Ha a kisfiam 2019 decemberében tölti be a 3 évet, elkezdheti az óvodát 2019 szeptemberében? Felveszik, ha még nem töltötte be a hármat?
Valószínűleg nem veszik fel a bölcsődébe, mert nincs hely. A magán viszont majdnem az egész fizetésemet elvinné. :(
Azt számolom, hány hónapig kelle kihúzunk a gyes-sel. Nagy könnyebbség lenne anyagilag, ha január helyett már szeptemberben megkezdhetnénk a beszoktatást és októberben már dolgozhatnék.
Szia, azért nem igazán értem ezt a "nincs hely" dolgot, mert ha körzetes bölcsődébe viszed a gyereked és van munkáltatói igazolásod, akkor elsőbbséget élvezel és akár az elutasító határozat elleni fellebbezés után is fel fogják venni a fiad. Mindenképpen érdemes megpróbálni, arról már nem is beszélve, hogy egy bölcsis gyereknek az óvodai beszoktatás néhány nap és sokkal könnyebb, mint aki addig nem járt közösségbe.
A mi ovinkban betöltött 3 éves kortól mehetnek csak a gyerekek, ez lehet akár év közben is, de a 3 évet be kell tölteni és elvárás, hogy nappalra legyen szobatiszta, az óvodában már nincs pelenkázásra lehetőség. Így is gyakoriak az ebéd utáni alvásnál a bepisilések, de az már a szülő dolga, viheti haza mosni az ágyneműt.
Tehát, ha decemberben tölti csak a 3 évet, akkor januártól fogják valószínűleg befogadni a fiadat. Egyébként szerintem ez érthető is, hiszen most már vegyes csoportok vannak leginkább, 3 évestől a 6-7 évesekig, a nagyobbaknak van kötelező foglalkozás is, egyszerűen nincs idő arra, hogy egy bölcsis kisgyereket pátyolgassanak.
Óvoda függő. A lányom tavaly októberben töltötte a 3-at, másnap kezdhetett, pedig csak idén szeptembertől lenne óvodaköteles.
Én beiratkozás előtt érdeklődtem, hogy ebben az oviban mi a szokás. Hívd fel a titkárságot és tájékozódj!
Budapesten a bölcsis nyílt napokon azt mondták, hogy ilyen esetben mindenképp jelentkezzen az oviba a gyerek (szülő) és mivel 3 év alatti, várólistára kerül, de ha szobatiszta lesz és betölti a 3 évet, lehet januárban el tudja kezdeni az ovit - ha marad vagy valami miatt mégis lesz hely.
De szeptemberben biztosan nem kezdheti el. Itt mindenhol azt mondják, hogy ha ősszel lesz szobatiszta a gyerek és 3 éves, akkor mehet tovább, így a bölcsis jelentkezőknek egészen december végéig lehet reményük az üresedésre. Tehát ti is decemberig kaphattok kb választ az ovihoz ha jelentkeztek.
Ovi függő
Nálunk már 2 és fél évesen is kezdhetik az ovit, mert kevés a gyerek , ezért felveszik őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!