Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan oldjam meg a masik...

Hogyan oldjam meg a masik szülővel a gyerekek miatt kialakult kellemetlenséget?

Figyelt kérdés

Gyermekem nagyon eleven, irtora szereti a gyerektarsait, az a tipus aki inkább pl fogocskázik, bujocskázik a többiekkel, mintsem hogy ülve épitsen magában vagy bármi.

Az egyik csoporttársa pedig követi a hancurban, igy abbol az lesz hogy nevetve rohangálnak ész nélkül.

Az ovonő csak azt fujja milyen nehéz velük, en pont nem látom azt, hogy lekötné őket, akár csendkirály, vagy székfoglalos csoportos játekkal vagy hasonlo. Pedig irto terelhetők.

Ma ahogy mentem érte, kb öten voltak már csak a gyerekem ezzel a tarsaval esz nelkul rohan, ovonő meg kipirulva annyit mondott, hogy nehéz igy veluk ha egymasra találnak.

Pillanatok alatt leallitottam a gyerekem feladattal, epp hoztam bekért husveti dolgokat, figyelmesen ovatosan átadta, az öltözőbe kijötthozzá ez a kis társa, kerdezgettem őket spontan dolgokrol ittak e eleget, sikerult e kancsobol önteni, stb, mindkettő szepen ult es valaszolt.

De a masik kisgyerek egesz csaladja már ki van bukva a gyerekemen hogy szerintuk az en gyerekem miatt ilyen kezelhetetlen az övék, azon vannak hogy vhogy el legyenek tiltva egymastol.

Miközben en az en gyerekem a husveti dolgok atadasaval lehoztam a rohanasbol, addig a masikat a szuloje, de nagyszülője is orditva, fenekre csapva probálta leallitani, tiszta idegek.

Es azt orditják közben hogy nem jatszhatsz x-el(a gyerekem neve), már megmondtam, fejezd be, mássz le onnan, stb.

Szoval amig mi békésen öltözünk, addig a masikat fenyitik, az enyémet helyezve bűnbaknak, mintha az en hibám lenne hogy az en gyerekem miatt kap az övék, az anyuka szemrehanyoan mondta nekem hogy az ő gyerekük nem lenne ilyen ha az enyém nem vinné bele a pl rohangalasba, vagy ilyesmikbe.

Amig ők ugy mennek haza hogy megrikatják a gyerekuk, amig en meg normálisan tudom kezelni az enyém, öltözik, jön velem boltba, nincs ez a dráma.

Igazábol nekem esik rosszul ez a kimondatlan vád,mintha az en gyerekem lenne a nem kivanatos a csoportba amiert az ő gyerekuk követi es akkor plane még jobban elszalad velük a lo.

Az ovonőt gondolom nem lehet szamonkerni hogy miert nem koti le őket ami nekem egy pillanat alatt sikerult. Ez is annyira zavar. Az tény, hogy csoportban ha a gyerekek le vannak kotve akkor alacsonyabb az esely a bajokra, de konfliktusokra is, ez annyira alap, hogy nem tudnia, alkalmaznia kene ezt?

Arra ertem be hogy 5 gyerek a csoportban, abbol ketto esz nelkul rohan. A gyerekem tarsaval ordit a nagyszulo. En meg gyors mutattam is a husveti dolgokat, a gyerekem kapásbol terelhető.

Megoldasi javaslat arra hogy ne kelljen azt hallanom hogy mert az en gyerekem igy meg ugy viszi az ő gyerekuket a butasagba?

2019. ápr. 4. 22:07
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
50%

Ha a gyereked annyira szeretne kreatív dolgokat csinálni, akkor odaülne ő is az asztalhoz, és nem kellene neki külön kérvényt benyújtani. Az óvónő jobb esetben meséből átvezetve elmondja, hogy mit lehet csinálni az asztalnál, annak, akinek kedve van.

Nem tudnak 20 gyerek mellett ott ülni, és a maradék 4-nek 'könyörögni', hogy jöjjenek ők is, ha ők inkább legóznának.

2019. ápr. 14. 16:30
 32/38 A kérdező kommentje:

Köszi a hasznos valaszokat

Szoval igy marad egy évig hogy kerülgetünk egy anyát meg a gyerekét az oviban.

2019. ápr. 14. 18:13
 33/38 anonim ***** válasza:
51%
Fura, én is dolgoztam oviban, de az óvónőknek elég volt egyszer szólni a gyerekre hogy pl. benn nem szaladgálunk, szót fogadtak, kétlem hogy ezt bármelyik óvónő ne tudná kiejteni a száján, sem a sarokba állítást. :) Talán ha meg az óvónő fegyelmez, úgy igazán, akkor jönnek a véranyukák hogy hogy mer az ő gyerekükre csúnyán nézni. ;) Talán ha a gyerek úgy jönne el otthonról, hogy tudja hogy kell viselkedni, nem lenne gond. És nem, senki nem érdekel otthon hogy viselkedik a gyerek. Ha meg van nevelve oviban is úgy viselkedik és úgy fogad szót, mintha anyuka lenne ott. :)
2019. ápr. 14. 18:25
 34/38 anonim ***** válasza:
0%

"És nem, senki nem érdekel otthon hogy viselkedik a gyerek."

Pedig elgondolkodhatna a kedves óvónő, hogy mit tud az a szülő, amit ő nem.

Ha a laikus szülő otthon tudja fegyelmezni a gyerekét (és nem úgy, hogy féljen tőle a gyerek), akkor a gyerek igenis fegyelmezhető. Akkor pedig a szakember óvónőnek szintén meg kell tudnia oldani. Ha nem tudja, azzal saját alkalmatlanságát bizonyítja.

Mondom ezt olyan szülőként, akinek gyerekével sosem volt fegyelmezési gond az óvodában.

2019. ápr. 14. 19:10
 35/38 A kérdező kommentje:

De hisz en tudok rajzolni a gyerekemmel, es igenis örömében fest vág ragaszt velem!! Viragmagot is törődéssel ültet, soroljam? Tud viselkedni boltban, vendégségben. Igen eleven a habitusa viszont. De kezelhető! A 20 gyerek közti felugyelet nelkuli szocializaciot nem a szülőtől tanulják. Mellettem felügyeletet kap! Haggyam magára pl egy jatszoteren???

Amugy az ovonők egyáltalán nem diszkriminálják a gyerekem!nem emelik ki kulon hogy rosszabb lenne mint bárki, hogy nehezebb lenne vele mint maskor meg mással. Egyedul az anyuka ilyen es rém kellemetlen szituk vannak miatta.

Ahogy kerulgetjuk egymast az öltözőben, udvaron, kinos köszöngetesek stb, a hátam közepere sem kivánom ezt a helyzetet

2019. ápr. 14. 19:24
 36/38 anonim ***** válasza:
54%

"Pedig elgondolkodhatna a kedves óvónő, hogy mit tud az a szülő, amit ő nem."

Nagyon egyszerű. Mondjuk hogy nem ő az anyja aki nevelte? xd Tipikus iskola példa, ne legyél szűklátókörű. :D Mert anyucinak szót fogad a gyerek, attól még oviban meg suliban bőven állatkodhat, szemernyi tiszteletet és szófogadást sem mutatva. Az óvónőnek nem az a dolga hogy jó gyereket neveljen a kicsikből, hanem hogy felügyelje a szellemi fejlődésüket a suliig. Az hogy a gyerek élő ember fiának nem fogad szót, csak otthon anyucinak apucinak, az nem az óvónő hibája. :D

2019. ápr. 15. 09:35
 37/38 A kérdező kommentje:

De egy gyereknek kellenek az utmutatások, szabályok korlátok.

Melyik is volt az a film ahol csak gyerekek voltak egy szigeten? Es vandálok lettek?

Arrol hogy az en gyerekem esetleg jobban igenyli még a felnőtt terelgetését, nem tehet senki. Ez nem nevelési hiba. Szuksege van még a felnőttre. Azert is ovodás es nem epp fősulira jár egyedul meg dolgozni.

2019. ápr. 15. 11:18
 38/38 anonim ***** válasza:
36%
Ettől függetlenül is teljesen alkalmatlan az az óvónő, aki mellett így viselkedik a gyerek a csoportban.
2019. ápr. 15. 11:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!