Nálatok is szeptemberben kezdődik az ovis tanév? Mármint a 3 évesek akkor mehetnek?
Kislányom most áprilisban töltötte be a 3-at. Voltunk beiratni és szeptemberben kezdi meg az ovit. Kisvárosban lakunk összesen 2 óvoda van. Anyósomék egyszerűen nem értik meg hogy miért csak szeptemberben mehet, miért nem kezdhetett áprilisban vagy májusban. Ezerszer elmagyaráztam nekik hogy így évközben nincs hely már telített csoportok vannak meg jön a nyár akkor meg csak felügyelet van összevont csoportokkal. Minden alkalommal megkérdezik hogy van-e valami hír az ovirol hogy mikor mehet a kicsi. Csak azt hajtják hogy 3 éves kortól kötelező az ovi akkor miért nem veszik fel... Hiába magyarázom hogy igen kötelező de csak szeptembertől.
Nálatok hogy van?
Magyarázd el nekik, hogy az ovi 2015 szeptemberétől kötelező 3 éves kortól.
Ha idén írattad be, akkor a 2015-2016-os nevelési évre vették fel és most a 2014-2015-ös nevelési év van. Ahhoz, hogy idén áprilisban kezdhessen, tavaly tavasszal kellett volna beíratni.
Sajnos a mai idősebb generáció még mindig azt hiszi, hogy minden úgy működik mint a szocializmusban, akkor ezek a dolgok nem voltak olyan bonyolultak. Nehezen értik meg, hogy a kapitalizmus másképp működik. Vagy meg se akarják érteni, ne törődj vele. Tudom, hogy idegesítő.
Mond nekik, hogy vége lesz az ovinak már, nálunk máj.20-án évzáró van, jún. 15 után meg már csak összevont csoportok.
Amúgy nálunk is csak szeptemberben kezdhetnek az idén beíratott gyerekek. Sőt, ha van olyan gyerek, aki pl. okt. 10-én tölti a 3. évét, akkor csak okt.10-dike után kezdhet.
Az én gyerekem február 27-én született épp félévkor a tanév rendje szerint. Idén kellett beíratni, de nem vették fel hivatkozva arra amit előttem is leírtak hogy ha lenne bőven hely akkor felvennék de amúgy ő a jövő tanévhez tartozik , szóval jövő szeptemberben kezdheti meg az ovit. Én nem tudom megoldani a nagyszülőkkel, és a bölcsibe sincs hely. MÁs ovit ajánlottak de az nagyon messze van. Most várom a levelüket mert eddig csak az óvodavezető közölte az utcán a boltban a hírt, hogy tudjunk fellebbezni.
Kb röviden ennyi a mi történetünk és nagyon fel vagyunk háborodva mert februártól szeptemberig elég sok idő van amit nem igazán tudunk megoldani , főleg hogy nekem új munkahelyem lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!