Mit tegyek? Vigyem orvoshoz, vagy egy ideig ne engedjem a mamához.?
Épp ma jártunk így a 11 hónapos babánkkal; egész nap a mama foglalkozott vele (nálunk, mi is itt voltunk), amikor elmentek, sikítozni kezdett, de úgy, hogy féltem, bereped tőle az ablaküveg.
Arra gondoltam, hogy hirtelen nem tudta, kihez, hogyan alkalmazkodjon, mert ugye a mama mindig azt és úgy csinálja vele, amit és ahogy ő akarja, nekünk viszont van egy eddig jól bevált napirendünk, amihez most nem akart igazodni.
A te lányod mennyi idős?
5-re:
Ez nagyon sok távollét! Hetente egy estét-éjszakát nélküled tölt ill. a 7 napból másfél-két napot nem veled van!
Nem kell eltiltani a nagyitól, de hetente egyszer reggeltől délutánig-estig untig elég ennyi idős korban. Ne aludjon ott. És ennek semmi köze ahhoz, hogy a nagyi mennyire szereti vagy mennyire jól neveli.
De engedd
Csak ne egyben ilyen sokat..
Nálunk is ez volt..
Így is vannak gondok, ha hazajön, de korán sem annyira durva.. és nem is tart olyan sokáig..
Nem "pörgeti túl" a mama?
Én nálunk ezt látom, anyám meg a nővérem egyszerűen túlingerlik a gyereket. Mindennel.
Minden pillanatbab beszélnem hozzá, azt is hangos, gurgulázó hangon, túl érzelmesen, túl viccesen.
Elkezdenek vele egy játékot, és ha egy pillanatra megáll benne a gyerek, már egy másikat adnak neki.
Odamegyünk a Dunához, épp nézne körbe,.anyám már ugrik, kezébe nyomja a lapátot. 1 perc múlva felveti, hogy dobáljanak kavicsot. 2 perc múlva hogy menjenek megnézni a farönköt. Közben agyonfélti. Ne menjen a kövekhez. Ne üljön a földre. Ne térdeljen. Erre jöjjön. Arra jöjjöj. Mittudomén.
Ugyanazon a Dunaparton, mikor kettesben voltam a gyerekkel, fél órát is elvont, anélkül hogy foglalkotatást kért volna, 15 percig kavicsozott, 5 percig 1 db kőre ült le különböző irányokból, percekig bàmulta az evezősöket, másik percekig tocsogott a lábávalna sekélyben, gagyorászott, vigyorgott néha rám. Én is ültem egy kövön, mosolyogtam, nem adtam semmilyen ötletet vagy parancsot és szuper jókedvűen, nyugodt állapotban értünk haza.
Másik, hogy szinte biztatják a szabályszegésre, kacagnak ha az asztalra szórja a kaját, húzza a terítőt stb.
Ha szólok ezért, leszólnak, hogy nekik most van lehetőségük vele lenni, én itt ne korlátozzam, majd otthon fegyelmezhetem.
Pár óra alatt szétfárad a gyerek (másfél éves), pedig pörgős, barátsagos, szereti őket, de egy idő után a bejárati ajtónál sorakozik. Én meg totál "overloaded" vagyok már 5 perc után ettől.
Szóval sok neki. Ő ott a kis showwoman szerencsétlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!