Ti szólnátok, hogy csomagolják el a kifizetett ételt, ami helyett visztek másikat?
Figyelt kérdés
Kislányom érzékeny a tejre, tojás fehérjére, leginkább tejes dolgokkal találkozunk a heti menüben, ilyenkor készítek mást amit itthonról viszünk, akár tízórai, akár ebéd, akár uzsi. Havi szinten 8-9 ezer ft a kajapénz az oviban és hát van olyan hét amikor 3-4 napon is vinnünk kell mást, mert tejes étel van. Gondoltam, hogy szólni kellene, hogy ha már ki van fizetve akkor nyugodtan elcsomagolhatnák (az egész oviban kb 6-7 fő fizet kajapénzt, még ha ingyenes lenne nem érdekelne). Csak még úgy voltam vele, hogy most ezért szóljak vagy inkább hagyjam.2015. jan. 20. 16:45
1/15 anonim válasza:
Miért nem mondod le az étkezést azokra a napokra, amikor allergizáló ételek vannak? Nálunk pl. nem lehet elhozni az ételt hiába van kifizetve. Állítólag ÁNTSZ előírás. Vagy vihetnél minden napra ételt és az óvodai étkezést lemondhatnád.
2/15 anonim válasza:
miért nem mondod le azokra a napokra az ételt?
3/15 anonim válasza:
Ne haragudj, de nálunk alig fizet 2 ember az étkezéséért, de mindenkinek odaadják az uzsonnát, ha nem eszik ott a gyerek. Pl: hazamegy ebéd után. Az ÁNTSZ nem szól ilyenért...
4/15 anonim válasza:
A mi ovinkba se be, se ki nem lehet hozni ételt. A szülőin külön felhívták rá a figyelmünket, hogy ha hazaadják az uzsonnát, az ÁNTSZ azért megbüntetheti őket. Tavaly még másik városban jártak a gyerekek óvodába, ott is így volt. Sőt, azt is nehéz volt elintézni, hogy barátnőm a tejérzékeny kislányának külön kosztot vigyen, amíg nincs meg a tejérzékenységről a papír, mert onnantól külön menüt rendeltek neki az oviban. Nálatok nincs lehetőség tejérzékeny menüt rendelni?
5/15 anonim válasza:
El ne higyjétek, hogy nem lehet kivinni. A konyhások viszik haza.
7/15 anonim válasza:
Ha külön azokra a napokra nem tudod lemondani, akkor én az egészet lemondanám.
8/15 anonim válasza:
Ha papírja van róla, hogy allergiás, akkor biztosítani kell neki speciális étkezést. Nálatok nem így van?
9/15 anonim válasza:
Elvben értelek, csak nem hiszem, hogy a dajkának beletartozik a feladatkörébe annak a pici ételnek az elcsomagolása és hűtőbe helyezése, amit egy főre számolnak ezek az étkeztető cégek
10/15 anonim válasza:
1. Az intézménynek kötelessége diétás menüt biztosítani az ételallergiások számára, de ehhez szakorvosi igazolás kérnek.
2. Ha van igazolásotok, akkor a Mák-tól kapott határozat alapján 50% kedvezményt kaptok az étkezésre.
3. Amit kifizettél azt jogod van elhozni, csak szólj nekik előre és vidd be aznap reggel az edényt.
Mi már sajnos 4 éve küzdünk, ezért vérprofi vagyok a témában... 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!