Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan fogadtassam el a...

Hogyan fogadtassam el a párommal, hogy a lányának gyógypedagógiai iskolába kellene járnia?

Figyelt kérdés

10 éves a kislány. Egy végtelenül rendes és kedves teremtés, de sajnos érezhetően vannak nála bajok. Ezt sem az anyja, sem az apja nem akarja belátni még a szakértői véleményét is kétségbe vonják. Most úgy tűnik, amíg csak tudják, húzzák az időt, hogy nehogy szegregált intézménybe járjon és fogalmam sincs, hogy mire jó ez nekik. Ez már a harmadik iskolája lesz szeptembertől és megint úgy vannak vele, hogy na, ez lesz a jó, itt majd sikerülni fog. Nem akarják elfogadni, hogy problémái vannak és egy intézmény hiába integráló, mégsem minden nehézséggel küzdő gyerekre vannak felkészülve.

Hogyan tudnék segíteni a páromnak, hogy legalább ő elfogadja a helyzetet?

2021. júl. 21. 13:11
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
75%
10 évesen kötve hiszem, hogy elkezdheti sima iskolában az elsőt.
2021. júl. 21. 14:19
 12/36 A kérdező kommentje:
De, elkezdheti, mivel a bizottság nem jelölt ki szegregált intézményt. Még várnak egy évet, mert a szülők szerint az online oktatás miatt nem sikerült ez a két év és majd most az új suliban minden más lesz. Amúgy azt mondták (én mentem a legutóbbi papírért), hogy ha a szülők meggondolják magukat, telefonáljanak be és már jelölik is ki a megfelelő iskolát.
2021. júl. 21. 14:28
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Az állami szegregált intézmények sem arról híresek, hogy speciális, személyre szabott oktatást biztosítanak a tanulóiknak, sok csak gyermekmegőrző funkciót tölt be, tesznek arra, hogy a gyerekekből jóval többet ki lehetne hozni. Ha ezzel tisztában vannak a szülők, akkor megértem az aggodalmaikat, ugyanakkor nagy valószínűséggel az integráló oktatás sem fog bejönni, ha már háromszor kudarcba fulladt. Ha megengedhetik maguknak, akkor magánoktatás, alapítványi iskola lehetne a megfelelő.
2021. júl. 21. 14:47
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
ha az 1.osztálynak 3 X fut neki, mi lesz a többivel? Egyre nehezebbek lesznek.Szüleinek feltetted már ezt a kérdést?
2021. júl. 21. 14:59
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Számomra ez akkor is hihetetelen, ekkora korkülönbséggel nem tehetnek össze gyerekeket az osztályban. Ez már rég nem a szülőkön kéne múlnia, hogy ők mit gondolnak, miért nem teljesít.
2021. júl. 21. 15:39
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

15: igen, csak elképzelem, hogy egy frusztrált 10éves a 6-7 évesek között.... Mert a kicsit ügyesebbek-okosabbak....

Nonszensz!

2021. júl. 21. 15:53
 17/36 anonim ***** válasza:
46%
kicsiK
2021. júl. 21. 15:54
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
15 pedig van ilyen. A közvetlen rokonságomban van rá a példa. A gyerekek egy külföldi országban születtek. Alapból évvesztesek voltak, és azért mert a szülők nem tanították az adott ország nyelvére őket (otthon magyarul beszéltek velük, magyar óvodába járatták őket), ezért vesztettek még egy évet, mert nem tudtak teljesíteni elsőben. Aztán hazajöttek, és itthon is egy osztállyal lejjebb kerültek, mert az adott ország nyelvi nehézségei miatt, az alapok nem mentek nekik. Hiába beszélik a magyart, mivel nem tanultak meg írni, olvasni, így 3. osztály helyett, mentek elsőbe. Jelenleg van olyan osztálytársuk, akiknél 3 évvel idősebbek.
2021. júl. 21. 16:02
 19/36 anonim ***** válasza:
32%

Pedig szerintem is maradj ki ebből. Mi van, ha tényleg kicsit nehezebben érik be a gyerek? Mi van, ha tényleg az online oktatás volt a gond? A Szakértői Bizottsággal bizonyos szinten lehet egyezkedni, de ha tényleg fogyatékos a gyerek, akkor a szülők hiába mondják, hogy nem értenek egyet a dologgal. Majd az itteni iskola pedagógusai eldöntik. Ha ők is azt mondják, hogy nem lehet integrálni, akkor menjen a szegregáltba.

Egyébként sajnos igaza van a 13-asnak, nekem is ez a tapasztalatom. Én biztosan azt csinálnám, hogy a kötelező órákra bevinném a gyereket, és utána otthon én tanulnék vele. Egy darabig csináltam a saját fiammal is, ő is figyelemzavaros, bár inkább magatartásproblémák voltak. Persze ehhez kell szabadidő, meg türelmes szülő.

Most tudom, hogy meg fogtok kövezni azért, amit írok, de esetleg gyógyszerről nem kéne orvossal beszélni? Pszichiáterhez el kéne vinni, ha olyan mértékű a figyelemzavar, hogy amiatt nem tud tanulni, akkor ezen gyógyszer segíthet. Ha ez az ára az integrációnak, szerintem érdemes kipróbálni. Én több olyan szülőt ismerek, akinek speciális iskolába akarták küldeni a gyerekét, aztán felírták figyelemzavarra a gyógyszert, és simán be tudták integrálni a gyereket a többségi iskolába. Persze tudom, hogy ezt nagyon nehéz elfogadtatni sok emberrel, mert úgy gondolják, hogy ez drog, meg árt a gyereknek. De ha szegregáltba fog járni, akkor egész életében a szülei fogják eltartani, mert ott nem fog tanulni semmit, nem lesz se érettségije, se szakmája.

2021. júl. 21. 19:14
 20/36 anonim ***** válasza:
68%
19-a gyógyszertől nem lesz okosabb.Nem lesz érettségije gyógyszerrel sem, ha 3x járja az 1. osztályt.
2021. júl. 21. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!