Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi a megoldás? Szófogadatlan,...

Mi a megoldás? Szófogadatlan, értetlen a gyerekem.

Figyelt kérdés
3,5 éves lesz a lányom és egyszerűen nem lehet vele sehova elmenni, mert képtelen szót fogadni. MIndig következetesen volt nevelve, a NEM az Nem volt 5 perc múlva is. Minden szépen el van neki magyarázva, mit miért nem engedünk meg neki, mi a következménye, ha azt mégis megteszi. Baleset éri, fáj a másik kisgyereknek, ha véletlenül homok megy a szemébe stb. Mégis mindezek ellenére, nem és nem és nem. Jönnek a kifogásk, de anya én ezt szeretném, de így, de úgy, de amúgy. S vége-hossza nincs az elmagyarázásnak, megértetésnek felé. Egy séta, egy kirándulás, egy játszóterezés csak abból áll, hogy nem szabad, vigyázz. Ami persze normális egy gyerek-szülő kapcsolatnál, hogy anya-apa óva inti, tanítja. Csak a megértéssel vannak problémák. Mit tehetnék még, hogy értse és be is tartsa a "szabályokat" a gyerek. Pokol így elmenni bárhova, mert nem fogad szót egy percig sem. Mát rongyos a szám a magyarázástól. Ötleteket, segítséget várok. Kioktató gúnyolódók kerüljék a válaszadást.
2010. júl. 29. 22:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim ***** válasza:
48%
szerintem nem ártana, ha tudná ki a főnök és nem a szülő ugrálna neki, hanem ő a szülőnek, már tudna sokat segíteni.Sokszor fölösleges a felnőttes magyarázgatás, teljesen máskéntértelmezheti, meg sem hallja, ha nem akarja, mert anyáék úgy is mindig csak ezt fújják.Valamit gyökeresen változtatni kellene.Egyrészt, mint ahogy előttem írták, ha jót csinál megdícsérni, megjutalmazni, megszeretgetni.ha rosszat csinál, gonoszkodik durváskodik, jó lenne ha ő is megtapasztalná milyen az.Most nem azt mondom, hogy szórj homokot a szemébe, de hagyhatnád, hogy más kicsi megtegye.Az én fiam sem hitte el, hogy süt a kályha amíg meg nem fogta.Sajna.azóta fuújja és mutatja, hogy süt.A másik.A bibliában is benne, van, hogy metszeni kell a fát, különben nem hoz termést.A fa nem fordulhat a kertész ellen, a fának gyümölcsöt kell adnia és a kertésznek ebben örömét kell lelnie.ha ehhez metszés kell, ami fáj a fának, hát az kell.Az én lányom sem hitte el, hogy erősebb nálam, le kellett bírkónom, hogy megtapasztalja, mert már ott tartottunk, hogy 9 évesen nekem ugrott.kellett volna jó pár atyai pofon nyilván.A fiamnak bizony a fenekére kell ütni néha.Ezt sokan elítélik, ez hülyeség.Miért baj, ha a fenekére ütök , nem fájdalmasat, de tudja, hogy haragszom, ha ezt nem látja rajtam egyébként, mert nem akarja, rám sem néz a hiszti közben. és utána tudja ki az úr és szeretjük egymást, több tisztelet és nem félelem van benne.Az anyamacska sokáig tűri, hogy rágják a farkát a picik, de bizony odacsap ha végleg betelt a pohár.nem karmolja szét őket, de a picin látszik, hogy meglepődött és óvatosabb lesz-nem fog félni az anyjától ezek után.
2010. aug. 11. 10:56
 62/76 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem a veréssel nevelés teljesen más, mit egy kis pacsi figyelmeztetés kis korban.Verés és verés közt különbség van.Van aki egy kis fenékpacsit már verésnek tart.Én tudom mi az verve lenni, mások előtt kapni a pofonokat, kéken zölden iskolába menni.Ez teljesen más.Indulatból kapni és nem nevelési szándékból ez is két különböző dolog.
2010. aug. 11. 11:04
 63/76 anonim ***** válasza:
0%
Hát elásnám magam ha a gyerekeimnek bizonygatnom kéne ki az erősebb,vagy "ki a főnök".Pedig sosem vertem őket,sosem csaptam rájuk.Nem amiatt tisztelnek,mert erősebb vagyok,és nagyobb.Ugyanis ez nem lesz mindig így...ahogy itt páran írták is,akik a másik oldalt tapasztalták.
2010. aug. 11. 11:44
 64/76 anonim ***** válasza:
37%

Mégsem ásom el magam, mert én apa nélkül neveltem fel a nagylányt és más egy nőnek egyedül, mint a férjes elhízott, kényelmes anyukáknak, akik azt mondogatják ha nem fogad szót a gyerek:"mindjárt szólok apának""

És mi a f...sz bajod van egy ksi játékos bírkózással röhögéssel megtűzdelve te nagyon okos nő, aki azt iszi azért szófogadók a gyerekei mert az ő nevelésén múlik, holott genetikailag olyanok hogy megalszik a tej a szájukban és az életben mindent elfognak fogadni olyannak amilyen, a rosszat is és egy csepp ötletük sem lesz, mert elfogadják, hogy amit mondanak az úgy van.Ha nem adnak nekik ételt, még a fán sem látsják meg a gyümölcsöt, mert nem tányérban kapják leszemezve például a szőlőt.Ja, hogy az nem tányérban terem?

2010. aug. 12. 09:47
 65/76 anonim ***** válasza:
83%

Abban nagyon egyetértek, hogy sokan tényleg el vannak szállva maguktól, hogy ők szuperul nevelték a gyereküket, közben meg egyszerűen nyugodt vérmérsékletű a gyerek, nem lázad stb.

A nevelésen is sok múlik, de tényleg már genetikailag kódolt a vérmérsékletünk.

2010. aug. 12. 18:55
 66/76 anonim ***** válasza:
0%

na de utolsó pont itt az ellentmondás, akkor eszerint azért vered, ami genetikailag bele van kódolva? A vérmérsékletéért? Tehet erről egy gyerek? Ezért ütni még szánalmasabb, mint egyébként. És genetikailag kódolt dolgokat veréssel ki lehet iktatni? Tehát ha kékszemű a gyerekem átverhetem barnára? vagy homoszexuális jó sok veréssel lehet belőle hetero?

Jővőre te kapod a Nobel-díjat ezért a felfdezésért. A tudósok meg mit kutatnak itt. Pedig ilyen egyszerű, verni kell a gyereket és máris átkodolódik.

2010. aug. 12. 19:10
 67/76 anonim ***** válasza:

Honnan veszed,h ismered az életemet?Honnan veszed,h ismered a gyerekeimet?Csak azért,mert neked beléjük kellett verned a tiszteletet,gondolod,h ez máshogy nem működik?

Egyedül nevelem a 4 gyereket,a férjem vidéken dolgozik,és csak hétvégén van itthon.Nem vagyok elhízva,gondolom te igen,ezért volt ez sarkalatos pontja a véleményednek.(Mivel fogalmam sincs,ez hogyan kapcsolódik a neveléshez.Nekem nincsenek ilyen frusztrációim.:))Az apjukkal sosem fenyegetem őket,miért tenném?Gondolom te igen,mert ez is fontos része a véleményednek,nekem ez eszembe sem jutott soha.Nem az apjuk a kápó,az ítéletvégrehajtó.

Honnan veszed,h megalszik a tej a szájukban?Csak azért,mert nem esnek nekem,mint a te gyerekeid neked?"mert már ott tartottunk, hogy 9 évesen nekem ugrott".Ha ilyen istenfélő vagy,akkor talán korábban el kellett volna kezdeni megtanítani őket az alapvető emberi normákra,amiket egyébként a Biblia is említ.Úgy látszik,téged csak az a része érdekelt,amelyik legalizálja a verést.

Nem vagyok szuper,miért lennék?Azért,mert normálisan nevelt gyerekeim vannak?Mert nem hiszem azt,h oda kell csapni a tekintély végett?Mert nem tartom magam anyamacskának?:DDD Egyébként 4x ászt húzni viselkedés terén elég érdekes lenne,ennyi szerencsével már a lottó ötössel a zsebemben integethetnék.:)))Átlagos vérmérsékletű gyerekek,van köztük kicsit hevesebb is,és?Attól még megtanulhatnak normálisan viselkedni,és meg is tanultak.Ne bennem keresd a hibát,hanem magadban.Én ki vagyok békülve a gyerekeimmel is,és a viselkedésükkel is,úgy,h sosem kellett megütnöm őket "nevelési céllal".

2010. aug. 12. 19:28
 68/76 anonim ***** válasza:
nem vitatkozom azzal,aki egyszerűen nem érti a magyar nyelvet, azt karja hallani amit akar és nem azt amit lát.Szóval nem térek ki a mondataidra egyesével, nem vernek a gyerekeim és én sem verem őket, viszont te megérdemelnél már egy kis apai fenékpacsikát:-))
2010. aug. 13. 10:19
 69/76 anonim ***** válasza:
jajj nem húztál te 4 ászt, csk négy hetest ezért nincs gondod-genetikai lagymatagság öröklődött. Vagy mégsem, mind a 4 más apától van?EGyébként azok szoktak hadakozni legjobban és tagadni a verésst akiknek úgy elszáll az agyuk 10 évente, hogy agyonverik a gyereket, vagy titokban terrorizálják őket lelkileg, csak ők maguk sem tudják.
2010. aug. 13. 10:23
 70/76 anonim ***** válasza:
0%

Figyelj, kapcsolj néha a Viasat3 szuperdadus műsorára és ott láthatod egy "szakértőtől", hogy igenis lehet gyereket nevelni verés nélkül. Illetve nevelni kell a gyereket, nem verni. Annyira szánalmasak és visszataszítóak azok az anyák, akik akár csak néha, de kezet emelnek a gyerekükre. Ha kivülről látod, hogy milyen vagy, talán te is észhez térsz.

És valóban igaza van a 4 gyerekesnek, ha valaki NEVELI a gyerekét (és nemcsak veri), akkor az a gyerek nem ugrik neki az anyjának 9 évesen. 16 évesen meg a nagykést szúrja beléd és akkor már nem biztos, hogy le tudod birkózni. Vaagy majd vitázhatsz a bíróságon ki is szúrt előbb.

Egyébként meg nem értem miért baj, hogy neked ugrott. Nyilván tőled tanulta, nem is értem miért vagy meglepve vagy felháborodva. A ti családotokban az agresszió a dolgok megoldásának kulcsa. Sajnálatos. Különösen az, hogy beállítod magad egy szuperanyukának, aki meg tud verni egy gyereket és bebizonyította, hogy ő az erősebb. Hány kiló

van közted a gyereked között? Még a bokszolóknál sem engednek különböző súlycsoportot össze.

2010. aug. 13. 11:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!