Mit szokás venni egy újszülött babának és az anyukájának?
Kiderült, hogy az egyik ismerősöm terhes. Igaz még nem mostanában fog szülni de már szeretnék tisztában lenni azzal, hogy mit vegyünk nekik.
Én a babának olyasmikre gondoltam, hogy pelenka, popsitörlő, cumisüveg esetleg valami ruha vagy kisebb játék. Mondjuk a játékot még kicsit feleslegesnek tartom mert egy darabig úgysem fog vele játszani.
Az anyának meg nem tudom mit szokás venni ilyenkor.
Főleg anyukák válaszára lennék kíváncsi, hogy ti minek örültetek vagy örültetek volna. Apukának illik venni valamit? Bocsi, csak még sosem voltam babalátogatóba :)
Ha hasznosat akarsz, szerintem egy aranyos pléd(esetleg belehímezve a baba nevét) törlőkendő, ruhából inkább nagyobb méretet 62-68ast.
Ez nem annyira hasznos, de örök emlék, én ilyennek örültem volna nagyon: [link]
Vagy tényleg csak valami icipici jelképes ajándék és mellé ajándékutalvány, amit bababoltban le tud majd vásárolni.
Attól is függ, mikor mész. Mi például a gyerek hat hetes kora után fogadtuk a látogatókat (kivéve a családot, őket nyilván előbb), a legtöbben 2-3 hónapos korában jöttek, szóval nálunk olyan dolgokat, amiket az ember már szülés előtt vagy újszülött korban beszerez (pl. pléd, szép textilpelenka, 56-os ruhák stb.) szerencsére nem hoztak.
Sokan örülnek a pelenkának, popsitörlőnek, piperének, én bevallom, örülök, hogy ilyeneket keveset kaptam, mert eléggé ragaszkodtam néhány bevált termékhez. Ha ilyesmiben gondolkodsz, akkor mindenképp sensitive, illatmentes termékek közül választanék a helyedben.
Cumit, cumisüveget stb. szintén nem vennék, a legtöbb baba ragaszkodik egy fajtához, aztán lehet, hogy nem is használnak ilyesmit.
Kaptunk bodykat, rugdalózókat, ruha-együtteseket, sapkát, kesztyűt, én örültem, mindenki kicsit nagyobb méretet hozott (ált. 68-as vagy 74-est), így nem kellett attól tartani, hogy kicsi.
Volt akitől előkéket kaptunk, praktikus volt, igaz nem rögtön kezdtük használni, hanem csak pár hónap múlva, de ez nem gond.
Kaptunk játékokat, babáknak való labdát, mesekönyvet, nekem ezek is tetszettek. Szerintem egyáltalán nem gond, hogy van, amit csak később fog használni. Plüssöket is kaptunk, rengeteg van, nem a legpraktikusabb ajándék, de örömmel fogadtuk azt is.
Nekem legtöbben édességet hoztak, de kaptam kozmetikumokat is (pl. fürdősó ilyesmi). Nekem nem jött össze a szoptatás, mikor a vendégek jöttek, akkor már elég egyértelmű volt, szóval szoptatós tea, sör stb. nálam inkább sértő lett volna, mint kedves.
Férjemnek ált. nem hoztak semmit, vagy ha igen, akkor úgy, mintha csak simán vendégségbe jöttek volna, és kapott bort vagy pezsgőt.
Nem sokkal a saját fiam után született az unokatesója, szóval friss volt, hogy én minek örültem anno, és a végén egy csomagot raktam össze nekik:
Egy babakocsira tehető kis tartót töltöttem meg - mindenki vesz nagy pelenkázó táskát a baba érkezése előtt, de én csak később jöttem rá, milyen praktikus egy kisebb valami, amibe bele lehet állítani egy üveg vizet, beledobni a telefont, pénzt stb, amikor csak kiugrunk babakocsistul egy sétára :)
Ilyesmire gondolok:
Ebbe tettem egy "úti csomagot" - 2 doboz Karamalz, a kedvenc visszazárható fedelű, kis csomagos nedves törlőm, egy csomag mintás zsepi, kis sípolós puha játék a babának, szerencsepénz a pénztárca részbe :)
Ez a lenyomatkészítő, amit az egyik hozzászóló linkelt, tényleg jó ötlet! :)
Őszintén, én is utalványnak örültem volna a legjobban. Mert kaptunk popsitörlőt meg pelenkát, de nem olyan márkát, amit mindig is használunk (nem kérdezték...), és mikor azt használtam, kipattogzott a gyerek bőre. Meg kaptunk 74-es nyári ruhákat, amikbe télen fog belenőni a gyerek. Szóval elhiszem, hogy kedvesek akartak lenni, de igazából teljesen használhatatlan dolgokra adtak ki pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!