Ilyenkor a pszichológus értesíti a hatóságokat, vagy először inkább megpróbál hatni a szülőkre?
Csak gondolatkísérlet, de biztos előfordult már:
Tegyük fel, hogy egy család pszichológushor fordul a gyerekük viselkedési zavarai miatt. A szülők első ránézésre normálisak, úgy tűnik, foglalkoznak a gyerekkel stb., de a kezelés során kiderül, hogy gyakran "eljár a kezük", és ha nem is kifejezetten súlyosan, de bántalmazzák a gyereket (pofon, ilyesmi).
Szerintetek ilyenkor a pszichológus először megpróbálja őket nevelési tanácsokkal ellátni, vagy egyből értesíti a gyámügyet? Hiszen ők kértek segítséget, úgyhogy valószínűleg nem akarnak rosszat, de a jelzőrendszer tagjaként a szakember mégsem hunyhat szemet az ilyen esetek felett.
Pofonnál, fenékreverésnél, ütésnél, körmösnél, fojtogatásnál, nyaklevesnél szerintem igen, kézrácsapásnál, kézszorításnál, szájbefogásnál szerintem nem.
Ilyen szappanos szájmosás, megalázások biztosan határeset..
Ahol a gyerek magatartásán nyomot hagy a szülői nevelés, ott már állandó stresszben,félelemben és megalázásban tartják a gyereket, vagy a másik véglet, hogy egyáltalán nem törődnek semmilyen formában a gyerekkel és annak érzelmi igényeivel, nem foglalkoznak vele és azért veszi fel a fura viselkedést, mert figyelmet akar.
Ha foglalkozik vele a szülő, de minden nap rácsap a kezére, mikor csokit akar enni, attól nem valószínű hogy viselkedészavara lesz a gyereknek.Ha ilyenért akkorát kap hogy a fal adja a másikat akkor meg látszani fog egy idő után.Nem két pofontól meg seggrepacsitól lesz viselkedészavaros egy gyerek az tuti.
Szerintem ha az agresszió olyan méretet ölt akkor kell hogy jelentse.Kellene.Bár biztos erre is megvan a protokoll.Egy az otthoni terrortól viselkedészavarossá vált gyereket nem visznek a szülők önszántukból pszichológushoz, hogy segítséget kérjenek ebbe biztos vagyok.
Minden esetre én és a tesóim úgy nőttünk fel, hogy kaptunk pár pofont meg egy két seggre pacsit is és semmi lelki defektünk nem lett tőle, a szüleinkkel is jó a kapcsolatunk.Viszont az az osztálytársam akit az apja mondhatni rendszeresen szíjjal vert véresre, normális lett ugyan de ahogy tehette lelépett a szülői háztól és nem is nézett vissza.
7-es.. Neked mi a veres?
Engem vertek, és igen a pofont is annak éreztem.
Mi más lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!