Mi a megoldás? Szófogadatlan, értetlen a gyerekem.
Azért marha érdekes, hogy bárki bármit mond, te élből visszautasítod és neked áll feljebb. Te írtad nem bírsz a gyerekeddel mert neveletlen. Ergo TE vagy az aki valamit nagyon rosszul csinálsz. Ha egy jóeszű gyereked van, akit következetesen nevelsz hogy tarthat még egy másfél éves gyerek szintjén fegyelem terén? 3,5 éves oviba készülő gyerekkel még ott tartasz, hogy magyarázol, fegyelmezel folyamatosan.
Szerintem kezd ott szállj egy kicsit magadba, gondolkozz el, utána olvasd át a kommenteket és fogadd el a tanácsokat. Ezzel, hogy mindent megmagyarázol, kifogásokat keresel, elutasítasz minden ötletet nem leszel előrébb. Nagyon elcsesztél valamit a nevelés terén. Mondjuk szerintem elsőként azt, hogy természetesnek és elfogadhatónak tekintesz olyan dolgokat, amik nem azok. Egy ennyi idős gyereknek már tudnia kell mit szabad és mit nem. Félteni egy 3 éves gyereket, hogy beleesik a tóba mmeg kiszalad az uttestre? Meg étteremben nem ül meg a helyén elszalad a játszótérre? Ez is milyen dolog? És te megmagyarázod azzal, hogy jól van de ő kis sajtkukac. Ne már.
Az én lányom még kicsi, de a keresztfiam hasonló kis "ördög" volt, nem is igazán nőtte ki (még). Pár ötlettel megpróbálnék segíteni.
Mi lenne, ha a sétákra feladatot adnál a gyerkőcnek? mondjuk számolja össze, hány kutyát lát. Vagy figyelje a kerteket, hol lát piros színű virágot és szóljon, együtt összeszámoljátok? Ha még nem tud számolni, akkor majd te számolsz, ő figyel?
Boltba menet bevásárlólistát diktáljon, azokat neki kell leszedni a polcról.
Vagy neki kell figyelnie, hogy mikor kell lassítani, megállni, körülnézni és ő szóljon.
És hasonlók. Hátha ezek beválnak.
Igen, valóban eleven, de én már megszoktam. Higyjétek el, nagyon sok ötlettel előálltam már nála, sok programot is szervezünk neki, de hát ő ilyen. Mint akinek nincs ideje nyugodtan csinálni semmit, gyorsan fel akar fedezni mindent, s ilyenkor nem ér rá úgymond velem foglalkozni. Megoldom. Köszönöm a hasznos válaszokat.
Aki meg azt írta, hogy másfél éves szintjén van a gyerekem az nem normális, mert egy másfél éves nem ilyen tudással rendelkezik.
De látom, hogy többségben vannak a tökéletes szülők tökéletes gyermekkel megáldva.
Köszönöm a válaszokat, többet már nem kérnék.
De látom, hogy többségben vannak a tökéletes szülők tökéletes gyermekkel megáldva.
Köszönöm a válaszokat, többet már nem kérnék.
ez most jól esett?
Én írtam, hogy másfél éves gyerek szintjén van a lányod, de átgondoltam valóban túlzás, az én másfélévesemnek van már annyi esze, hogy nem szaladgál el, nem keveri magát életveszélyes helyzetekbe és egy étteremben is le tud ülni kivárni míg hozzák a kaját és azt megeszi, nem rohangál holmi tetőteraszokra meg játszótérre. Igazad van a lányodnak ennyi esze sincs. Még nem tart itt.
De ha rajtad meg a neveléseden múlik nem is fog. Nem tudod megoldani, mert nagy gáz van a lányoddal.
szia, remélem olvasod még. :)))
én azt hiszem, megértelek, bár nem tudom, mi lesz velünk 2 év múlva, az enyém most múlt másfél éves. és ő bizony nem ül meg a fenekén, és ha olyanja van, elmegy a világba, szólhatok utána....én nagyon remélem, hogy majd megváltozik. én is tépem a szám eleget.
én azt csinálom, hogy ha nagyon nem akarja az igazságot, akkor erőteljes hangon szólok rá. általában sokat nevetünk, viccelődünk, és nyugodtan beszélek vele, pedig egy kis ördögfióka, éne nem is értem, honna van ennyi türelmem, mert maúgy elég lobbanékony vagyok...szóval azt csinélom, hogy ha meg akarom értetni vele, hogy márpedig most nincs kecmec, akkor egy erre az alkalomra tartotgatott erős hangot veszek elő. azt meghallja Süket kisasszony. persze amikor az utcai elszaladás a téma, akkor nem...mi hónapokig babakocsiztunk emiatt, és mg most is gyakran azzal megyünk. mert nem jön, mert midnen más fontosabb. hát akkor így járt. most már azért bébitaxival vagy kis babakocsival egész messze el lehet jutni vele gyalog is, de mit küszködtünk.
én amúgy azt vettem észre, hogy néha a sok magyarázás visszaüt. az enyém is igényli, de egy ponton visszafordul a dolog. olyankor abbahagyom a magyarázást. és azt mondom: NEM! ez vagy hisztit bált ki vagy nem....szóval sztem nem lehet h túlmagyarázod? és a gyerek meg kihasználja. írod is: kitalálja, hogy deee őszeretnéééé stb. visszaél azzal hogy nem zárod rövidre a témát, hanem magyarázol magyarázol.......magyarázz néha kevesebbet, legyél kicsit szigorúbb. és ha kell, én bizony beültetném a babakocsiba! lehet ez hatna rá egy kicsit. végül is ciki már 3,5 évesen...meg is mondanám neki, édesem, mivel te úgy csinálsz mint egy kisbaba, ezért be kell hogy ülj a babakocsiba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!