Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy álltok a nagyszülőkkel?

Hogy álltok a nagyszülőkkel?

Figyelt kérdés

A férjem szülei szerint a gyerekei feleselősek, hisztisek, neveletlenek és folyton kapja, kapjuk emiatt az ívet. Nem részletezem miért, időnként viszik őket magukkal ide-oda, nélkülünk, és mikor onnan hazajönnek, hallgatjuk keresztbe a panaszkodást: a lányok a mamáékra, hogy túl vaskalaposak, cseszegetősek, a nagyi a csajokra. És persze mi vagyunk a hibásan a mama szerint. Nem hisztisek (sőt, én sokkal rosszabb voltam anno), tisztelettudóak, de tény, hogy véleményük azért van. Nem mondhatják ki. Múltkor le lett szidva a nagyobbik, mert elmondta, hogy nem izlett az éttermi kaja amit ettek. Én nem vagyok az édesanyjuk, de nagyon is jó fej csajok, szerintünk a mai világban ritkaság számba menően önállóak, kedvesek, szófogadóak, de nem fogom gondolatok ellen drillezni őket. A nagyszülők meg elvárják a nagybötűs Tiszteletet a semmire is, nem tudom, mintha az elmúlt kort akarnák visszahozni, amikor ők voltak gyerekek. Párom szerint anno gyerekkorában tök jó fejek voltak pedig. Mostanság őt is csak beszologatva cseszegetni bírják. És persze egy szót se szólhatok, mert legyek hálás, ők legalább elviszik őket ide oda. (Nem mi kérjük, nem is a lányok).

Hogy viszonyultok ahhoz, ha nagyszülő-unoka konfliktus van?

2020. júl. 29. 20:57
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Hagynám, mármint azt nem szerettem sose, ha igazságtalanul van letorkolva egy gyerek..de hagynám őket, csak ők egyből nekünk jönnek panaszkodni és minket lecseszni h a gyerekek milyenek.

Mondtam már szépen, mondta a párom is, ő kevésbé szépen is, annyira mások, mint mi, hogy nem értik, sőt kiakadnak, hogy nem tartjuk tökéletesnek a nevelési elveiket.

2020. júl. 30. 11:47
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális generációs probléma. Anyám ugyanilyen volt, bár már meghalt. Ő velem is időnként úgy beszélt, mint a lába kapcájával, de szerinte ő megtehette, mert ő az idősebb. Én is mondtam neki többször, hogy csupán a kor nem jogosít fel semmire, de nem értette meg.

Mi nagyon ritkán jártunk össze, csak ünnepekkor, és nem mentek együtt nyaralni. Nekem nem hiányoztak a balhék, ő meg túl kényelmes volt hozzá, na meg az én gyerekeim neveletlenek.

Szerintem se erőltesd ezt a dolgot. Menjetek ritkábban.

2020. aug. 1. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!