Milyen ebédet csomagoljak az oviba?
Úgy néz ki ételallergiája van a gyerekemnek. Amíg tart a kivizsgálás (novemberre kaptunk időpontot) addig megbeszéltük az ovival, hogy én viszem.
Adnátok tippeket, hogy mit főzzek?
Mindig kell leves is? Minden nap más más vagy lehet 2 napig ugyanaz?
Olyan ötletek kellenek, ami melegítve is finom és könnyen kezelhető (nem akarom szivatni a dadust). Nem feltétlenül főzelék ötleteket várok. És a magyar konyhához sem ragaszkodom.
Köszönöm az ötleteket és a segítséget.
Még én is kaptam tejbegrízt oviban és suliban is. Mindig is utáltam, ezért dupla adag levest kaptam. Budapest nem vidék.
A csoportnak a nevét beírod vagy esetleg a linket elküldenéd nekem.
Előre is köszönöm.
Az élelmezés vezető konkrétan mit csinál? Akkor te toppon vagy abban, hogy miből készítik az ebédet? Mert a gyerekorvos mondta, hogy az ő gyerekének sem volt semmi gond csak a menza kajától és meglepődött, hogy a szója okozza a bajt, amit leginkább a nem túl jó minőségű alapanyagokba tesznek (készételek, ételízesítők, por alapanyagok stb.). És az emberiség viszonylag nagy része allergiás rá.
Nalunk 1 evet dietazott oviba.
Egyeduli volt a gyerekek kozott.
Mindig hasonlot kapott, pl. leves ugyanaz, masodik korete pl. mas, da a hust kaphatta. Ilyesmi. Torekedtek arra, hogy ne legyen nagyon eltero, a gyerek is rosszul fogja toleralni, ha nem ehet legalabb hasonlot. En is a menuhoz igazodnek, meg akkor is, ha melosabb par honapig naponta frisset fozni. Nalunk a gyerek a fontos, nem a kenyelmi szempontok.
Hát, ha zöldségleves tejbregrízzel szerepelne egy óvodás korú gyerek ebéd-étlapján, én is hordanám neki az ebédet.
Ez rettenetes.
Nem, nem eszik a gyerekem naponta édességet, és egy gyorsan elégő desszert kis zöldséges levessel nem megfelelő főétkezés ez óvodásnak.
26
Elég nagy baj van akkor, ha egy gyerek nem eszi meg a paradicsomot hús vagy halgombócot, bulgurral vagy tésztával, kedves utolsó.
Érdekes módon, nekem mind a négy megeszi.
Arról nem is beszélve, hogy egy ovis mindig megeszi az édességeket, ami nem jelenti azt, hogy főétkezés gyanánt azt kellene nekik adni, amiből a testük és idegrendszerük körülbelül semmit nem tud felépíteni.
Elég vicces, hogy a bulgur vagy a paradicsomszósz vagy a halfasirt számodra a meg nem evett gyerekhorrorétel :)
Nem nekem horror, hanem az ovis gyerekemnek és a csoporttársainak. Mivel ebéd után hozom el a lányomat, így látom, miből mennyit visz vissza a dadus. A szomszédos csoportban is ez a helyzet.
Gratulálok a csodálatos gyerekeidhez!
28
Nem csodálatosak. Egyszerűen gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!