Más is van így?

Figyelt kérdés

Elsős lányom van. Egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni.Elkezdett egy olyan irányba fejlődni,ami nem jó.

Nem jelöli be a házi feladatokat, nem figyel órán,nem pakol be rendesen, nem csinál leckét,nem hozza haza a könyveit...

Itthon is verekszik,kiabál,hisztizik,meg bőg mindenért.

Mit csináljak vele,hogy megértse,hogy a tanulás a feladata már nem óvodás.

2020. szept. 23. 15:30
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Legyél türelmes és adj neki időt. Ő egy gyerek, aki egy hónappal ezelőtt még óvodás volt, és a játékon kívül nem volt más dolga. Nem csoda, hogy nem megy az átállás egyik pillanatról a másikra. Ő még nem egy nagy iskolás, hanem egy ovis, aki most már iskolába jár és minden új még neki.
2020. szept. 23. 15:40
 2/10 anonim ***** válasza:
35%

Légy türelmes. Másodikosom és elsősöm van.

A másodikos nagyon szorgos volt tavaly is, az elsőske nem lusta, de elfárad, és éretlenebb is, csak a törvény miatt kellett menjen, picit éretlen. Én irgalommal kezelem a dolgot. Üzenőbe írom a tanárnak, hogy tegye be neki a könyvet, mert nem tud még olvasni. Ha nem teszi be, akkor le vagyunk védve, hogy nem időre készül el a feladat. Azért a könyvek fele hazajön mindig, azokban megcsináljuk a leckét, de pl. az íráselemeknél, ha elfárad a keze, nem erőltetem egyben. Van, hogy reggel 10 perccel előbb keltem, és odaül, és tovább írkálja őket. Ha nem írja végig az összes sort, nem problémázom rajta, mert nem akarom megútálja.

Ne görcsölj rá, ez a BESZOKÁS ideje. A tanárral kooperálj, hogy a könyv kerüljön haza, ez igaziból még az ő dolga szeptemberben, oldja meg. A nagyobbiké mindig hazakerült tavaly is, a mostani tanítónő bénázósabb, a tavalyi megoldotta.

Légy következetes, de irgalmas. Azt jelenti nálam, ami könyv hazajön, abban feltétlenül dolgozunk egy kicsit, de ha több feladat van, és nagyon fáradt, akkor kész vagyok engedni, reggelre halasztani, vagy tavaly a gyerekpszichológussal beszélgettem, és ő mondta, hogy nyugodtan írjam be az üzenőbe, hogy xy feladatot hétvégén ptóljuk, mert hogy szerinte egyáltalán nem egészséges, hogy ilyen piciknek házit adnak.

Lányom mindig mindent megcsinált, most lassabb tempóban, de szintén megoldjuk a dolgokat, kivéve egy könyvét, amit másodjára írok meg, s csak nem jön haza.

Ne haragudj a gyerekre, nyugodt légy vele, pici még, az kell, hogy szeresse az iskolát. Ülj mellé, s valamit mindennap együtt haladjatok, de ne légy maximalista.

Nagyon fáradt, azért kiabál, mert ez egy stessz, még fel kell dolgozia az egészet.

2020. szept. 23. 15:41
 3/10 anonim ***** válasza:
46%

Egyébként, ha még novemberben is itt tartotok, hogy nem jelöli be a házit, meg soha nem hozza haza, akkor a suli fejlesztő pedagógusát én megkeresném, és felméretném a lányomat. nálunk szuper fejlesztő tornát tart, én küldöm is az elsőst. (A kettes válaszoló vagyok.) Ez fejleszti a figyelmet, önfegyelmet, stb.

Még az jutott eszembe, hogy szerintem ez olyasmi lehet, mint a szobatisztaság, meg kell érniük a sulira. Elsőben még egy gyerek nem rossz, lusta, ilyesmi, ilyenkor még akarnak piros pontot, akarnak ügyik lenni, teljesíteni, HA ÉRETTEK.

Lehet, hogy még kell neki egy kis idő, de nem tehet róla. Ha már nyugiban elbeszélgettél vele erről, és nem használt, szerintem ne őt egrecíroztasd, inkább tényleg fejlesztés lesz a megoldás..

2020. szept. 23. 16:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem csak én nem vettem észre,hogy figyelmetlen. Már többször szólt az osztályfőnök is,hogy figyelmetlen. Tudjátok az a baj,ha most nem tanulja meg,hogy igen is be kell pakolni rendesen, meg kell csinálni a házi feladatot,akkor nem fogja sosem. Eleve az a fajta akit tolni kell előre mert magától nem képes menni. Már felemészti az idegeimet.
2020. szept. 23. 16:20
 5/10 A kérdező kommentje:
-nem. Bocsánat elírtam
2020. szept. 23. 17:18
 6/10 anonim ***** válasza:

Az iskolai figyelés a tanár dolga, a többi a tiéd. Megtanítottad bepakolni? Igen? Akkor ha kész van, ellenőrizd le vele együtt.

Nem viszi haza a könyvét? Nézz bele a táskájába, amikor elhozod, és nézz bele is a könyvbe, hogy mi van bejelölve. Vagy kérd el a tanítótól,és ellenőrizd.

Nem lehet egyedül hagyni három hét után a feladataival, segíteni, támogatni, nevelgetni kell.

2020. szept. 24. 13:12
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen,tudja,hogyan kell bepaakolni. A tanárnő úgy csinálta meg az órarendet is,hogy a tantárgyak előtt vannak kis ikonok,amik jezlik milyen órájuk lesz.Tudja ő is ezt értelmezni.Pont evvel van a baj,hogy nem figyel oda teljesen mit kell vinni.

A másik dolog,ami tegnap fordult elő,hogy azt mondta,hogy be kellett adni az egyik könyvet,ami részben igaz,részben nem,mert ő be is adta azt, de másikat is adott be,mondván,hogy azt is be kellett, de nem. És itt jön ki,hogy nem figyel oda.Csomószor beszéltem vele erről, de úgy tűnik hiába.

Hiába néznék bele a táskájába,mert nem tudhatom,hogy most azt be kellett adni, vagy ott hagyta.

2020. szept. 24. 15:40
 8/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Nem tudom,olvassa e még valaki a kérdesemet, de azért leírom hol tartunk most.

Elég sok gond van vele. Az osztályfőnök is panaszkodik,hogy nem bír el vele, egyszerűen figyelmetlen,nem oda koncentrál, hiába van elmondva neki, nincs ott szellemileg, csak testileg.

Sajnos ez itthon is megmutatkozik.

Próbálom gyakoroltatni pl olvasni vagy írni,de az is egy katasztrófa. Komolyan már nem tudom mit kellene csinálnom.

2020. nov. 24. 11:38
 9/10 anonim ***** válasza:
52%
Én tudom, de itt 0-ra fognak pontozni érte: vidd el egy JÓ alapozó terapeutához, lehetőleg olyanhoz, aki utána homloklebeny tréninget is tart. Rengeteget tudna segíteni nektek/rajtatok, és ehhez "csak" annyit kell tenned, hogy rendszeresen, kitartóan hordod, illetve majd homloklebenynél ha kaptok házi feladatot, azt szépen megcsináljátok (ez napi 1x általában 1 rövid gyakorlat).
2020. nov. 24. 14:30
 10/10 A kérdező kommentje:
És ilyet hol találok? Fogad is valaki a vírus miatt? Szerintem erre ilyenre nincs lehetőség.
2020. nov. 24. 14:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!