Hogyan fogadtassam el a párommal, hogy a lányának gyógypedagógiai iskolába kellene járnia?
10 éves a kislány. Egy végtelenül rendes és kedves teremtés, de sajnos érezhetően vannak nála bajok. Ezt sem az anyja, sem az apja nem akarja belátni még a szakértői véleményét is kétségbe vonják. Most úgy tűnik, amíg csak tudják, húzzák az időt, hogy nehogy szegregált intézménybe járjon és fogalmam sincs, hogy mire jó ez nekik. Ez már a harmadik iskolája lesz szeptembertől és megint úgy vannak vele, hogy na, ez lesz a jó, itt majd sikerülni fog. Nem akarják elfogadni, hogy problémái vannak és egy intézmény hiába integráló, mégsem minden nehézséggel küzdő gyerekre vannak felkészülve.
Hogyan tudnék segíteni a páromnak, hogy legalább ő elfogadja a helyzetet?
Konkrétan mi a baj vele?
Ahhoz manapság elég komoly SNI kell, hogy "szegregáló" intézménybe utalják....
Adhd-s és enyhe értelmi fogyatékos.
Szegénykém most fut neki harmadszor az elsőnek.
7: köszi.
Huhhh, azért ez nem kispályás ügy... :(((((
Persze tudom, hogy az adhd is elég széles spektrumon lehetséges, de ha az elsőt se tudta abszolválni, tényleg lehet, hogy kiscsoportos, személyre szabott oktatással jobban járna a gyerek....
Sajnálom, ez nagyon kellemetlen helyzet.
Attól tartok h sok mindent Te nem tehetsz, ha a szülei nem ismerik el a gondot.
Ültesd le a párodatvtanulni a kislánnyal.
Látnia/éreznie kell hogy nem tud úgy tanulni, mint egy átlagos gyerek.
Ha ez eddig nem jött le nekik (így h 3x járja az elsőt) az számomra döbbenetes.
Azt csodálom, hogy befogadják őt az ún. integráló iskolákba - a szakértő vélemények ellenére???
Tudom, hogy túl van tolva a píszí, és szitokszó a szegregálás - de igenis VAN létjogosultsága a különoktatásnak! EGyrészt ugye - ahogy már az előbb is írtam - a gyerek érdeke is, hogy speciális, személyreszabott oktatást kapjon - másrészt meg nem lehet ellehetetleníteni a többség, 20-25 normális gyerek tanulását egy-két nem odavaló (plusz figyelmet kívánó) gyerek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!