Hogy bírjátok a Tsmt tornát?
Most kezdtük egy 2 éves gyerekkel. Üvölt, tiltakozik,fél, kikel magából a tornagyakorlatok alatt. Nem is tudunk rendesen egy gyakorlatot se elvégezni, annyira kapálózik.
Tudom, hogy meg kell csinálni, tudom, hogy a javát szolgálja,de belül vele üvöltök.
1 évig csináltuk. Az én lányom elég türelmes volt, viszont nekem begyulladt a csuklóm és a csípőm a rengeteg emelgetéstől.. Majd minden gyakorlatnál 100x kellett megemelni..
Eleinte 2x-3x tiltakozott, de a közben énekelt dalok miatt megszerette.
Nem én határoztam meg, hogy most kezdjük a tornát.
Mivel autista, így nem érti meg/nem akarja elfogadni, hogy tornázunk.
(és nem tudok kimenni, mert itthon tornáztatjuk)
1: a Tsmt-t otthon is csinálni kell, a szülőkkel, nem lehet kimenni.
Mi 10 hónapos korában kezdtük, akkor még szerette az egészet. 1 éves kora után a labdásoknál meg a gördeszkáson üvöltött. Másfél éves kora után már a plédeseknél is.
Szerencsére már nem kell csinálnunk.
Igazából nem tudok neked tanácsot adni. A Tsmt-s szakembernek nincs valami ötlete?
Sajnos nincs, annyit mondott, hogy nem baj, ha üvölt, arra figyeljünk, hogy helyesen csináljuk meg a gyakorlatot.
De pl lehetetlen háton megtartani a plédben. Amint elkezdjük hintáztatni, már fordul is meg.
Igen, ezt csinálta az én fiam is. Esetleg valamit a kezébe adni, ami érdekli és ritkán kapja meg. Nálunk ilyen volt a távirányító.
Persze ő még kisebb volt, mostmár nem izgatná semmi csak, hogy szabaduljon.
Baromi nehéz, pedig nem autista, csak megkésett beszédfejlődésű.
Van mellette egy tesó is, aki miatt nehezítve van.
Nálunk bevált, hogy rajzoltam a kedvenc mesefigurával egy táblázatot, amit kiraktunk.
Azon naponta jelöljük, hogy aznap hogy sikerült.
De vannak napok, amikor nem hatja meg.
3 hónapja csináljuk
2,4 éves
Én kerestem egy olyan terapeutát, akinek az a véleménye, hogy a kínzós tsmt nem jó, csak ha örömmel részt vesz benne a gyerek.
Leírom hogyan volt, lányom csak nem beszélt, emiatt kellett.
2 évesen bölcsis torna, tsmt terapeuta tartotta, csoportos: nem szerette, abbahagytuk.
2 és fél évesen kiirattam egy otthoni programot: nem akarta, elszaladt, hagytuk.
Közel 3 évesen találtuk meg azt a terapeutát, aki megkérdezte mi az, amit szeret a lányom, milyen gyakorlatot, és abból összerakott egy otthoni programot. A lányom nagyon szerette és 2 hónap alatt megtanult beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!