Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szólnátok az anyukájának...

Szólnátok az anyukájának (vigyázat, hosszú)?

Figyelt kérdés

Röviden: Anyukához korban kozelebb állok, mint a "gyerekhez", aki már fiatalfelnőtt korban van, több éve ismerem. Voltak mindig is "kisebb" problémák (egyből ütne ha valami neki nem tetszik, vagy nem érti), majd az utóbbi időben elkezdett engem egyre többet keresni, aminek próbáltam eleget tenni. Végül ő is érezte, hogy nincs kapacitásom az ő problémáira. Többször találkoztunk, mesélt nekem a (zűrös) életéről, amibe (mint utólag látom), sikerült egy adag valótlanságot is belecsempésznie, hogy minél jobban megpróbálja elérni a célját (eszközként használhasson).

Legutóbbi alkalommal, mikor már érezte, hogy az életében nem tud menekülési útvonalként felhasználni, és nem vagyok számára több egy olyan személynél aki olykor meghallgatja őt, több "tanú" láttara számon kért, hogy miért nem foglalkozom vele annyit amennyit ő szeretne... Nagyon durván agressziv volt, féltünk hogy meg fog ütni, ordított, szóban nagyon erőszakos, becsmérlő, rágalmazó volt. Nagyon ellentmondasos volt a viselkedese is, egyszóval félelmetes volt.

Mikor ketteseben találkoztunk folyamatosan kérleltem, hogy mondja el a szüleinek (akik egyébként ismernek), hogy együtt vagyunk, tudjanak arról, hogy jó helyen van, beszélgetünk, de nagyon tiltakozott, volt hogy azt kamuzta nekem, hogy beszelt velük, minden rendben, de utólag elmondta, hogy nem beszélt velük.

Én vagyok az "okos", hogy nem tájékoztattam egyből a szülőket, mikor velem volt a "gyerek", de féltem, hogy elveszti a bizalmát, és nem tudom pozitív irányba húzni... Teljesen mindegy, mert legnagyobb igyekezetem ellenére sem tudtam, de ez már egy másik téma.

Azután a bizonyos nap után, mikor nem tudta magát kontrollálni, még többször keresett, nem akarja megszakítani a kapcsolatot, viszont én igen. Hiába az ismerettség, a barátság, veszélyesnek tűnik, olyan problémái vannak, amihez én porszem vagyok, simán eltapos. Többször írtam neki, hogy meg fogom vele szakítani a kapcsolatot, mert ez nekem így már nem fér bele, de "hívogat", ő szeretne diktálni. Mikor legutóbb mondtam neki, hogy beszélni fogok a szüleivel, ordított a telefonban, és hogy ne "basszam fel az agyát" (sosem viselkedett így), úgy csinált, mintha senki lennék az életében, ne szóljak bele, ugyanakkor meg akar tartani, az nem az ő hibája volt hogy úgy viselkedett ahogy, nem kell arról beszélnem senkivel, róla senki ne beszéljen.

Ha idáig eljutottál kedves olvasó az olvasásban, köszönöm, hogy elolvastad, a kérdés:

"A gyerek" heves tiltakozása ellenére felkeressem a szülőt, és elmondjam nekik (valahogy a gyereket nem kiadva) a megtapasztalásaimat? Illetve, hogy kerülni fogom a gyermeküket? Félek attól, hogy a fiatal dühében, megkeres (tudja hol lakom) és kárt tesz bennem (erőfölényben van), hiszen egy hazugsághegyet rombolok le ezzel, elutasítom a személyét, és még a terve sem jött be, amiért keresett (utólag állt össze).

Lehet okom félni tőle? Vagy hagyjam így és ha majd keres akkor szóljak a szülőnek? Vagy soha ne szóljak, csak verné idővel az ajtót, mert nem tud elérni, majd a rendőrségnek?

Ugyanakkor, ha én lennék a szülő, nagyon rosszul esne, hogy nem tájékoztatnak a gyermekem "állapotáról", főleg hogy ismerősi körömben van a személy.... (Egyébként régen nem beszéltem velük leginkább a fiatal miatt, de ők érdeklődnek, másokon keresztül felőlem)

A legjobban az tart vissza, hogy félek, hogy tesz velem valamit a fiatal, sajnos voltak elég fura megnyilvánulásai, és szedeget/használ is valamit (gondolom ettől is lehet ilyen)... Ki szeretnék minden ilyenből maradni...

Ti hogyan döntenétek? Esetleg valako volt már hasonló helyzetben?

2020. júl. 13. 00:01
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
95%

Az együtt vagyunk tényleg szerencsétlen megfogalmazás volt, bár akik akarjuk megértjük, de simán bele lehet kötni. Helyesen úgy kellett volna hogy "szóljon az anyjának hogy nálam van és beszélgetünk".

Szabadulj meg tőle, tiltsd mindenhonnan. Szólj a szüleinek, szerintem van hozzá közük, főleg ha náluk lakik. Gondolom a fiatal felnőtt azt jelenti hogy 20 körüli.

Azt mondd hogy feljelented ha nem hagyja abba a zaklatásod. Ha ott él velük, csak tudnak rá hatni, a saját érdekükben is.

Ne hagyd magad, ne sajnáld meg, zéró tolerancia az erőszaknak!

Egyébként felületesen tudtam csak elolvasni a kérdesed mert eszméletlenül bő lére van eresztve és egy összeszedetlen katyvasz, fárasztó olvasni és értelmezni.

De a lényeg asszem lejött, erre próbálok választ adni.

Nem vagy érte felelős, szabadulj meg tőle azonnal! És szólj a szüleinek. Ez a 20 év körüli problémás, drogos még bőven gyerekstátuszban van otthon.

2020. júl. 17. 13:04
 22/29 anonim ***** válasza:
86%
21: nem vagyok diplomas de elsore tudtam ertelmezni es nem volt megerolteto olvasni.
2020. júl. 17. 19:21
 23/29 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, komolyan nem értem, hogy miért pontoztak le Téged, talán azért sem, mert én sem büszkélkednék azzal, hogy (ha) nem tudok egy összetettebb, időben ugráló, idézőjelet használó, ritkábban használt kifejezést alkalmazó szöveget értelmezni. :((

Mindenestre neked is, köszönöm!! Nem gondoltam volna, hogy ekkora lesz a kérdésem alatt az "értetlenkedés", de most erre mit írjak?! - költői

Megnézném, hogy pl. Szabó Magdától az Álarcosbált, hogy olvasnák el itt páran... :D :S

Nem szerettem volna semmire konkrétan valaszolni, de ismét egy gyönygszem:

"szóljon az anyjának hogy nálam van és beszélgetünk". - Kérlek, engedd meg, hagyj tudjam már jobban, hogy nálam volt, vagy együtt voltunk. Mert nem ugyanaz!!! Sajnálom, ha ti nem tudjátok értelmezni ezt a kifejezést, nem tűnik fel a felsorolás, ami teljesen más jelentéstartalmat ad a mondatnak. Ne legyetek "túl okosak", mert a visszájára sülhet el. Annyiba bírom, egy elkezdi a kioktató stílust, és a többi követi, ész nélkül... Hihetetlen. Mintha az lenne a lényeg, hogy fikázzanak noname kérdezőket. ...és már nem is a kérdés megválaszolása a fő szempont. :S

Minden esetre köszönöm az utána lévő soraidat kedves válaszoló, hasznos volt, és köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, hogy ezeket leírd!

2020. júl. 23. 22:37
 24/29 anonim ***** válasza:
38%
Úristen kérdező. A csapongó, összeszedetlen, dilis irományaid stílusát Szabó Magdáéhoz hasonlítod 😨 Na ez a kemény, nem a kád széle 😂😂
2020. júl. 26. 10:14
 25/29 A kérdező kommentje:

De te sem a kérdésre válaszolsz, az utolsó hozzászólásomban nem volt kérdés... :/

Mitől dilis? Erre már csakugyan kívancsi vagyok! Kérlek írd le, degradálás nélkül. ;)

Egyébkét "örülök", hogy átment az üzenetem mondanivalója. :S 👏

2020. júl. 26. 10:24
 26/29 A kérdező kommentje:

Kimaradt egy "illetve" az első sorban.

Egyébként meg figyelj, itt senkinek sem tartanak fegyvert a fejéhez, hogy olvasson, értelmezzen (egy akármilyen) szöveget és érdemben válaszoljon rá. Nagyon sajnálom, hogy sokan részben csak csámcsogni, oltogatni jönnek az oldalra, mert valami nekik nem tetszik. :(( Én is olvastam már olyan szöveget, ami full borzalom volt, valószínűleg te/ti is így láthatod/láthatjátok most az én szövegem. Teljesen elfogadom, létezik ilyen, de azt nem tudom megérteni, hogy miért kell belekötni a kérdezőbe, miért nem lehet továbblapozni, most azzal mit érsz el, ha beírod, hogy "micsoda katyvasz"... stb.? (A többire már nem is teszek említést.) Ha még lehetne rajta szerkeszteni, és jóindulatból beírják, oké, de így??? Mit akarsz ezzel közölni??? Semmi értelme, átírni a kérdést nem tudom, és a kérdésemre sem kapok választ, teljesen fölösleges, értelmét veszti az oldal.

És, hopp a gyerektől meg az anyukától eljutottunk a kád széléig. "Nagyon szépen köszönöm!" :((

Ha meg is válaszolják, mitől dilis a szövegem, nem fogok már rá válaszolni, mert teljesen fölösleg már itt bármit is írni.

Akik tudtak érdembrn válaszolni azoknak mégegyszer köszönöm.

2020. júl. 26. 10:50
 27/29 anonim válasza:
49%
Menekülj. Valószínűleg nárcisztikus személyiségzavarvan szenved. Ezek az emberek nem feltétlenül veszélyesek, csak veszélyesnek látszanak, viszont van belőlük egy bizonyos réteg aki képes fizikai bántalmazásra. Ha ő már ennyire dühöngő és nem tudja magát kontrollálni, akkor jobban teszed, ha kizárod az életedből. Én azt javaslom, hogyha bármikor hív, és megmondod neki újra, hogy hagyjon békén, mindenképp vedd fel valahogy hangrögzítőre, mert ilyenkor gyakran elhangzanak fenyegetések, és ha ez megvan, akkor a rendőrségnek egyből tudsz mutatni bizonyítékot. Vagy mégjobb ha levideózod, hogy ő hív, felveszed, és megvan a hang is, meg képi bizinyíték. Ugyan ez, ha esetleg elmegy hozzád, és zaklat, erőszakosan be akar tolakodni, veri az ajtót, stb. Először hívd a rendőrséget, és amíg meg nem érkeznek addig videózd le, hogy mit csinál, ugyanis a nárcisztikus személyek tökéletesen elő tudják adni azt, hogy jó szándékkal rendelkeznek, bárkit meggyőznek az ártatlanságukról, ilyenkor egy videó jól fog jönni. Persze ilyenkor jellemző, hogy azt állítja, hogy a videó kamu, nem is ő van rajta, stb. Hazudnak, manipulálnak, fogadjunk parszor még azt is elmondta, hogy őt senki nem érti meg, és te se (amíg meg nem hallgatod). Fontos tudni, hogyha egy pillanatra is elgyengülsz, beengeded a lakásodba beszélgetni, szóba állsz vele, akkor ő azt annak fogja venni, hogy minden oké köztetek, igazat adtál neki, és ismét fölénybe került. Ez lelki békét ad neki, és szeretve érzi magát, viszont ő szívja az életenergiád és megaláz, eltipor. Sajnos ezek az emberek nem tudnak megváltozni, és ez a betegség családon belüli problémáktól alakul ki. Ott is el vannak nyomva, és a negatív tulajdonságaik vannak kiemelve, vagy éppen csak akkor van csak megdicsérve, amikor a szülő kedvére tesz. Így azt ajánlom, hogy az egész családot hagyd békén, úgy ahogy vannak.
2020. aug. 29. 12:46
 28/29 A kérdező kommentje:
Utolsó! Köszönöm a hozzászólásod. Teljesen igaz amit írsz, ezekre tudnék is példákat írni. Nagyon nehéz volt, de végül beszéltem a szüleivel. Utána a "gyerek" persze egyből hívott, amit már nem vettem fel. Utána próbált többször is, végül írtam neki egy keményebb üzenetet, amire egy nagyon megható manipulatív üzenet volt a válasz, azt vár(hat)ja, hogy én keressem. De nem fogom (a szülőkét sem, bár nem váltunk el haragban), és remélem, hogy szépen elfelejt. Köszönöm a tanácsot, ha bármi lenne, mindent rögzíteni fogok.
2020. aug. 30. 14:49
 29/29 anonim ***** válasza:
55%

bocsánat, a kérdésedet végigolvastam, de nem az összes kommentet

szerintem ha úgy gondolod, akkor tarts beszámolót a szüleinek (persze ha nincs ott a gyerek)

egy helyes megoldást nehéz találni, remélem, megoldódik a dolog, sok szerencsét!

2020. szept. 7. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!