Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szokás venni egy újszülött...

Mit szokás venni egy újszülött babának és az anyukájának?

Figyelt kérdés

Kiderült, hogy az egyik ismerősöm terhes. Igaz még nem mostanában fog szülni de már szeretnék tisztában lenni azzal, hogy mit vegyünk nekik.

Én a babának olyasmikre gondoltam, hogy pelenka, popsitörlő, cumisüveg esetleg valami ruha vagy kisebb játék. Mondjuk a játékot még kicsit feleslegesnek tartom mert egy darabig úgysem fog vele játszani.

Az anyának meg nem tudom mit szokás venni ilyenkor.

Főleg anyukák válaszára lennék kíváncsi, hogy ti minek örültetek vagy örültetek volna. Apukának illik venni valamit? Bocsi, csak még sosem voltam babalátogatóba :)

2016. szept. 20. 11:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
61%
Cumisuveget torlokendot nem javaslok, mert anyuka tudja, hogy mit akar hasznalni. De esetleg erre rakerdezhetsz. Pelenkara is, hogy mit hasznal. Ruha nagyon jol jon, de nagyobb meretet szoktak abbol is. En ezt is megkerdeznem anyukatol. Csorgo is jol jobet meg ragoka el lehet azokat tenni keseobbre is. Anyukanak gyumolcs, udito, bonbon , alkoholmentes sor. Ieneket szoktak. Apukanak nalunk nem hoztaksemmit.
2016. szept. 20. 11:45
 2/14 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy nem szeretnék ilyeneket megkérdezni tőle mert valószínűleg azt mondaná, hogy ne vigyünk semmit. Ő ilyen. De üres kézzel meg nem szeretnék menni... :)
2016. szept. 20. 11:47
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ugye nem mindegy az összeg.

babának: pelenkatorta, vásárlási utalvány, szundikendő, puha pléd, babafotózás

anyukának: kupon bébiszitterkedésre ha szeretne kicsit kikapcsolni:-D édesség, ajándékkosár, utalvány(fodrász, masszázs)

2016. szept. 20. 11:48
 4/14 anonim ***** válasza:
81%
Édesség, gyümölcslé, soksoksok pelenka, főtt kaja, vagy sütemény. Babaruhából Dunát lehet rekeszteni ilyenkor, és jó rá kb. 1 hónapig. Játékot meg nem használnak a picik, teljesen felesleges. Én a pelenkának, kajának és a rövid látogatásoknak örültem. Aki 2 óránál tovább marad, az belelóg a szoptatási időbe és az újra kellemetlen.
2016. szept. 20. 11:52
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, milyen nexusban vagytok, mennyit szeretnétel rá költeni. Anyukának elég egy kis virág de lehet egy kosár gyümölcs is vagy tejfakasztó tea vagy egy relax cd. Babának cumisüveget ne, inkább rágókendőt, kis ruhát (ne a legkisebb méretet, inkább majd belenő), nyári babának egy szép kalapot, télinek egy sapkát, lehet egy szép kis takarót, nagyon jó ötlet lenne egy verses vagy mondókás könyv is, azt már újszülöttnek is tudja olvasni. Lehet IKEÁban tök szupi éjszakai fényt kapni, az is tetszene. Amúgy nekem két hónaposan már "beszélgetett" a lányom a plüssmacival.
2016. szept. 20. 11:54
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Én utalványnak, ajándékkártyának örültem volna.

Pl DM-esnek.

Azt vesz rajta, amit akar, mert ő tudja, h mit szeretne.

Meg mellé lehet venni bonbont, virágot.

2016. szept. 20. 11:59
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg az összeg a fő szempont!

Személy szerint a pelusnak popsitörlővel örültem a legjobban azokból amiket a babának hoztak.

Nekem a sör ( alkohol mentes) zacskós péksüti jött a legjobban 😉

2016. szept. 20. 12:12
 8/14 anonim ***** válasza:
87%

Tetszik, hogy apukára is gondoltál. :)

Ha valóban apa, tehát nem vonja ki magát az apaság feladatai alól, akkor könyv ami apák szemszögéből mutatja be a gyermekvállalást.

Ha csak megtűri a gyereket akkor nem kell neki semmi.

Anyukának kismama vagy baja napló.

2016. szept. 20. 12:16
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én örültem a popsitörlőnek, de véletlenül pont olyat kaptam mindenkitől, amilyet a legjobban szeretek (pedig nem kérdezte senki), fehér Pampers-t. Babának csörgő, rágóka, ruha, zokni, ilyesmik tök jó, de ha valami olyasmit adnál, ami inkább emlék, adhatsz valami szép képet, amit kitesznek a babaszobába, valami ilyesmi például: [link]

Persze ilyet csak akkor, ha láttad, milyen a szoba, ismered az ízlésüket, illik oda.

Sokan nem rajonganak a plüssökért, mert elárasztják vele a gyereket, én azért némelyiknek örültem, a nagyobbik fiamnak van pár, amiket úgy kapott még csecsemőként, és most, 9 évesen is szereti őket, látszik is rajtuk, hogy agyon vannak szeretve :D

Későbbiekre lesz jó, de akár gyerek evőeszközt is vihetsz ajándékba.

Anyukának azért nehéz ilyenkor hasznosat adni, mert amikre ilyenkor szükség van, azok inkább higiénés, egészségügyi termékek, amiket nem annyira illik ajándékba adni, mint mondjuk a gátpárna meg a nedves vécépapír :D Mondjuk én pár doboz gránátalmás Karamalz-nak mindig örültem, elvileg segít a tejtermelésben (szerintem nem, csak tök finom), arra szokták inni, de nem ízlik mindeninek, úgyhogy nem biztos, hogy jó ajándék, ha nem tudod, szereti-e az anyuka.

Esetleg valami utalvány dm-be, rossmann-ba, ahol megveheti magának, ami a kedvére való.

2016. szept. 20. 12:22
 10/14 anonim ***** válasza:
70%

Én a hasznos dolgoknak örülnék a legjobban,pl pelenka,babafürdető,popsitörlő,ha maradandó,akkor egy aranyos mintás textil pelus vagy kis pokróc ilyesmi.

Apának ha szereti,lehet egy üveg bor vagy pezsgő,vagy egy jópofa apasággal kapcsolatos felíratos póló ☺

2016. szept. 20. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!