Sni-s gyerekre kevert specifikus fejlődési zavarra jár e valamilyen támogatás?
Kedves 10 es!
Igen szerintem se jo semmire,bármi lehet még belőle,de én is autizmusra gyanakszom.
12 es!
Neked mennyire érintett a gyermeked?Milyen idős?
Köszönöm a választ.
Az én kislányom 26 hónapos,de ő még csak pár szót mond,hisztis,furcsa dolgai vannak.
De nálatok akkor a beszéd biztos időben beindult,aspergereseknél ha jól tudom nincs megkésett beszédfejlődés.
Van tarsbetegseg?
A 9 éves fiamnak az epilepsziára nem járt semmi, pedig gyógyszert szed, vizsgálatokra kell járni. Aztán pszichiáter megállapította a figyelemzavart, így már járt minden. Utána lett csak SNI f83.
17-es, azért nincs teljesen igazad. Ha az iskola/óvoda gyanakszik valamire, jobb híján a Nevelési Tanácsadóba, Szakértói Bizottságba küldi a gyereket. Nem kell tudni diagnosztizálniuk egy autizmust, de ha gyanús jelek vannak, akkor tovább kell küldeni, illetve ők szoktak szakértőt kihívni. A barátnőm kisfiánál ez volt, hívtak a Vadasból egy szakit, aki meg tudta mondani.
Off. Mi voltunk a Vadaskertben, ahol kizárták az autizmust, és adhd-kódot kaptunk. Aztán ezzel a papírral mentünk a Szakértőihöz, akik azt mondták csókoltatják a Vadaskertet, pedig autista a gyerek. Én meg azt mondtam, hogy ott 1 hétig nézték a gyereket csoportban, itt nekem fél óra alatt ne döntse el, hogy autista. Úgyhogy maradt az adhd.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, bár már mások megtették. Csak megerősíteni tudom, hogy sni és sni között is van különbség.
Van olyan, amelyik fogyatéknak számít, pl. hallássérült, autista, arra járnak egyebek, de erre sajnos csak az 50 %-os étkezési támogatás, más semmi.
FB-csoportban tag voltam, ott kb. hetente megkérdezi valaki, és mindig parázs vita alakul ki körülötte. Állítólag, ha jártok pszichiátriai kezelésre, van olyan pszichiáter, aki kiállítja a tartós beteg papírt. Nem tudom. A mi orvosunk teljesen elzárkózott előle, azt mondta, hogy nincs ilyen. Lehet, hogy van amelyik bevállalósabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!