Hogy álltok a nagyszülőkkel?
A férjem szülei szerint a gyerekei feleselősek, hisztisek, neveletlenek és folyton kapja, kapjuk emiatt az ívet. Nem részletezem miért, időnként viszik őket magukkal ide-oda, nélkülünk, és mikor onnan hazajönnek, hallgatjuk keresztbe a panaszkodást: a lányok a mamáékra, hogy túl vaskalaposak, cseszegetősek, a nagyi a csajokra. És persze mi vagyunk a hibásan a mama szerint. Nem hisztisek (sőt, én sokkal rosszabb voltam anno), tisztelettudóak, de tény, hogy véleményük azért van. Nem mondhatják ki. Múltkor le lett szidva a nagyobbik, mert elmondta, hogy nem izlett az éttermi kaja amit ettek. Én nem vagyok az édesanyjuk, de nagyon is jó fej csajok, szerintünk a mai világban ritkaság számba menően önállóak, kedvesek, szófogadóak, de nem fogom gondolatok ellen drillezni őket. A nagyszülők meg elvárják a nagybötűs Tiszteletet a semmire is, nem tudom, mintha az elmúlt kort akarnák visszahozni, amikor ők voltak gyerekek. Párom szerint anno gyerekkorában tök jó fejek voltak pedig. Mostanság őt is csak beszologatva cseszegetni bírják. És persze egy szót se szólhatok, mert legyek hálás, ők legalább elviszik őket ide oda. (Nem mi kérjük, nem is a lányok).
Hogy viszonyultok ahhoz, ha nagyszülő-unoka konfliktus van?
Pusztán azért, mert valaki idős, még nem érdemel kiemelkedő tiszteletet! Majd ha ő is tisztelettudóan és normálisan beszél velem/velünk, akkor elvárhatja fordítva is, addig nem. Senki nem kéri, hogy vigye az unokákat ide vagy amoda, szóval ne adjuk elő, hogy mekkora szívességet tesznek, mert ez messze nem az.
Eleve normális ember nem rendel a másik megkérdezése nélkül neki ételt és főleg nem áll neki nyavalyogni utána azon, hogy miért nem eszi meg mindet.
Hány évesek a lányok?
A férjednek kéne mindenképp elsőkörben beszélni a szüleivel, mert ezzel a b@szogató, semmi nem jó stílussal azt fogják elérni, hogy majd nem akar egyik unoka se menni hozzájuk/velük sehova, aztán mehet a sírás-rívás.
Nem kéne erőltetni ezeket a találkozásokat, hisz, ahogy látom, sem a nagyszülőknek, sem az unokáknak nem jó ez.
Nálunk egyébként ilyesmi teljességgel elképzelhetetlen: mindegyik nagyszülő imádja az unokáit, és minden huncutságra rá tudják őket venni.
Nem tudnád ugyanígy elmondani nekik is? Ha nem értik meg, így szép szóval, ahogy itt leírtad, akkor hagyd, hogy lemeccseljék a lányok és a nagyszülők.
Nálunk kisebb ugyan a gyerek, de nagyjából annyi a közös taktika, hogy megbeszéljük ugyan a dolgokat, de ha a mamáéknál van a gyerek, akkor az ő dolga, mit enged meg (normál keretek között persze), meg az is, hogy akar-e velük lenni a kisfiam. De nálunk inkább az elkényeztetés felé hajlanak a nagyszülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!