Akik pc-vel kapcsolatosan ajánlanak másoknak, tanácsokat adnak, leírják a szerintük megfelelő konfigot a többség miért nem ajánl 500gb-nál nagyobb ssd-t, illetve csak ssd-s megoldásokat ha a gép 350 000+ forintba kerül?
Mostanában gyakrabban látogatom a gyk-t és az itteni "tanácsadók" az ilyen "milyen gépet tudnék összerakni 350 000-ből" kérdésekre válaszolva miért nem ajánlanak legalább 2ssd-t? Egyet oprendszernek a másikat meg játékoknak?
Külföldi fórumokon 98%-ban legalább 1x 240gb-os ssd-t és 500gb-sat raknak minden 1000 euro feletti gépbe.
Legtöbb esetben bőven elég a 240GB a rendszernek, programoknak, 1-2 játéknak...
Adatoknak meg 1 ~ 2 TB -os HDD.
Akinek tényleg kell 500 GB vagy több, annak persze érdemes nagyobb SSD (M.2).
Nekem egy 240GB -os M.2 -es SSD -n van a rendszer, alap programok.
A munkám, amin azok a projektek vannak amin dolgozom egy másik 500 GB -os SSD -n.
Ez mellet van állandó mentés egy 2 TB -os HDD -re, ugyan azon a gépen. Plusz egy 4 TB -os HDD NAS -ba, erre a rendszerről is csinál mentést hetente.
Ahol aktívan használok fájlokat oda SSD, a gyorsaság miatt.
Ahol pedig adattárolás kell, oda HDD, lassabb de nagyobb megfizethető áron.
Ha adott egy keret, akkor általában mindenki a nagyobb teljesítményt fogja előnybe részesíteni, a háttértár általában másodlagos. Ha valaki játék célra vesz, általában egyszerre 1-2 játékkal játszik, ha ráun törli a mostani elérhető sávszélességgel letölt másikat, ha folytatni akarja, akkor visszacsinálja.
De ha adott időben fix a keret, pl. 350.000, akkor 512 helyett 1 tb ssd simán viszi a keret 10-15 százalékát.
Én mondjuk a processzor kárára az adott keretből nagyobb tárhely irányába indultam (4 TB), de nekem fontosabb volt, mint a processzor. Játékoknál se érzem különösebb hátránynak 2 FPS hiányának, a 3080 teljesítménye behozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!