Nálatok is szeptemberben kezdődik az ovis tanév? Mármint a 3 évesek akkor mehetnek?
Kislányom most áprilisban töltötte be a 3-at. Voltunk beiratni és szeptemberben kezdi meg az ovit. Kisvárosban lakunk összesen 2 óvoda van. Anyósomék egyszerűen nem értik meg hogy miért csak szeptemberben mehet, miért nem kezdhetett áprilisban vagy májusban. Ezerszer elmagyaráztam nekik hogy így évközben nincs hely már telített csoportok vannak meg jön a nyár akkor meg csak felügyelet van összevont csoportokkal. Minden alkalommal megkérdezik hogy van-e valami hír az ovirol hogy mikor mehet a kicsi. Csak azt hajtják hogy 3 éves kortól kötelező az ovi akkor miért nem veszik fel... Hiába magyarázom hogy igen kötelező de csak szeptembertől.
Nálatok hogy van?
Igen, szeptembertől.
A lányom júliusban töltötte anno és addig bölcsibe járt.
Kivettük a kötelező 3 hét "szabit" a bölcsiben,a többit pedig megpróbáltuk megoldani (bölcsi+rokonok).
A gyereket felvették.
Kezdeni igen, szeptemberben szoktak. Nyáron tényleg csak ügyelet van, és azok is ott vannak még most, akik jövőre iskolába mennek. Most valószínűleg tényleg nincs még hely.
Anyósod nem tudom, miért okoskodik össze-vissza...
Azt mondják biztos nem nyitottam ki a számat eléggé és azért csak szeptemberben mehet. Az én hibám az egész kB. Úgy jön le az egész.
Csak kíváncsi voltam máshol hogy működik..
Persze :) mivel a nagyok még járhatnak a nyáron oviba, így szeptembertől ürül meg a helyük. Év közben akkor van felvétel, ha vészehelyzet alakul ki a családban vagy ha valamelyik csoportban megürül egy hely. Anyósod ha felhívja az óvodavezetőt, neki biztos elhiszi.
Ők vigyáznak a kislányra egyébként vagy miért pörögnek ezen ennyire?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!