Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Milyen érzés az, amikor a...

Milyen érzés az, amikor a gyereked a matekban való gyengélkedést valahonnan máshonnan örökölte?

Figyelt kérdés
Konkrétan a nagynénitől. Az apja is meg én is jó matekosok voltunk, a nagylánnyal sincs semmi gond. Mondhatnám, hogy szívás, de ez bután hangzik.
2020. jan. 25. 13:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem rájuk ütnek, rájuk IS üthetnek, a legtöbb gyerek mix. Érdemes a te nagyszüleidet vagy az ő nagyszüleiket is megnézni.

Ismerős családban az egyik üknek volt egy jellegzetes hosszúkás arcformája, 3 generáció megúszta, a gyerek viszont egy az egyben a papi fejét örökölte, látszik a fotón.

Szóval régebbről jön, a nagynéni is csak áldozat, mint a gyereked.

Aztán kitudja, lehet ezeregy más oka, koraszülés, szülési/terhességi dolgok, valamilyen trauma ami ezzel kapcsolatban érte, erős szorongás, megfelelési kényszer, beszédértési nehézség, borzalmas tanár, ütköző tanítási minták..

Nem tudom mennyi idős, de nem kell még leírni, nekem sok általánosban kettes osztálytársam szerzett egyetemi diplomát reál/mérnöki területen, egy pedig pont matekból ment:)

Mi elvileg 9 hónaposan jártunk, 10 hónaposan mondatokban beszéltünk és biliztünk, pocsék rajzolók voltunk, az én gyerekem meg 3,5 évesen csinálta mindkettőt normálisan, de kiemelkedően rajzolt már 1,5 évesen mentek a körök, arc 2 évesen.

Nagyon bosszantó, de ő más, másban tehetséges, ő nem én vagyok, és nem is kell olyannak lennie, ő így klassz.

2020. jan. 25. 15:26
 12/20 A kérdező kommentje:
9 hónapos járás még hihető is, de 10 hónaposan semmelyik gyermek nem beszél, az azért abszurd, de nem is ez a fő téma. Majd talán a kicsivel is meg tudjuk a matekot szerettetni, 8 éves egyébként.
2020. jan. 25. 15:45
 13/20 anonim ***** válasza:
84%
ha ennyire jártas vagy a témában a bioszbol a gyengeséget kitől örökölted?
2020. jan. 25. 17:44
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Matekból lehet nem lesz jó, de valami másban biztosan. Minek hasonlítgatni? Nem értem miért keresed a hibát a gépezetben, nincs hiba.
2020. jan. 25. 18:04
 15/20 anonim ***** válasza:
86%
amúgy milyen szerencsétlen ember lehetsz te... szegény gyerek hoz egy négyest, te meg erre kigörgeted a családfát, hogy megkeresd, ki a bűnös? ki nem szrja le, melyik tárgyhoz való tehetsége honnan jött...
2020. jan. 25. 20:10
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Azt remélem vágod,hogy az ember vagy

humán vagy reál beállítottságú..

Attól mert ti Reálosok vagytok az még nem garancia arra, hogy a gyerek is az lesz.

Mi ellentétesek vagyunk férjemmel. Míg én "sík hülye" vagyok matek fizika kémiából viszont jeleskedem történelem irodalom biosz német nyelv részen addig férjem pont fordítva ő míg matekból kíváló addig töriből és minden másból "sík"

2020. jan. 26. 17:56
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Még lehet, hogy matekosabb lesz mindnyájatoknál. A nyolc évesek matekját én nem nevezném mateknak, és a logikához főleg semmi köze. Lehet csak unatkozik.
2020. jan. 27. 18:31
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Olvass Vekerdyt. Vagy a Szülőszelidítés című könyvet is nagyon ajánlom a figyelmedbe.

Teljesen mindegy, hogy a gyerek a hibáit kitől örökli, attól még a te gyereked. Nyilván te sem vagy tökéletes. Fogadd el olyannak, amilyen, akkor majd nem lesz mérnök, valamiben biztos jó.

Sok gyereket nyomorít meg a szülő maximalizmusa, ha azt érzi, hogy csalódott vagy, mert nem tudja hozni az iskolában, amit elvársz, azzal egy életre tönkreteszed a kapcsolatotokat.

2020. jan. 28. 22:23
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

pfff

mintha az apám lennél...ha nem ment a matek üvöltött velem, hiába magyaráztam hogy nem értem. Aztán gimire kiderült, hogy születési hiba miatt sérült az agyam matekért felelős része. De nem volt hajlandó megérteni, hogy ez van. A gyerek nem lesz matekzseni úúúúúristen -.-"

2020. febr. 1. 03:50
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Jobban esne, ha apuka is bukdácsolt volna matekból?

A génekek az apjától, meg tőled kapta, csak valami miatt ez nálatok nem nyilvánult meg. Tudod, minden génből kettő van, és van amelyik el tudja nyomni a másikat. Így születhet két A vércsoportú embernek nullás vércsoportú gyereke, vagy két barna szeműnek kék szemű.

Ha tényleg örökölte a matektanulási problémáját, az bizony tőletek jön. De lehet, hogy nem, hanem pl. születés körüli oxigénhiány, valami méhen belüli fertőzés vagy ki tudja mi hatott az idegrendszerére.

Ha komoly a gond, kérjétek a kivizsgálását a pedagógiai szakszolgálatban, hogy legalább az tisztázódjon, csak nehezen megy neki a dolog vagy esetleg diszkalkuliás.

2020. febr. 1. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!