Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tényleg ilyen jó érzés szoptatni?

Tényleg ilyen jó érzés szoptatni?

Figyelt kérdés

31 hetes kismama vagyok. És kb. mindenki már a szoptatással jön: de jó, remélem tudsz majd szoptatni, jó nagyon a cicijeid, biztos lesz elég tejed, már most olvass utána a tejszaporítóknak...ja és a sajnos én nem sokáig tudtam stb.

Pár kismama ismerősöm is mind a szoptatástól beszél hogy hála az égnek tudnak és hogy milyen jó.

Valóban ilyen jó érzés vagy inkább csak azért mondják, mert így tudják megadni a legjobbat a babájuknak?

2020. jan. 19. 23:09
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Nagyon helyett nagyok, elnézést *
2020. jan. 19. 23:10
 2/20 anonim ***** válasza:
30%
Amikor elkezded nem lesz leányálom. De én is imádtam. Persze azért is mert ez a legjobb táplálék neki, de főleg a kötődés. Ezaz amit csak én tudok neki nyújtani. (Tápszeres cumit apa is tud neki adni)
2020. jan. 19. 23:16
 3/20 anonim ***** válasza:
57%

Először is a mell méretének semmi köze a tej mennyiségéhez.

Hát igazából én szerettem. Aztán utáltam mert minden alkalommal nagyon sokáíg evett a babám. Még éjszaka is. De ez kb másfél hónap lehetett. Aztán újra megszerettem. Annyira édes amikor szopizás közben elalszik. Vagy ahogy közben kapaszkodik a ruhámba. Semmihez nem hasonlítható és soha nem lesz hozzád ennél közelebb.

2020. jan. 19. 23:17
 4/20 anonim ***** válasza:
80%
Egyáltalán nem jó, még a 6 hetes kontrollon is panaszkodtam az orvosnak hogy fáj (az, ahogy megindult, nem a mellre tétellel volt a baj). Annyi jó benne, hogy egyszerűbb, mint a tápszer és ingyen van, de általában igencsak meg kell küzdeni és szenvedni érte
2020. jan. 19. 23:28
 5/20 anonim ***** válasza:
79%
Igen, nagyon klassz dolog tud lenni. De tényleg jó felkészülni. Az elsô 2-3 hónapban FOLYAMATOSAN szoptatni fogsz. Ezt most értsd szó szerint. Vécére is úgy fogsz elmenni, hogy a baba ordít a cici után. Ne is görcsölj semmin, a házimunkát már most felejtsd el. Bekuckóztok és szoptatsz. Ez roppant megterhelô, kilátástalan, reménytelen, tele leszel kétségekkel, hogy elég-e a tej, jól csinálod-e, és biztosan normális-e ez az egész szoptatásnak nevezett elmebaj. Kapod majd az okos tanácsokat, hogy biztos nem elég tápláló a tejed (butaság, ilyen nincs), ne szoptasd annyit, mert elkapatod (még nagyobb butaság), adj neki teát, vizet, igyál sört, ilyen tea, olyan hókuszpókusz. Ehhez jön a szülés utáni hormonlöket. Ez nekem annyira kilátástalannak tûnt, hogy bedobtam a törölközôt és tápszerre váltottunk. Egyszerûen nem bíztam a testemben, hogy tényleg tudom belôle táplálni a babát. De amikor épp sikerült a kapcsolódás, az tényleg szuper volt.
2020. jan. 19. 23:30
 6/20 anonim ***** válasza:
39%
Imádtam mindegyikkel. ❤️ Sosem fájt, sosem volt sebes a mellem, és azok a pillanatok örökké a mi kis közös titkaink lesznek.
2020. jan. 20. 04:04
 7/20 anonim ***** válasza:
76%

Első babámat mikor vártam a szoptatás gondolatától is rosszul voltam. Mikor megszületett alig volt tejem, bűntudatom volt. Kínlódtunk 1 hónapos koráig aztán abbahagytam. A kicsi ki volt, hogy nem jön belőle semmi, nem tudta rendesen bekapni, alig hogy elkezdett enni tápszert kellett csinálni, a férjem mellszívóval szívta le nekem mindig ami benne maradt pár ml, mert iszonyat fájt, én meg ki voltam az egésztől.

Második babánál rájöttem milyen hülye vagyok, jó az anyatej, de tápszeren is felnő az a gyerek, mint a tesója. Persze próbálkoztam a kórházban, még előtejem se volt. Itthon gondoltam megpróbálom, hátha. Aztán 60 ml eszik általában ciciből 40 ml tápszert pótlásnak. Nagyon ügyesen szívja, egyáltalán nem fáj, szeretem szoptatni.

2020. jan. 20. 04:36
 8/20 anonim ***** válasza:
93%
5-ös,azért nem kell ráhozni a frászt a kérdezőre, hogy 2-3 hónapig csak a cicin lesz a gyerek 0-24-ben. Nem biztos így lesz. Nekem 5. nap lövellt csak be a tejem, onnantól a babám kb. 3 óránként kért enni, nem sűrűbben, és mellenként 10-15 perc alatt el is intézte. Utána még fejtem az elején, hogy tuti beinduljon a dolog, de kb. 2 hét alatt ezt is elhagytam. Szóval bőven volt időm, amit nem cicin töltött. Én ágyban nem is szoptattam sosem, egyikünknek sem volt kényelmes. Cuki volt meg minden közben, de iszonyú unalmas fél óráknak éltem meg 3 óránként,általában a telefont nyomkodtam. 6 hónapos koráig csak anyatejes volt amúgy, őrültem is neki,hogy sikerült. Most várom a másodikat,remélem őt is tudom majd szoptatni.
2020. jan. 20. 06:16
 9/20 anonim ***** válasza:
72%

Én nem úgy fogalmaznék, hogy jó érzés. Nekem nem volt jó érzés. Sőt az első 3 hónap rémálom volt.

De aztán rengeteg előnye volt.

Az első 3 hónapban sokat szenvedtünk, félig tápszeres félig anyatejes volt. Le volt tapadva a nyelve, amire a gyerek orvos jó 2 hónap alatt jött rá, hogy ezért nem tudok szoptatni. Utána jó volt, mert a rendes szopizástól csak úgy ömlött a tejem, és a tápszerrel ellentétben egy álom volt.

Előnyök:

- nem kellett rohangálni receptért.

-nem kellett azon idegeskedni, hogy ne hagyjam otthon se a meleg vizet, se a hidegvizet, se a cumisüveget, se a kimért tápszert, stb.

-nem kellett hazarohannunk, ha a gyereknek többre volt igénye, de nem volt nálam.

-nem kellett hajnalban tápszert kevergetni, hanem félálomban csak mellre tettem és aludtunk tovább.

Arról nem is beszélve, hogy mi a tápszerrel jobban szívtunk, mintha csak anyatejes lett volna, mert 3 fajta tápszert kellett kipdóbálnunk mire egy bevált. Az egyiktől hányt, a másiktól véres volt a széklete, a harmadiktól meg őrült mód fájt a hasa, hol nem volt jó a cumisüveg, hol meg a cumi fej nem volt jó.

Szóval, nem, számomra nem jó érzés volt, hanem a rengeteg előnye miatt, megváltás volt, hogy elhagyhattuk a tápszert.

Ez a legjobb táplálék a gyereknek, mindig annyi van amennyi kell, nem kell hozzá semmi extra cucc,max egy kendő amivel eltakarod magad a nyílvános szoptatásnál, nem kell kavargatni, receptért rohangálni,és nem kell orvostól orvosig rohangálni, hogy rájöjj melyik tápszer alkalmas a gyerek etetéséhez. Illetve olcsóbb. A mi speciális tápszerünk 3500ft volt receptre/doboz, egy hónapban kellett belőle 6. Ez több, mint 20ezer Ft havonta.

Nem voltak anyagi gondjaink, de tudtam volna azt a havi 20.000 ftot jobb helyre is tenni, mint a gyerek táplálására, amit ingyen is meg tudtam volna tenni, számos előnnyel.

2020. jan. 20. 06:29
 10/20 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem jó, a kérdés olvasására is érezném a tejbelövellő érzést, ami furcsa, hogy valami motoszkál a testedben, de inkább bizsereg, jó érzés fizikailag. Szoptatni akkor kifejezetten kellemes, amikor màr nagyon feszül és a baba hirtelen meg tudja szüntetni ezt. Akkor fizikailag olyan, mint mikor màr nagyon kell pisilned és végre tudsz, megkönnyebbülsz és örülsz az üresség érzésnek.

Lelkileg klassz, úgy érzed tudsz valami hasznosat tenni, hogy valami jól megy magától, alkalmas vagy anyaszerepre(legalábbis egy részére), meg hát a testedből etetni valakit az valóban összekapcsoló érzés.

Előnyei hogy nem kell melegítened, fertőtlenítened, sokkal nagyobbak, mindig kéznél van, nem kell mosogatni, keresgélni a kedvenc cumisüveget, nem kell válogatni sem, melyik milyen arányban mérgező vagy rossz formájú, nem kell megvenni, bekeverni frissen, váltogatni az optimálisat és hàt az anyatejes kaki a tápszereshez képest.. sokkal kevésbé büdi és normális állagú. Meg jó érzés az is, hogy a gyerek téged kér, hozzád kötődik nem a cumisüveghez nyúlkál..

Hátrányok: A gyereknek mindig csak te kellesz, kezded úgy érezni, hogy egy kétlábonjáró cumisüveg vagy. Mivel a közelséged majdnem mindig cicizéssel jár, kevesebb vele a spontán kapcsolat, játék. Folyik, mindenfelé, folyik szexnél, szexuális izgalom hatására, ha más gyereke sír az utcán, ha csak a saját gyerekedre gondolsz, már spriccel és érzed a termelődést. Könnyen eláztat, nem ihatsz alkoholt, a férjed nem biztos, hogy fog a melledhez nyúlni, vagy te akarni fogod..A gyerek tud harapni, h jön a foga, ha lapos mellbimbód volt, ki fogja szívni, na ez fáj. Érzéketlenebb lesz szoptatás után, és nekem a kedvenc cicijén a bimbó sem kerek, hanem mintha oldalra laposabb lenne..

A mellretétel az elején szívás(sebesedés) és elsőre nekem elég morbid volt, hogy bekapja egy gyerek a mellbimbómat, pláne az, hogy abból jön is valami... De amint rácuppant elöntöttek a hormonok meg valami természetesség érzés, ami remekül törli/csökkenti a szexuális vágyat. Mondjuk azt a szülés is:)

Összességében nekem pozitív volt, ha lesz még egy gyerekem, csak addig fogom szoptatni, ameddig nekem kényelmes, ki akartam húzni 2 éves korig a gyerekemnél, de az utolsó fél év szenvedés volt. Ha úgy érzed több rossz van vele, hagyd abba!

2020. jan. 20. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!