SNI-s gyerek szégyellni való?
Én értem a kérdést, és sajnos nem a szülő miatt van ez így.
Nekem mindkét gyerekem sni-s. Semmi súlyos, csak figyelemzavar, bár a fiam oviban elég kirívóan is viselkedett, de mára már simán elmegy a többi fiú közt.
Nekem viszont bemagyarázták a tanárok, óvónők, hogy mindenképp vizsgáltassam ki, mert akkor majd milyen jó lesz, mert kap a gyerek fejlesztést. Közben meg leginkább arra számítottak, hogy leírják majd, hogy speciális iskola kell a gyereknek, és akkor szabadulhatnak tőle. Annyira nem súlyos a helyzet, viszont jó nagy öngólt rúgtunk. Fejlesztést nem kapnak (értsem meg, nincs szakember), a kiírt könnyítéseket nem adják meg a tanárok (nem kivételezhetnek vele, ha nem tetszik vigyem már el speciális iskolába, itt ez az elvárt stb)
És ha meghallja akármelyik iskola, hogy be van kódolva a gyerek, akkor nem veszik fel. Jaj, nem diszkrimináció ám. Csak nekik is megvannak a maguk problémás gyerekeik, többre már nincs kapacitás. (Tanártól idéztem.) Közben meg arra nem veszik a fáradtságot, hogy elolvassák mi van leírva a gyerekről. A lányomnak pl. 5 a magatartása.
Jelenleg ott tartunk, hogy a lányom tanárai nem tudják, hogy sni-s. (Igen, kb. ennyire foglalkozik vele az iskola.) És ő maga kérte, hogy anyu, nehogy bemenj, és elmondd, mert akkor mindenki hülyének fog gondolni. Korábbi magyartanára konkrétan letolt, hogy én nem vagyok normális, hiszen fogalmam sincs milyen egy adhd-s gyerek, és az én lányom biztos nem az. (Amúgy én adtam ki az sni-s papírt, nyilván). A matektanár szintén letolt, hogy miért nevelem úgy a gyereket, hogy ő rosszabb, butább a többinél. Nem nevelem úgy! Sőt, pont az volt a szándékom, hogyha valamit nehezebben tanul meg, akkor tudja, hogy nem azért van, mert ő buta, hanem azért, mert neki másképp kéne tanulnia. Ehelyett minden tanár megszól, hogy én fogyatékosnak gondolom a saját gyerekem.
Saját tanulási stratégiákat szépen kialakítgat már, 4-es az átlaga 7.-ben. Szóval én tényleg nem mondom már senkinek, és a következő felülvizsgálaton le is akarom vetetni róla a kódot. Sajnos tudom, hogy ez nem lesz egyszerű. De csak egy bélyeg.
Szóval sajnos az a válaszom, hogy én nem szégyenlem, de nem dicsekedek vele a társadalom, a többi szülő és a pedagógusok hozzáállása miatt.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..
Ez a kérdező másik kérdése, szerencsére azóta moderálták az oldalról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!