Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti szólnátok, hogy csomagolják...

Ti szólnátok, hogy csomagolják el a kifizetett ételt, ami helyett visztek másikat?

Figyelt kérdés
Kislányom érzékeny a tejre, tojás fehérjére, leginkább tejes dolgokkal találkozunk a heti menüben, ilyenkor készítek mást amit itthonról viszünk, akár tízórai, akár ebéd, akár uzsi. Havi szinten 8-9 ezer ft a kajapénz az oviban és hát van olyan hét amikor 3-4 napon is vinnünk kell mást, mert tejes étel van. Gondoltam, hogy szólni kellene, hogy ha már ki van fizetve akkor nyugodtan elcsomagolhatnák (az egész oviban kb 6-7 fő fizet kajapénzt, még ha ingyenes lenne nem érdekelne). Csak még úgy voltam vele, hogy most ezért szóljak vagy inkább hagyjam.
2015. jan. 20. 16:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

1.Vigyél orvosi papírt az allergiáról és külön menüt kell biztosítaniuk.

2.Amíg nem intézed el,addig mond le azokra a napokra,vagy kompletten az egész étkeztetést.

(3.Két fiam 1 oviba,két csoportba járnak.Az egyik csoportba lehet vinni saját készítésű sütit,a másik csoportba csak bontatlan blokkal ellátott ételt lehet vinni :) Ezt adjátok össze)

4.Nálunk az uzsonnát ki szokták rakni gusztusosan egy nagy műanyag tárolóba,hogy aki megy haza az hazavihesse.Hiszen kifizettük.

5.Miért nem kérdezed meg a dadust,vagy óvónőt hogy hogyan működik náluk ez a dolog?Az ebédet én nem merném elkérni.30 gyerek van egy csoportba.A dadus összeszedi a mosatlant,megágyaz,segít a mosdóban,de nálatok alig van gyerek ezek szerint.

2015. jan. 21. 15:09
 12/15 anonim ***** válasza:

Nálunk sem lehet - elvileg- elhozni az ételt. Antsz rendelet. Ez alól kivétel az uzsonna, mert az le van fóliátva, és úgy van kitéve egy nagy asztalra, hogy aki hazamegy ebéd után, de kifizette az uzsit, az elviheti. Bevinni se lenne szabad. De szemet hunynak az óvónénik, szívesen fogadják a házi sütiket, turtákat. Meg volt már nemegyszer olyan, hogy ebéd előtt elhoztam a lányomat, és az óvónő becsomagolta az ebédjből pl. A husit. De mindig mondják, hogy nem szabályos.

Amúgy nálunk van kétféle allergiás menü is kiírva, ( tej- tojás és gllutn érzkenyeknek) úgy tudom, ez is rendelet, hogy kell lenni. Nálatok nincs ilyen?

2015. jan. 21. 20:35
 13/15 anonim ***** válasza:
én lemondanám azokat a napokat amikor olyan ennivalo van amit nem ehet a gyerek,és hiába vinne papirt akkor sem biztositanának neki diétás kaját ,ha ere nincs felkészülve az étkeztető cég ,ahol én lakom kispesten 1 óvi van ahol ételallergiások vesznek fel nekik a gyerekkorházbol hozák az ételt .
2015. jan. 22. 10:07
 14/15 anonim ***** válasza:

Amúgy nálunk addig, amíg én hordtam az ebédet, úgy oldották ezt meg, hogy az óvónő nem írta be minden napra a fiamat.

Mármint ez csak az a jelenléti íven volt, ami kifejezetten az étkezéshez kellett.

2015. jan. 22. 19:00
 15/15 anonim ***** válasza:

Az én fiam szintén tej- és tojásallergiás.

Mivel nálunk a vállalkozó, aki a közétkeztetést végzi, nem biztosítja a külön kaját, így én az Állategészségügynek írtam (az ÁNTSz javasolta, hogy oda forduljak), hogy vihessem a fiamnak a kaját. Be kellett nyújtani egy kérvényt,amelyben vállalom, hogy azt/vagy hasonlót készítek, mint az óvodai menü, felcímkézem névvel, dátummal ellátva a hűtésre és melegítésre is alkalmas tárolódobozt, és akkora ételadagot teszek, hogy ételmintát is tudjanak belőle kivenni. Csatolni kellett hozzá az allergiát igazoló szakorvosi véleményt.

Így én biztosítom a teljes napi étkezését a gyereknek, viszont nem kell fizetnem semmit.

A bölcsiben kellett fizetnem, mivel az szociális intézmény, az óvoda azonban oktatási, így arra más szabályok vonatkoznak.

2015. jan. 28. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!