munkára is értetendő a dolog. Sima átlagfelhasználásra ami kimeríti a böngészést, torrentezést, text dokumentumok írását meg filmezést miért venne valaki 350 ezerért? Ha valaki ennyiért rak össze gépet nyilván "komolyabb" célokra használná.
2021. szept. 2. 21:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Legtöbb esetben bőven elég a 240GB a rendszernek, programoknak, 1-2 játéknak...

Adatoknak meg 1 ~ 2 TB -os HDD.

Akinek tényleg kell 500 GB vagy több, annak persze érdemes nagyobb SSD (M.2).

Nekem egy 240GB -os M.2 -es SSD -n van a rendszer, alap programok.

A munkám, amin azok a projektek vannak amin dolgozom egy másik 500 GB -os SSD -n.

Ez mellet van állandó mentés egy 2 TB -os HDD -re, ugyan azon a gépen. Plusz egy 4 TB -os HDD NAS -ba, erre a rendszerről is csinál mentést hetente.

Ahol aktívan használok fájlokat oda SSD, a gyorsaság miatt.

Ahol pedig adattárolás kell, oda HDD, lassabb de nagyobb megfizethető áron.

2021. szept. 2. 21:33
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
1db 1TB SSD mindenre elég, ha nem torrentezed le a fél világot. Archiválni meg úgysem az ugyanazon a gépen belüli tárolóra fogod az adataidat (ha ign, rosszul csinálod).
2021. szept. 2. 21:47
 7/12 Katoonene ***** válasza:
100%

Ha adott egy keret, akkor általában mindenki a nagyobb teljesítményt fogja előnybe részesíteni, a háttértár általában másodlagos. Ha valaki játék célra vesz, általában egyszerre 1-2 játékkal játszik, ha ráun törli a mostani elérhető sávszélességgel letölt másikat, ha folytatni akarja, akkor visszacsinálja.

De ha adott időben fix a keret, pl. 350.000, akkor 512 helyett 1 tb ssd simán viszi a keret 10-15 százalékát.

Én mondjuk a processzor kárára az adott keretből nagyobb tárhely irányába indultam (4 TB), de nekem fontosabb volt, mint a processzor. Játékoknál se érzem különösebb hátránynak 2 FPS hiányának, a 3080 teljesítménye behozza.

2021. szept. 2. 22:49
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
1 500-as ssd alap,ami persze lehet nagyobb is, attól is függ hogy mire használja az illető.egyébként ezer euró nem sok,ezt simán elviszi a vga tehát a spórolás lehet az oka az ssd+hdd combónak.de én 240-est soha nem ajánlottam,az tényleg kicsi.
2021. szept. 3. 06:38
 9/12 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Volt egy 480GB-os SSD a rendszernek meg a programoknak, ami elég volt, aztán vettem egy 500GB-os M2-est, így a játékok is innen indulnak. Alapból 350 000Ft-ért nem biztos, hogy beleférne 2db SSD, főleg, ha gamer gépről beszélünk. Lényegében a rendszer fusson SSD-ről, a többi már csak extra.
2021. szept. 3. 07:33
 10/12 anonim ***** válasza:
68%
Értheted te munkára is, azért teljesen felesleges SSD-t tartani, hogy Manyi néni arra mentse a Word meg Excel dokumentumokat. Aki meg komolyabban játszik vagy dolgozik az nem 350-ért fog gépet összerakni. Pláne ilyen VGA árak mellett.
2021. szept. 3. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!