Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek? Vigyem orvoshoz,...

Mit tegyek? Vigyem orvoshoz, vagy egy ideig ne engedjem a mamához.?

Figyelt kérdés
Kislányom heti szinten 1x elmegy anyósomhoz. Amikor haza jön utána kezelhetetlen. Ha valamire nemet mondok, ordit, sikít, tepi a hajat, duhroham jon ra. Teljesen olyan lesz mint egy idegbeteg. Mar komolyan mondom sajnalom, es sirni tudnek amikor ezeket csinalja. Ha nem lat mar sirni is szoktam, mert annyira sajnalom. Felek, hogy kesobb ebbol baja lesz. Mit tegyek velem. Vigyem el pszichológushoz? Vagy ne engedjem el egy ideig a mamahoz? Teljesen tanácstalan vagyok már.
2020. aug. 27. 21:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
98%
Mennyi idős, mennyi ideig van ott, mit csinálnak? Lehet, hogy csak nagyon kimerül és elég lenne, ha 1-2 órával hamarabb hazamenne.
2020. aug. 27. 21:45
 2/16 anonim ***** válasza:
91%
Sok gyerek az egész napos ovi, bölcsi után is így viselkedik. Vendégségben meg kell felelni, tűrni, jól viselkedni, otthon kiadja a sok feszültséget.
2020. aug. 27. 21:48
 3/16 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem is otthon adja ki a feszkót. Ez nem azt jelenti, hogy bántja az anyósod, hanem lehet, hogy sok idő neki ez még nélküled. Vagy nagyon sok inger éri ott. Hány éves?
2020. aug. 27. 21:54
 4/16 anonim ***** válasza:
76%

Épp ma jártunk így a 11 hónapos babánkkal; egész nap a mama foglalkozott vele (nálunk, mi is itt voltunk), amikor elmentek, sikítozni kezdett, de úgy, hogy féltem, bereped tőle az ablaküveg.

Arra gondoltam, hogy hirtelen nem tudta, kihez, hogyan alkalmazkodjon, mert ugye a mama mindig azt és úgy csinálja vele, amit és ahogy ő akarja, nekünk viszont van egy eddig jól bevált napirendünk, amihez most nem akart igazodni.

A te lányod mennyi idős?

2020. aug. 27. 22:01
 5/16 A kérdező kommentje:
Jaj dehogy, eszembe sem jut, hogy bantana. 2,5 eves. Alltalaban reggel megy, es masnap este/délután jon haza. En arra gondolok, hogy mama ugye mindent megcsinal neki, de szo szerint mindent. Lenne par sztorim, de inkabb nem irom le. Nalunk meg azert van egy minimalis rend minden teren. Nem tomom edessegel, cukros lottyel satobbi. Illetve arra gondolok meg, hogy ugye ott egyedul van. Na itthon meg itt a masik kisebb ket teso is..
2020. aug. 27. 22:07
 6/16 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem örülj, hogy ilyen jófej a nagyi, hogy heti sziten vállalja és még ezt úgy teszi, hogy te nyugodt lehetsz, mert figyel rá, szereti. Sok szülő mindent megadna egy ilyen nagymamáért.
2020. aug. 27. 22:10
 7/16 anonim ***** válasza:
77%

5-re:

Ez nagyon sok távollét! Hetente egy estét-éjszakát nélküled tölt ill. a 7 napból másfél-két napot nem veled van!

Nem kell eltiltani a nagyitól, de hetente egyszer reggeltől délutánig-estig untig elég ennyi idős korban. Ne aludjon ott. És ennek semmi köze ahhoz, hogy a nagyi mennyire szereti vagy mennyire jól neveli.

2020. aug. 27. 22:17
 8/16 anonim ***** válasza:
82%

De engedd

Csak ne egyben ilyen sokat..

Nálunk is ez volt..

Így is vannak gondok, ha hazajön, de korán sem annyira durva.. és nem is tart olyan sokáig..

2020. aug. 27. 22:59
 9/16 Derjaderja ***** válasza:
97%

Nem "pörgeti túl" a mama?

Én nálunk ezt látom, anyám meg a nővérem egyszerűen túlingerlik a gyereket. Mindennel.

Minden pillanatbab beszélnem hozzá, azt is hangos, gurgulázó hangon, túl érzelmesen, túl viccesen.

Elkezdenek vele egy játékot, és ha egy pillanatra megáll benne a gyerek, már egy másikat adnak neki.

Odamegyünk a Dunához, épp nézne körbe,.anyám már ugrik, kezébe nyomja a lapátot. 1 perc múlva felveti, hogy dobáljanak kavicsot. 2 perc múlva hogy menjenek megnézni a farönköt. Közben agyonfélti. Ne menjen a kövekhez. Ne üljön a földre. Ne térdeljen. Erre jöjjön. Arra jöjjöj. Mittudomén.

Ugyanazon a Dunaparton, mikor kettesben voltam a gyerekkel, fél órát is elvont, anélkül hogy foglalkotatást kért volna, 15 percig kavicsozott, 5 percig 1 db kőre ült le különböző irányokból, percekig bàmulta az evezősöket, másik percekig tocsogott a lábávalna sekélyben, gagyorászott, vigyorgott néha rám. Én is ültem egy kövön, mosolyogtam, nem adtam semmilyen ötletet vagy parancsot és szuper jókedvűen, nyugodt állapotban értünk haza.

Másik, hogy szinte biztatják a szabályszegésre, kacagnak ha az asztalra szórja a kaját, húzza a terítőt stb.

Ha szólok ezért, leszólnak, hogy nekik most van lehetőségük vele lenni, én itt ne korlátozzam, majd otthon fegyelmezhetem.

Pár óra alatt szétfárad a gyerek (másfél éves), pedig pörgős, barátsagos, szereti őket, de egy idő után a bejárati ajtónál sorakozik. Én meg totál "overloaded" vagyok már 5 perc után ettől.

Szóval sok neki. Ő ott a kis showwoman szerencsétlen.

2020. aug. 27. 23:20
 10/16 Derjaderja ***** válasza:
81%
Bocsánat az elgépelésekért, félig alszom.
2020. aug. 27. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!