Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy álltok a nagyszülőkkel?

Hogy álltok a nagyszülőkkel?

Figyelt kérdés

A férjem szülei szerint a gyerekei feleselősek, hisztisek, neveletlenek és folyton kapja, kapjuk emiatt az ívet. Nem részletezem miért, időnként viszik őket magukkal ide-oda, nélkülünk, és mikor onnan hazajönnek, hallgatjuk keresztbe a panaszkodást: a lányok a mamáékra, hogy túl vaskalaposak, cseszegetősek, a nagyi a csajokra. És persze mi vagyunk a hibásan a mama szerint. Nem hisztisek (sőt, én sokkal rosszabb voltam anno), tisztelettudóak, de tény, hogy véleményük azért van. Nem mondhatják ki. Múltkor le lett szidva a nagyobbik, mert elmondta, hogy nem izlett az éttermi kaja amit ettek. Én nem vagyok az édesanyjuk, de nagyon is jó fej csajok, szerintünk a mai világban ritkaság számba menően önállóak, kedvesek, szófogadóak, de nem fogom gondolatok ellen drillezni őket. A nagyszülők meg elvárják a nagybötűs Tiszteletet a semmire is, nem tudom, mintha az elmúlt kort akarnák visszahozni, amikor ők voltak gyerekek. Párom szerint anno gyerekkorában tök jó fejek voltak pedig. Mostanság őt is csak beszologatva cseszegetni bírják. És persze egy szót se szólhatok, mert legyek hálás, ők legalább elviszik őket ide oda. (Nem mi kérjük, nem is a lányok).

Hogy viszonyultok ahhoz, ha nagyszülő-unoka konfliktus van?

2020. júl. 29. 20:57
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Én nem nagyon merek vitatkozni, de a gyerekeket meg szoktam védeni, ha már nekem mondják, inkább minket ekézzenek, de nem értek egyet velük. Pl miért kellene megennie mindent az utolsó falatig egy olyan menüből a.nyaralason, amit a mama rendelt neki a megkérdezése nélkül, mert hogy kaját nem dobunk ki? Akkor legyek én vagy az apja a "finnyásat nevelők". Vagy miért főben járó bűn fürdéskor nem használni szivacsot? Ilyen hülyeségeken akadnak fenn. Csak két pici példa, de egész nap ez megy. Nekem is nehéz, mert az apjuk konfliktuskerülő egy ideig, majd kitör belőle a véleménye és jól kiosztja őket, amiből sértődés jön..a gyerekek pedig már egyre kevésbé akarnak velük eljárni. Azt szeretném, ha jó kapcsolatuk lenne, balhé nélkül.
2020. júl. 29. 21:05
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem vagy az anyjuk, nem a te gyerekeid. Ezt jelezheted a mama fele is. Apuka meg majd lerendezi vele.
2020. júl. 29. 21:06
 3/12 A kérdező kommentje:
Nincsen anyjuk, csak én vagyok már nekik, mint pótlék, és szeretnék úgy állni ehhez...nem kibújni a balhé elől.
2020. júl. 29. 21:08
 4/12 anonim ***** válasza:
78%
Akkor meg mondani kell, hogy vagy elviszik cirkusz nélkül vagy jobb mindenkinek ha nem mennek. Ne felejtsük, hogy szívesség ha amint írtad pl nyaralni viszik őket. Gondolom idősebbek is. Ezt figyelembe véve kell beszélni velük és megértetni, hogy így majd nem akarnak menni velük. Gondolom szeretik az unokákat, ezért viszik kérés nélkül. Sok szülő/unoka ennek is örülne. Ezt se felejtsük el.
2020. júl. 29. 21:09
 5/12 A kérdező kommentje:
Örülnék, ha nem konfliktus forrás lenne :( nem fejezek ki feléjük halatlanságot, de ha csak a lapátolás megy utána, olyan felhőtlen jókedvem se tud lenni, hanem egy stressz az az egész idő, amíg ott vannak, hogy vajon mit fognak mesélni majd
2020. júl. 29. 21:11
 6/12 anonim ***** válasza:
90%

Pusztán azért, mert valaki idős, még nem érdemel kiemelkedő tiszteletet! Majd ha ő is tisztelettudóan és normálisan beszél velem/velünk, akkor elvárhatja fordítva is, addig nem. Senki nem kéri, hogy vigye az unokákat ide vagy amoda, szóval ne adjuk elő, hogy mekkora szívességet tesznek, mert ez messze nem az.

Eleve normális ember nem rendel a másik megkérdezése nélkül neki ételt és főleg nem áll neki nyavalyogni utána azon, hogy miért nem eszi meg mindet.

Hány évesek a lányok?

A férjednek kéne mindenképp elsőkörben beszélni a szüleivel, mert ezzel a b@szogató, semmi nem jó stílussal azt fogják elérni, hogy majd nem akar egyik unoka se menni hozzájuk/velük sehova, aztán mehet a sírás-rívás.

2020. júl. 29. 22:36
 7/12 anonim ***** válasza:
84%

Nem kéne erőltetni ezeket a találkozásokat, hisz, ahogy látom, sem a nagyszülőknek, sem az unokáknak nem jó ez.

Nálunk egyébként ilyesmi teljességgel elképzelhetetlen: mindegyik nagyszülő imádja az unokáit, és minden huncutságra rá tudják őket venni.

2020. júl. 29. 23:04
 8/12 A kérdező kommentje:
8 és 10 évesek.
2020. júl. 29. 23:07
 9/12 anonim ***** válasza:
86%
Jajj nálunk is folyton a cseszegetés megy, csak nálunk egy kicsit másabb. Van 1 vérszerinti lány unokájuk, meg 1 nem vérszerinti, de 2 éves kora óta ismert fiú. Már kamasz a lány is, a fiú meg huszonéves. Állandóan csesztetnek minket is, meg az unokákat is, hogy mikor megyünk már, miért nem hívsz, sose jutunk eszedbe, stb. Ha felhívom, egy héten 4-szer is akár, akkor is minden egyes alkalommal elmondja, hogy hívjuk gyakrabban, elhanyagoljuk, mikor megyünk már, stb. Állandóan valamiért csesztetnek. A nővéremet a lakásával(minden nap reggel 7.00-21.00-ig dolgozik, mert állandóan túlórázik, annyi a munkája, emiatt nem volt még ideje kifesteni szebben a lakást, meg kilincset cserélni,meg ilyesmi apróságok, mert ezek is rendben vannak igazából, csak nem tökéletesek). A másik meg, hogy ha beszélünk is, meg kérdezi, hogy mi újság, aztán elmeséljük, és 10 perc múlva megint kérdezi, hogy na és mi újság van nálatok, sose mesélsz semmit.. Egyébként kb. 2 havonta megyünk hozzájuk, meg a lányom nyáron 1 hétre, de messze laknak, szóval az is csoda néha, hogy ennyiszer tudunk menni. Anyukámék jobb fejek, nem szólnak bele semmibe, anyagilag is szoktak támogatni, ha olyan van. A férjem anyukájáék(elváltak a szülei) is jó fejek, bár velük ritkábban találkozunk, de jó a kapcsolatunk.
2020. júl. 29. 23:48
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudnád ugyanígy elmondani nekik is? Ha nem értik meg, így szép szóval, ahogy itt leírtad, akkor hagyd, hogy lemeccseljék a lányok és a nagyszülők.

Nálunk kisebb ugyan a gyerek, de nagyjából annyi a közös taktika, hogy megbeszéljük ugyan a dolgokat, de ha a mamáéknál van a gyerek, akkor az ő dolga, mit enged meg (normál keretek között persze), meg az is, hogy akar-e velük lenni a kisfiam. De nálunk inkább az elkényeztetés felé hajlanak a nagyszülők.

2020. júl. 30. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!