Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nem nevezném problémásnak...

Nem nevezném problémásnak hisz meg kicsi. Viszont remelem, hogy nem vagyok egyedül és, hogy ez csak ugye egy korszak? Vagy elrontok valamit?

Figyelt kérdés

14 hónapos fiam, már lassan úgy érzem kezelhetetlen, vagyis értsetek jól, tudom kicsi vagy nem tudom mi a baj?

Példák: akar mi van a kezünkben neki az kell, ordít hisztizik, de ez annyira durva már, hogy kb 2 percenként mindig van valami balhé!

Elhiszem, hogy lehet a foga vagy növekedési ugrás vagy akármi.

De annyira el vagyok fáradva, de már lassan inkább lelkileg.

Nem tudom, hogy tudnám jól kezelni, általában már estére vagyok türelmetlen.

Első gyerek, az biztos, hogy el van kapatva, ezt nem tagadom.

Has fájós volt, állandóan ölbe, ma napig csak úgy alszik el (ami egyre nagyobb teher a súlya miatt)

Van valaki meg így, vagy volt?

Hogyan lehet ezt az időt túl élni?

Nagyon szeretnénk kistestvérét, de így kezdek elbizonytalanodni.

2020. okt. 27. 20:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez ilyen időszak. 15 hónapos a kisfiam, nálunk is gyakran vannak nézeteltérések. Engem is meg tud néha viselni. De általában igyekszem kompromisszumra jutni vele. Ha valamit nagyon akar van több lehetőség. 1.megbeszélem vele, hogy kicsit várnia kell és megkaphatja. 2.elmondom,hogy ezt nem adom oda, de itt van helyette ez... 3.ha semmi se megy, kiemeltem a helyzetből és máshol próbálom elterelni a figyelmét.

De ha valami nem, akkor az mindig nem. Így pár alkalom után bepróbálkozik ugyan, de már csak olyan tessék-lássék módon, aztán belenyugszik.

2020. okt. 27. 21:23
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem mondom, hogy örülök, hogy nem vagyok egyedül, de jó hallani egy kicsit, mert már kezdem elveszíteni magam.

Én is mindig próbálok terelni, de ha kettő percenként terelnem kell akkor sajna egész nap csak ennyit csinálunk, és semmire nem haladunk. 100% az én figyelmemet akarja egész nap.

Mióta pedig megkapta a Bexero oltás második adagját, meg kezelhetetlenebb.

Remelem egyszer ezen is túl leszünk.

Köszönöm a választ.

2020. okt. 27. 21:40
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Hogy jön ide az oltás?? Túl sokat olvastál a neten minden rossz nélkül írom. Nem autista. Vagyis az oltás nem okozza
2020. okt. 27. 21:54
 4/10 A kérdező kommentje:

Hat az oltás akárhogy nézem, be tud zavarni evesbe, alvásba, és nyűgösebb is lehet tőle egy gyerek.

Az autista gondolata pedig fel sem merült bennem, és nem is írtam ilyet.

2020. okt. 27. 21:56
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
Az oltásnak semmi köze hozzá :)
2020. okt. 27. 22:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is ilyen volt ennyi idősen pedig nagyon nyugodt természet. Már 5 éves, sosincs rá panasz, könnyen kezelhető itthon és oviban is. De amit ebben az időben művelt.. engem nagyon aggasztott. A sok hiszti féle is bár a 14 hónapos koráról szinte az első dolog ami beugrik, hogy nevetve csinálná amit nem szabad, a "nem" szóra még jobban stb. Kitartást!
2020. okt. 27. 23:52
 7/10 anonim ***** válasza:
71%

Dackorszak. 2.szeparációs szorongás

Szabályok következetesség

Határozottság.

2020. okt. 28. 04:54
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon remélem, hogy túléljük.

Köszönöm.

2020. okt. 28. 09:38
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 22 hónapos az első dührohama 11 hónaposan volt. Rá is azt mondták hogy hasfájós (szakértő mind) miközben szeparcios szorongás zavara van/volt. Két hetes korától kezdve ha nem volt a kezemben és nem ringattam üvöltött. Ez kilenc hónapos koráig kitartott, utána kezdett javulni ez a helyzet és jöttek a hiszti, dührohamok cserébe. Én nagyon nyugodtan tudtam kezelni, mindig arra gondoltam, hogy neki ez a helyzet belül rosszabb mint nekem, így könnyebb volt pozitívan hozzáállni. Mostanra fogy a türelmem ezzel kapcsolatban. De a konkrétumok. Nem tudunk együtt bevásárolni pl mert mindent leszed, eldob, beleharap, lelök, fejhangon visít közben. Ami ilyenkor 80%-ban működik, hogy a nyakamba veszem és folyamatosan beszélek hozzá. Sokan mondják, hogy rá kell hagyni a hisztit. Én mielőtt ezt megtenném mindig kihozom a helyzetből. Pl atviszem másik szobába. Felemelem és fejjel lefelé fordítom (egyből átvált röhögésbe a hiszti), stb. Utána felajánlok neki több opciót és megmondom, hogy amit ő akart miért nem lehet. Hozzáteszem az enyém még nem beszél, de teljesen jól megérti ezeket a dolgokat.
2020. okt. 29. 10:21
 10/10 anonim ***** válasza:
nem vagy egyedül. ez csak egy korszak. bármennyire hihetetlennek tűnik most számodra, de elmúlik. nyugi.
2020. nov. 27. 19:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!