Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha a kisfiam 2019 decemberében...

Ha a kisfiam 2019 decemberében tölti be a 3 évet, elkezdheti az óvodát 2019 szeptemberében? Felveszik, ha még nem töltötte be a hármat?

Figyelt kérdés

Valószínűleg nem veszik fel a bölcsődébe, mert nincs hely. A magán viszont majdnem az egész fizetésemet elvinné. :(

Azt számolom, hány hónapig kelle kihúzunk a gyes-sel. Nagy könnyebbség lenne anyagilag, ha január helyett már szeptemberben megkezdhetnénk a beszoktatást és októberben már dolgozhatnék.

2018. ápr. 24. 11:46
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha szobatiszta és beszél akkor van rá esély.
2018. ápr. 24. 11:47
 2/10 anonim ***** válasza:
Még januárban sem kötelesek, ha nincs hely. Akik az adott év augusztus 31.-ig töltik a 3-at, azokat kötelesek felvenni. Az én fiamat se vették fel, tavaly decemberben töltötte a 3-at és idén szeptemberben kezd csak. Ha van hely, akkor felvehetik.
2018. ápr. 24. 11:49
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia, azért nem igazán értem ezt a "nincs hely" dolgot, mert ha körzetes bölcsődébe viszed a gyereked és van munkáltatói igazolásod, akkor elsőbbséget élvezel és akár az elutasító határozat elleni fellebbezés után is fel fogják venni a fiad. Mindenképpen érdemes megpróbálni, arról már nem is beszélve, hogy egy bölcsis gyereknek az óvodai beszoktatás néhány nap és sokkal könnyebb, mint aki addig nem járt közösségbe.

A mi ovinkban betöltött 3 éves kortól mehetnek csak a gyerekek, ez lehet akár év közben is, de a 3 évet be kell tölteni és elvárás, hogy nappalra legyen szobatiszta, az óvodában már nincs pelenkázásra lehetőség. Így is gyakoriak az ebéd utáni alvásnál a bepisilések, de az már a szülő dolga, viheti haza mosni az ágyneműt.

Tehát, ha decemberben tölti csak a 3 évet, akkor januártól fogják valószínűleg befogadni a fiadat. Egyébként szerintem ez érthető is, hiszen most már vegyes csoportok vannak leginkább, 3 évestől a 6-7 évesekig, a nagyobbaknak van kötelező foglalkozás is, egyszerűen nincs idő arra, hogy egy bölcsis kisgyereket pátyolgassanak.

2018. ápr. 24. 11:53
 4/10 A kérdező kommentje:
#3 Az a baj, hogy kevés a férőhely a bölcsiben. Mindhárom csoport létszáma megtelt már tavaly (!) mi már eleve csak várólistára tudunk jelentkezni idén, ahol jópáran vannak előttünk. És mindenkinek van munkáltatói igazolása, ilyen esetben a hiába fellebbezek, nem tud mit tenni a jegyző sem.
2018. ápr. 24. 12:00
 5/10 anonim ***** válasza:
A kisfiam decemberben töltötte be a 3at, esélytelen volt, h felvegyék. Eleve közölték, hogy nem is óvoda- köteles. Csak aki aug.31ig betölti a 3at. Így idén szeptemberben kezdjük az ovit.
2018. ápr. 24. 12:52
 6/10 anonim ***** válasza:
A mi ovinkba 2.5 évtől felveszik, ha szobatiszta. Volt egy gyerekem, akit az első évben beszélni se hallottam, csak igennel, nemmel válaszolt meg ha képen látta az állatokat elmondta mit lát. Ennyi volt. Persze nem kötelesek...
2018. ápr. 24. 13:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Óvoda függő. A lányom tavaly októberben töltötte a 3-at, másnap kezdhetett, pedig csak idén szeptembertől lenne óvodaköteles.

Én beiratkozás előtt érdeklődtem, hogy ebben az oviban mi a szokás. Hívd fel a titkárságot és tájékozódj!

2018. ápr. 24. 13:53
 8/10 anonim ***** válasza:

Budapesten a bölcsis nyílt napokon azt mondták, hogy ilyen esetben mindenképp jelentkezzen az oviba a gyerek (szülő) és mivel 3 év alatti, várólistára kerül, de ha szobatiszta lesz és betölti a 3 évet, lehet januárban el tudja kezdeni az ovit - ha marad vagy valami miatt mégis lesz hely.

De szeptemberben biztosan nem kezdheti el. Itt mindenhol azt mondják, hogy ha ősszel lesz szobatiszta a gyerek és 3 éves, akkor mehet tovább, így a bölcsis jelentkezőknek egészen december végéig lehet reményük az üresedésre. Tehát ti is decemberig kaphattok kb választ az ovihoz ha jelentkeztek.

2018. ápr. 24. 14:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Ovi függő. Nekem is decemberi a gyerek es felveszik szeptembertől.
2018. ápr. 25. 14:10
 10/10 anonim válasza:

Ovi függő

Nálunk már 2 és fél évesen is kezdhetik az ovit, mert kevés a gyerek , ezért felveszik őket

2018. ápr. 27. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!