Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi a megoldás? Szófogadatlan,...

Mi a megoldás? Szófogadatlan, értetlen a gyerekem.

Figyelt kérdés
3,5 éves lesz a lányom és egyszerűen nem lehet vele sehova elmenni, mert képtelen szót fogadni. MIndig következetesen volt nevelve, a NEM az Nem volt 5 perc múlva is. Minden szépen el van neki magyarázva, mit miért nem engedünk meg neki, mi a következménye, ha azt mégis megteszi. Baleset éri, fáj a másik kisgyereknek, ha véletlenül homok megy a szemébe stb. Mégis mindezek ellenére, nem és nem és nem. Jönnek a kifogásk, de anya én ezt szeretném, de így, de úgy, de amúgy. S vége-hossza nincs az elmagyarázásnak, megértetésnek felé. Egy séta, egy kirándulás, egy játszóterezés csak abból áll, hogy nem szabad, vigyázz. Ami persze normális egy gyerek-szülő kapcsolatnál, hogy anya-apa óva inti, tanítja. Csak a megértéssel vannak problémák. Mit tehetnék még, hogy értse és be is tartsa a "szabályokat" a gyerek. Pokol így elmenni bárhova, mert nem fogad szót egy percig sem. Mát rongyos a szám a magyarázástól. Ötleteket, segítséget várok. Kioktató gúnyolódók kerüljék a válaszadást.
2010. júl. 29. 22:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 anonim ***** válasza:
20%

Ti tényleg nem értitek amit olvastok?Ki állította, hogy verem a gyerekem?Ki állította, hogy rosszindulatból ugrott nekem a gyerekem, vagy netalán meg akar ölni?Jósnők vagytok, látók, meg boszorkányok egyben?

Elmondom utoljára a tényeket és aztán nem olvasgatom a kis csipet-csapat irományaitokat:-))

Nem verem a gyerekem, hanem nevelem és nem a Viasat3-at bámulom, hanem játszom velük.Játszom bírkózósat, futósat, meg mindenfélét, nem csak a képeskönyvet nyitom ki, hanem mozgásra is tanítom őket, hogy ne legyenek olyan elhízott anyukák.Nem tehetek róla ha a nagylányom verés nékül kitűnő tanuló , csodaszép és szelíd, attól, hogy egyszer 9 éves korában bírkóztunk, mert azt állította, hogy erősebb nálam és nekem ugrott mint egy kishörcsög.Nem értitek meg, hogy játékos próbálgatás volt?

A kisfiam 7 hónaposan egyedül felállt és 20 hónaosan egyedül bukfencezett a szőnyegen, nem tehetek róla, hogy genetikailag szuper a mozgáskézsége, mert ugye én sem vagyok az az elhízott fajta és rengeteget mozgunk.Nem szoktam verni.Fenekére ütök, ha már 20 ezredjére is kiszalad az útra és elüthetik.Látom magam ahogy a gyereket elüti a kamion és látom magam ahogy a fenekére kap egy pacsit és nem üti el a kamion vagy autó vagy bicikli, vagy bármi.Olyan gyorsan fut, hogy te bizots nem érnéd utol.Volt már olyan hogy az utolsó másodpercben kaptam el az út előtt és fél méteren múlt a dolog.Most elkezditek gyártani az újabb okosságot, hogylehet, hogy engedem az útra, stb, stb, Két méterre van az út a házunk előtt és valahogy ki kell menni a a kapun, mert nem csak otthon növesztjük a seggünket.:-))

mÉG EGYSZER MONDOM, A FENÉKRE PACSI-NEM ERŐS, AZ NEM VERÉS.éS EZ NEM MINDENNAPOS.vANNAK VESZÉLYES DOLGOK AMITŐL MEG KELL VÉDENI.hIÁBA PAPONÁL TE NEKI, RÁD SEM FILGYELNE, MERT GENETIKAILAG ÖNÁLLÓBB, ÜGYESEBB, ELEVENEBB, ÉLETREVALÓBB, MINT A TE GYEREKEID.Szia te titokban verő anyuka, aki eljátsza a külvilágnek, hogy milyen szelíd és közben otthon ő a sárkány.kívánom hogy egyszer tapasztald meg mi is az a verés hogy imádkozhass, hogy csak fenékpacsit kapj.Nem kívánom, viszont a gyerekeidnek, hogy mikor kikerülnek az életbe akkor döbbenjenek rá, hogy lagymatagságuk mit sem ér, az csk otthon volt jó pont.Szia.

2010. aug. 13. 11:43
 72/76 anonim ***** válasza:
0%

Jó nem olvasod, de agyatlanka, ha 20ezredjére kiszalad az autó elé, nem tűnik fel, hogy nem ér semmit még az a seggrepacsi sem??????????????????????? Nem lenne egyszerűbb a verés helyett valami módszert alkalmazni egyszer és akkor többet nem szalad ki. Ennyi lenne.

Én simán elmegyek a kétéves és 4 éves gyerekemmel motorozni, biciklizni stb végig a falun járda hiányában az út mellett. És soha nem mennek ki az útra, pláne nem az autók elé. Nem is értem, hogy engedheted, hogy húszezredszer is kirohangáljon az autó elé. És nem seggrepacsival tanulták meg, hogyan kell közlekedni az autók között.

Ja és képzeld, 50 kiló vagyok, a terhességem idején is tíz kilót híztam a 4 kilós babákkal és a kórházból is régi terhességem előtti ruhában jöttem haza. Szánalmas vagy ezzel a kövér anyuka dumával. De mondjuk lehet ennyi a boldogság az életedben, hogy a tükörben látod nem vaagy kövér és verheted a gyerekeidet. Tudod a szuperdadus kérdezte egy hasonló anyukától: Miféle kielégülést hoz neked, hogy megütöd a saját gyerekedet? Tudod azt kívánom, találj magadnak valami egyebet, ami boldoggá tesz és ne a gyerekeidet üsd.

2010. aug. 13. 16:34
 73/76 anonim ***** válasza:
0%

Atyaég,te egy nagyfeszültségű idegcsomó vagy,a legrosszabb értelemben.El sem merem képzelni milyen lehetsz az életben,ha azonnal bárki torkának ugrasz csak azért,mert valamiben máshogy gondolkodik.

Gondolkodj el egy kicsit azokon amit írtál,és szégyelld el magad mélységesen,amiért olyan gyerekeket bántasz és alázol le,akiket nem hogy nem ismersz,de eddig még csak nem is hallottál róluk.Hívő embernek tartod magad?És képes vagy ezeket leírni?Nagyon mély frusztrációk vannak benned-elég csak az írásképeden végignézni,csak úgy süt belőle a rángatózó idegesség-,valószínűleg a verés és a kövérség ami ekkora árkokat húzott beléd.Azért gondolom,mert az a két dolog,amit azonnal belemagyarázol másokba.Továbbra sem értem,mi köze a kövérségnek a neveléshez?

Keress egy jó pszichológust,vagy egy papot akivel ki tudod magadból ezeket beszélni,mert egyszer robbanni fogsz.Nem tudom miket zártál magadba,de ha az életben is ilyen feszültségcsomó vagy,akkor nem csodálom,h a verésen kívül más fegyelmezési eszközt nem tudsz elképzelni.Felidegesít-odacsapsz-megnyugszol,aztán bemagyarázod magadnak,h csak az ő érdekében volt egy kis seggre pacsi.

Az,h te nem voltál képes korábban és más módszerrel megnevelni a gyerekeidet,miért jelenti azt,h más nem képes erre a sajátjaival?Miért hiszed azt,h a világon te vagy az egyetlen, aki foglalkozik a gyerekeivel,aki játszik velük,kirándul és sportol?

És csak zárójelben kérdezném meg,h ki hatalmazott fel arra,te hívő ember,h olyan megalázó dolgot állíts rólam,h nem egy apától vannak a gyerekeim?Ne haragudj,de szánalmasan vagdalkozol.És biztosan ismered azt a mondást,h aki kiabál,annak nincs igaza.Nem ragoznám.Talán megérted,már ha rendesen látsz a vérlobtól ami a szemedet fátyolozza.A vita érvek és ellenérvek ütköztetése,nem megalázó személyeskedés,pláne nem kitalált dolgokkal.Gondold végig.

2010. aug. 13. 18:04
 74/76 anonim ***** válasza:
77%
GYEREKEK EZ NEM FÓRUM!
2010. aug. 13. 21:13
 75/76 A kérdező kommentje:

Nem is gondoltam, hogy még mindig jön válasz. Jó nagy vita alakult ki itt, mióta nem jártam erre:(

Köszönöm, közben helyreállt a rend...........

2010. aug. 14. 16:37
 76/76 anonim ***** válasza:
És hogyan állt helyre a rend? Mert detto ugyanebben a helyzetben vagyok. A gyerekem is ilyen, és az én hozzáállásom is nagyon olyan , mint a tiéd. Segíts, kérlek!!!
2010. szept. 6. 13:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!