Hiperaktiv lehet a gyermekem? Akinek van hiperaktív gyermeke nekik hogy zajlott egy nap mik voltak a tünetek és hogy alakult ez a későbbiekben?
Szia. Tudom mit élsz át. Az én gyerekem is 3 éves és hasonló. Minden egyes nap egyre csak nehezebb és nehezebb lesz úgy érzem.
Régebben azt hittem, hogy ez a "normális", hogy minden gyerek ilyen de egyre inkább biztos vagyok abban, hogy ez nem így van. Fordultam én is már orvoshoz, védőnőhöz de azt mondták, hogy még kicsi ehhez. Általában már délelőtt áll a bál nálunk és fogalmam sincs mit tehetnék még meg azokon kívül amik eddig nem váltak be a nevelésében. Ami állandó nálunk, az az ellenkezés, az orditás és a rohangálás.
13 vagyok. Én úgy veszem észre, hogy egyrészt függ attól, hogy mennyire fáradt és mennyire éhes és attól, hogy aznap vagy azokon a napokon mennyi inger érte.
Pl ha van bölcsi/óvi, akkor sok inger éri. Vagy ha édességet kap pl délelőtt a nagyszülőtől akkor nem fog ebédelni és délután tiszta kettyó lesz, stb,stb. Ha nem alszik eleget mert felkel valami zajra szintén. Nekem ez is erősen gyanús, hogy a napi rutinból nem engedhetünk, mert akkor áll a bál. Persze van ebben jó is, de azért már nem bánnám ha mondjuk nem percre pontosan kellene mindent csinálni.
Nekem mindkettő adhd-s. Az a legfontosabb, hogy egyáltalán ne foglalkozz vele, ki mit mond. Folyamatosan be fognak szólni mindenhol, hogy nem tudsz gyereket nevelni. Óvónők, idegenek az utcán, rokonok is. De te ne hagyd magad, ez nem ezen múlik.
Amúgy a Pedagógiai Szakszolgálattól túl sokat ne várj, inkább keress fel egy gyerekpszichológust magánban.
Kérdező, mi van veletek, hogy alakult az életetek?
Kiderült valami a gyermekeddel kapcsolatban, hogy vagytok mostanában?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!