Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha csak nátha miatt hiányzik...

Ha csak nátha miatt hiányzik az oviból, akkor is kértek orvosi igazolást?

Figyelt kérdés
Kislányom benáthásodott, gyanítom hétfőre nem mehet oviba higy ne fertőzze a többieket...más baja nincs ezért nem rohannék vele orvoshoz, főleg mert kisteso is van, nem hiányzik hogy a rendelőbe összeszedjenek valamit. De ugye szülő csak 3 napot igazolhat...ilyenkor mi van?
2017. szept. 16. 22:24
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Koszonom az értelmes hozzászólásokat, akkor hetfon felhivom az ovit hogy egyaltalan kell e igazolas? Aztán meg a gyerekorvost ha már meggyogyult, hogy adja le a nevemre.
2017. szept. 16. 23:42
 12/21 anonim ***** válasza:
18%
Nálunk is kérnek papírt, hogy mehet közösségbe betegség után, és elvileg nem is hiányozhatnak, csak ha van orvosi papír. Ez az elmélet. A gyakorlat meg az, hogy a csoportban is az egyik anyuka magánovinak használja az óvodát, amikor kislánynak van kedve, akkor megy, ha nincsen akkor nem megy.
2017. szept. 17. 01:08
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk is kérnek, most volt náthás a lányom, 3 napot nem ment, ismerős orvis adott igazolást, de a helyi doki is csak kiadja a papírt "telefonra". Szép is lenne, ha a beteg rendelésen ott ülnének a gyógyult gyerekek az igazolás miatt. Szóval kb ennyi értelme van az egésznek...Ha tényleg orvost igényel nyilván a felelős szülő elviszi az orvoshoz a gyereket,mikor beteg.
2017. szept. 17. 03:21
 14/21 anonim ***** válasza:
34%

1, szerintem minimális szövegértés még egy udvart söprő munkástól is elvárható, szóval el se tudom képzelni, mit dolgozol te egy oviban.

A kérdező egy szóval sem írta, hogy vinné oviba. Segítek: az a kérdés, ha nem viszi, de orvoshoz se megy vele, kell-e igazolás...

A kicsi náthás, nem lázas, más baja nincs. Sanszos, hogy a rendelőben könnyen felülfertőződne. Elég lenne neki pár nap otthon.

Kérdező, a mi gyerekorvosunk normális, vele meg lehetett beszélni. Első nap reggel felhívtam, elmondtam a helyzetet. Mindig megbízott az ítéletemben, mert tudta, ha kell, úgyis viszem orvoshoz. Simán igazolta ezeket a napokat, arra szoktunk sétálni, kiadta az igazolást.

2017. szept. 17. 08:20
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Nálunk a szabály az volt, hogy ha a gyerek előre nem bejelentve hiányzik, tehát anyuka nem szól Pénteken, hogy hétfőn nem megy a gyerek, illetve bejelentve, de 3 napnál többet hiányzik, akkor csaknem kizárólag pr ős álltál kiadót egészséges, közösségbe mehet igazolassal lehetett bevinni.

Senki nem háborgott rajta, mert mindenki felfogta, ezzel az ő gyereket is védik

2017. szept. 17. 09:24
 16/21 anonim ***** válasza:
55%

Nálunk egy időbe lazák voltak, aztán sokan vissza éltek a helyzettel.

Jelenleg ha hiányzás van és reggel a gyerekkel együtt nem visszük az orvosi igazolást akkor nem veszik be a gyereket.

Én ilyen átlátszó folyik az orrából és semmi más baja nincs történetnél akkor viszem dokihoz amikor már jól van és igazolásért megyünk. Ha az elején viszem amikor ilyen "semmiség" van akkor jellemzően csak tanácsot ad aztán vigyem x nap múlva vagy amikor jobban van és akkor ad igazolást.

2017. szept. 17. 11:33
 17/21 anonim ***** válasza:
35%

Nagycsoportos a lányom, de szerintem 2 kezemen meg tudom számolni, hányszor vittem orvosi igazolást hiányzásról, pedig főleg az első 2 évben gyakrabban volt beteg.

Nem viszem apró betegséggel orvoshoz, még soha nem szóltak, hogy papír kellene, nem is tudtam erről a 3 napról, szerintem ez inkább az iskolára jellemző.

2017. szept. 18. 00:22
 18/21 anonim ***** válasza:
54%

a gyerekorvosunk bízik annyira bennem, hogy meg tudom ítélni, mikor mehet a gyerek már oviba. így ad igazolást akkor is, ha nem látja a gyereket gyógyultan, mégis annan nyilvánítja.

DE: mivel dolgozom, úgysi menni kell, mert kell táppénzes papír.

HA valóban olyan apróságról van szó, amin 1-2 nap alatt túlvan (pl fejfájás, hasfájás), akkor szólok az óvónőnek, és igazolás nélkül mamázik.

2017. szept. 18. 11:21
 19/21 anonim ***** válasza:
Én náthával is elviszem orvoshoz az igazolás miatt és amúgy is örülök ha ránéznek, mert voltam már úgy a fiammal, hogy nem szólt hogy fájna valamije, náthának tűnt de kiderült, hogy gyulladt a torka. A fiam soha nem panaszkodik így nehéz megítélni, hogy mennyire komoly a megfázása. Egyébként nem vagyok orvoshoz rohangálós. Ha félek, hogy még pluszban összeszed valamit akkor vagy elsőként érkezünk a rendelőbe vagy utolsóként.
2017. szept. 19. 15:39
 20/21 anonim ***** válasza:
25%

na, az ilyen okoskodós némberek miatt megy az én gyerekem amíg csak lehet, magánintézménybe...

3 sort nem tud értelmezni, de durrogni azt egyből...

2017. szept. 19. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!