Anyukák, akiknek a gyerkőce mostanában kezdte az ovit. Hogy vagytok érzelmileg? Lányom ma volt először 2 órát, ott is voltam vele. Holnap ennyit lesz egyedül. Szerdán elvileg már reggel 8-tól ebédig, csütörtökön már kap ebédet.
Köszi! :) Az a helyzet, hogy nekem nincs munkahelyem :( Holnap kezdődik nekem a suli, de pont délután...
Most, hogy itthon van, legszívesebben csak ölelgetném, puszilgatnám :D :D Gondolom, egy idő után könnyebb lesz :)
Nekem nagyon hamar kezdte a lányom a bölcsit, mert visszahívtak dolgozni, és jól is jött a dolog anyagilag.
Na, de hát érzelmileg nem volt könnyű...
Viszont nem is a nehéz oldaláról mesélnék, hanem arról, hogy mi volt a jó a dologban: imádta a közösséget, sokat fejlődött, hamar megszokta a gyerekeket, az emberek, így közvetlenebb lett.
Az elválás sohasem könnyű, de a gyereknek jó a közösség! S ha anyuci jól viseli, akkor általában a gyerkőc is.
Új helyzet, de meg fogjátok szokni, és az lesz a napi rutin. Szabadidőtökben pedig extrán kiélvezhetitek egymás társaságát, ő pedig az oviban új barátokra lel, és teli lesz élményekkel. Jó lesz, ezt tartsd szem előtt. :)
Most már amúgy lányom is 4 éves, és úgy megy oviba, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, szereti és várja, és sok-sok élménnyel jön haza. Sokszor persze jó lenne többet együtt lenni, de elfogadtuk, hogy ez van: a gyerek növekszik és nem lehet mindig velünk. Így van ez rendjén.
Szia!
Nálunk is most kezdte a nagy az ovit. Augusztus utolsó hetében volt a beszoktatás, ami inkább ismerkedés volt az ovival (2h-t volt minden gyerkőc szülőstül), majd kövi héten rögtön mélyvíz. Reggel 8-tól délután fél4-ig. Első nap végig vártam a telcsit, hogy mikor szólnak, hogy menjek, mert sír, de semmi nem volt. Szeret járni. Nagynak érzi magát tőle. Fura volt megszokni, hogy nincs itthon napközben, mert közel 4 évig együtt voltunk, de itthon van egy kisebb is, illetve hamarosan jön a harmadik babó, így nem ténfergek az üres lakásban.
Amúgy sokszor megkönnyezem, hogy már ilyen nagy, de tudom, hogy jót tesz neki a közösség, és kellenek az élmények. Csak fura, hogy így elrohant 4 év....
köszi a válaszokat :) Este, míg olvastam neki, elaludt. Nem bírtam, én is megkönnyeztem. Óvónő szerint nem lesz gond, ma sem sokat jött oda hozzám. Szereti a gyerekeket, kell neki a társaság ( nem járunk össze senkivel, így egész nap itthon voltunk). És nemrég megkapta az nagylányos ágyát, hát az is.. Ő már nem olyan kicsi. Pl nem engedi, hogy segítsek átcserélni a nadrágot ( igen, néha elfelejtem, hogy nagy)...
Pár hónap, aztán már puszit sem adhatok neki :( :D
Épp arról beszélgettünk este párommal, mennyire gyorsan eltelt a 4 év. Mintha tegnap született volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!