Hogy van ez az óvodai tanév, oviba iratás. Ha a gyerekem
májusi születésü, akkor májusban kezdi az ovit? Abban a
csoportban, ami előző év szeptemberében indult?
nem igen. szeptemberben kezdi majd leginkább. van évközbeni beszoktatás is, ha van hely, de májusi gyereknél már nem igen van erre lehetőség, hisz májusban van az évzáró, kezdődik a nyáriszünet amikor összevont csoportok vannak, óvónők kiveszi a szabadságukat, ezért nem lehet megoldani azt, hogy beszokjon a gyerkőc. vagy van a másik lehetőség, persze ha van férőhely, hogy előbb kezdi, mondjuk márciusban, akkor még a nyári zűrzavar előtt be tud szokni
2015. dec. 3. 22:48
2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod!
Már csak azt nem tudom, hogy ha mondjuk 2 és félévesen kezdi az ovit, akkor másik csoportba fog járni, mint ha 3 évesen, szeptemberben kezdené? Vagy jár egy csoportba és csoportváltás lesz szeptemberben? Vagy hogy megy ez? Bocsánat a hülye kérdésekért, de nem igen vagyok képben.
Májusi születésüek szeptembertöl járhatnak ,beiratások is április-májusban vanak a következö tanévre vagyis szeptembere.az én lányom májusi igy májusban mikor voltak a beíratások akkor íratambe szeptemberi kezdésel.
2015. dec. 4. 05:17
4/12 A kérdező kommentje:
És addig bölcsis? És ha előző év novemberében iratom be, akkor következő év szeptemberében átkerül egy másik csoportba? Vagy hogy?
5/12 A kérdező kommentje:
Itt sem vegyes csoportok vannak.
novemberbe? novemberbe biztos nem íratod be, hisz évente 1x van minden óvodában beíratás, mégpedig tavasszal. ez az időszak április-május, utána kell nézni, mert óvodánként 1 vagy 2 nap van csak évente...
ha van minicsoport és felveszik korábban, akkor 4 tanévet fog oviba járni, minicsoport után lesz majd kis-középső-nagy...
vagy ha rendes csoportba felveszik akkor ugye ő kisebb lesz a többieknél és majd nagycsoport után nem velük megy suliba, hanem ő marad évet ismételni a kora miatt.
egyébként ha most találtad ki, hogy menjen tavasszal a gyereked oviba, akkor tényleg mindegy, mert erre a tanévre már fél éve be kellett volna íratni
2015. dec. 4. 10:01
Fiam januárban lesz 3 éves és majd szeptemberben kezdi az ovit. Tavasszal kell majd beiratni.
2015. dec. 4. 10:40
Ha májusban született, akkor májusban beíratod az oviba (mert akkor van beíratkozás) és szeptemberben kezd oviba járni. Semmiképpen sem kezdi két és fél évesen, mert 3 éves kortól lehet oviba menni. Tehát még egyszer: májusban betölti a 3-at, beiratkoztok, szeptemberben mehet oviba (kivéve ha otthon vagy és meg tudjátok oldani, hogy csak 4 vagy 5 évesen kezdje)
2015. dec. 4. 10:45
9/12 A kérdező kommentje:
Már hogy kezdhetné az ovit 4-5 évesen, amikor 3 évesen kötelező.
Azért mert nem kötelező. Az én gyerekem sem jár oviba, pedig februárban már 4 éves lesz.
2015. dec. 4. 11:50
Kapcsolódó kérdések: