Tényleg ilyen jó érzés szoptatni?
31 hetes kismama vagyok. És kb. mindenki már a szoptatással jön: de jó, remélem tudsz majd szoptatni, jó nagyon a cicijeid, biztos lesz elég tejed, már most olvass utána a tejszaporítóknak...ja és a sajnos én nem sokáig tudtam stb.
Pár kismama ismerősöm is mind a szoptatástól beszél hogy hála az égnek tudnak és hogy milyen jó.
Valóban ilyen jó érzés vagy inkább csak azért mondják, mert így tudják megadni a legjobbat a babájuknak?
4 hónapig kizárólag anyatejes volt, majd kellett már a pótlás.
Utáltam.
Nekem nagyon fájt. Olyan erővel szívta, h már gyomorgörcsöm volt etetés előtt.
Unalmas volt (sokáig evett, volt h az elején egész nap cicizett) nem haladtam a háztartással. Éjjel is gyakran kelt.
Minden elintézni valót ahoz kellett igazítani h mikor eszik majd ( én nem szoptattam máshol, csak otthon, max kocsiban)
Szerintem már attól kezdett fogyni a tejem, mert rüheltem az egészet.
Ettől persze még idegesebb voltam h ennyit szenvedek vele és mégsem elég.
A tápszer és a ht megváltás volt!
1. hagyd hogy te és a baba kozt kialakuljon a dolog, nem mindenkinek 5 perc hogy jól menjen a szopi, de ha sikerül akkor már egyre konnyebb
2. nem mindenkinek jó erzes, de előre úgysem tudod... Hallgasd vegig amit mondanak mások, de ettől függetlenül ne érezd magad rosszul, ha te nem úgy érzed majd
3.csak annak számolj be dolgokról, akiben bízol a többieknek meg bologatsz és kész :)
Bocsi, ez kicsuszott, én már annyi mindent másképp csinálnék az elején :) csak magamra és a babára figyelnek, pont nem érdekelne h másoknak mi volt :)
Nekem az egész olyan perverz dolognak tűnt az elején. Eddig nem erre használtuk a mellet, hanem szexuális segédeszköz volt. (utána évekig nem nyúlt a férjem a mellemhez, mindig a szoptatás jutott eszébe.)
Nem olvastam végig a válaszokat, úgyhogy bocs, ha ismétlek másokat.
Az első gyereknél nagyon sok tejem volt, egyébként igazából fel sem merült bennem, hogy ne tudnám szoptatni, akkor még nem olvastam a szakirodalmat. Nagyon jól is szopott, de az elején, amíg megszokta a mellem minden alkalommal sírtam. És valóban az elején egy szoptatás 40-50 perc, és az etetések idejét a szopi kezdetétől kell számítani, szóval gyakorlatilag egész nap szoptattam én is. Aztán már nem fájt, és kb. 3 hónapos korától már 10 perc alatt végzett.
Utána már én is nagyon élveztem. ÉS valóban nagyon sok hülyeséggel jönnek majd az ismerősök. Pl. az én babám cicin aludt el. Utána simán beraktam a kiságyba, de így aludt el. Aztán jöttek az okosok, szoktasd le róla, mert még 5 évesen is így akar aludni. stb. Próbáltam én, de mindig óriási cirkusz volt belőle, a védőnő meg mondta, hogy hagyd, oxitocin van benne, elalszik tőle a gyerek. Ha a természet ezt így találta ki, akkor miért akarjuk mi ezt megváltoztatni? 1 évesen simán leszokott a cicin alvásról, szóval lehet ezt hagyni nyugodtan. Sőt, amikor beteg volt, és éjszaka nem aludt, csak simán odavettem magamhoz, cicire tettem, és aludtunk együtt.
A második gyerekem meg nagyon nem akart szopni. Igazából tápszert kellett volna iratni, de nem akartam, szoptattam, fejtem, szoptattam, fejtem. Hát, elég nagy hülye voltam, semmi napirend nem alakult ki. És ő nem aludt a cicin, nem is tetszett, az altatás nagyon keserves volt.
Viszont a második gyerektől már állítólag méhösszehúzódásokat okoz, az nagyon fájt. Az elsőnél én nem éreztem semmi ilyesmit.
Szóval az elején szenvedés, aztán amikor a baba meg a cici összeszoknak, utána már jó.
És én nem szoptattam akárhol, csak otthon az ágyon. Én fekve tudtam szoptatni, így én is aludtam közben. Soha nem volt olyan, hogy nyilvános helyen a gyerek tépte volna a blúzom, hogy ő szopni akarna. Annak ott és akkor volt a helye, máshol el sem fogadták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!